April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۷۸۱۵
۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴
0
ورق بازار سرمایه که به محلی برای جذب نقدینگی و تامین کسری بودجه دولت تبدیل شده بود، یک ماهی است که برگشته و روند نزولی شاخص کل بورس همچنان با قدرت ادامه دارد. تا جایی که دولت به فکر تزریق نقدینگی به این بازار از منبع جدیدی افتاده و رایزنی‌ها برای تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به بورس در جریان است. اتفاقی که شاید برای متعادل کردن بازار لازم به نظر برسد، اما کافی نیست.
تزریق منابع جدید به بورس چگونه صورت می گیرد؟
به گزارش پول نیوز، روز گذشته (سه شنبه) شاخص کل بورس که پیش از این مرز دو میلیون واحد را رد کرده بود، درحالی در نزول‌های پی در پی خود به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگشت که اوایل هفته خبر احتمال تزریق یک درصد از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار با هدف بازارگردانی مداوم همه نماد‌ها و افزایش نقدشوندگی از سوی مدیرعامل سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام شد.

بر این اساس و طبق برآورد‌های انجام شده پیگیری‌های ایسنا از این حکایت دارد که طبق مذاکرات صورت گرفته فعلا قرار است این منابع از حساب‌های ریالی صندوق توسعه ملی نزد بانک‌ها تامین و احتمالا نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود؛ لذا تغییر در این تصمیم برای منابع بعید نیست.

هرچند این اتفاق برای متعادل کردن بازار مثبت به نظر می‌رسد و برخی کارشناسان بر این باورند که اگر به درستی مدیریت شود، باعث تغییر مثبت در حرکت بازار خواهد شد، اما باید گفت این اقدام به تنهایی اصلا کافی نیست چراکه دغدغه کنونی بازار صرفا حمایت حقوقی‌ها و دولت به صورت خرید سهام و جمع کردن صف‌های فروش نیست.

نکته مهم این است که در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران، مخصوصا افرادی که طی چند روز اخیر وارد بازار سرمایه شده اند دچار ترس شده و امنیت سرمایه گذاری به خطر افتاده است. در واقع به نظر می‌رسد اعتماد مردم به بازار خدشه دار شده است و مردم می‌خواهند سرمایه خود را از بازار خارج کنند. نشانه‌های آن را هم می‌توان در تقاضا در بازار‌های موازی از جمله دلار و خودرو در روز‌های گذشته دید.

از سوی دیگر هرچند ممکن است ۱۰ هزار میلیارد تومان مبلغ بزرگی به نظر برسد، اما طی دو هفته گذشته در برخی روز‌ها حقوقی‌ها نزدیک به هشت تا ۱۰ هزار میلیارد خرید حمایتی انجام دادند، اما بازار متعادل نشد. همچنین در برخی روز‌ها ارزش صف‌های فروش بین ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان بود؛ بنابراین انتظار می‌رود در کنار تزریق نقدینگی اقدامات دیگری از جمله بازگرداندن اعتماد به مردم، بازارگردانی همه سهم‌ها و... نیز انجام شود.

در این راستا، روزبه شریعتی تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه تزریق منابع از طریق صندوق توسعه ملی به بازار کمک می‌کند، اظهار کرد: اکثر صف‌های فروش که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان است، نشات گرفته از هراس و ترس است. زیرا قیمت کنونی سهم‌ها بر اساس دلار نیمایی ۲۲ هزار تومانی اصلا گران نیست؛ بنابراین به بازار کمک می‌کند.

وی گفت: کاش به جای این پول خرج کردن ها، راهکار‌های کوتاه مدت اجرا شود. برای مثال تجدید ارزیابی اجباری همه شرکت‌ها از محل زمین و ساختمان صورت بگیرد؛ این اتفاق بدون خرج کردن منابع شرایط بازار را بهبود می‌بخشد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: