April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۸۷۰۴
۰۱ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۳
0
محققان دانشگاه هیروشیمای ژاپن نشان داده‌اند که یک طول موج نور فرابنفش ایمن برای استفاده در پیرامون انسان‌ها قادر به نابودی ویروسی است که موجب کووید-19 می‌شود.

نور فرابنفشی ایمن که  ویروس کرونا را از بین می‌برد

به گزارش پول نیوز  به نقل اسلش‌گیر، این مطالعه که به تازگی منتشر شده نخستین تحقیقی است که نشان می‌دهد نور Ultraviolet C با یک طول موج 222nm (معروف به Far-UVC) اختصاصا علیه ویروس SARS-CoV-2 [که عامل کووید-19 است] تاثیرگذار است، و نه صرفا کروناویروس‌هایی با ساختارهای مشابه با آن که به صورت فصلی شیوع پیدا می‌کنند و موجب بیماری‌هایی با شدت کمتر از آن می‌شوند.

 

به گفته پژوهشگران، این نور قادر است تا 99.7 درصد از ویروس SARS-CoV-2 را پس از تنها 30 ثانیه از بین ببرد.



پیش از این هم مشخص بود که طول موج‌های مشخصی از نور می‌توانند میکروبها را نابود کنند – این نورها، به عنوان مثال، در برخی از توالت‌های عمومی و هواپیماها استفاده می‌شوند تا سریعا پس از هر استفاده سطوح را «پاک‌سازی» کنند. با این حال، استفاده ضد باکتریایی از نور غالبا دربرگیرنده طول موج 254nm می‌شود، که برای غیرفعال‌سازی برخی ویروس‌های مشخص مفید است، ولی برای چشم و پوست انسانها نیز مضر است.



ریسکی که این نور برای انسان‌ها در پی دارد باعث محدود شدن کاربرد آن در اماکن عمومی در طی ساعت‌های معمول فعالیت‌ها می‌شود، و چاره‌ای جز استفاده از محلول‌های شیمیایی بالقوه خطرناک و ناراحت‌کننده باقی نمی‌گذارد. با این حال، شواهد فزاینده‌ای گویای آن هستند که طول موج 222nm نیز علیه تعدادی از عوامل بیماریزا تاثیرگذار است بدون اینکه بینایی و پوست انسان را در معرض خطر قرار دهد.

 


این مطالعه جدید نخستین تحقیقی است که اثبات می‌کند نور Far-UVC در غیرفعال‌سازی ویروس SARS-CoV-2 که پشت پاندمیک جهانی کنونی است موثر است، و باعث می‌شود تا راهکاری نویدبخش برای بهداشتی کردن سطوح عمومی شود که در غیر اینصورت به سختی با روش‌های معمول قابل ضدعفونی کردن بوده‌اند. چنین سیستم‌های روشنایی می‌توانند به ویژه در بیمارستانها مفید واقع شوند، چرا که خالی کردن کامل یک اتاق بیمارستان برای استفاده از نور ضدباکتریایی کار دشواری است.



به گفته این پژوهشگران، این نور قادر است تا 99.7 درصد از ویروس SARS-CoV-2 را پس از تنها 30 ثانیه از بین ببرد. با این حال، از آنجا که این طول موج نور قادر به نفوذ در لایه حفاظتی بافت‌های انسان نیست، موجب آسیب به بینایی یا پوست انسان‌ها نخواهد شد، و از اینرو گزینه‌ای جذابتر و ایمنتر نسبت به نورهای فرابنفش باکتری‌کش 254nm معمول خواهد بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: