April 2024 18 / پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
یک کارشناس نظام بانکی اظهار کرد:
کد خبر: ۳۴۱۷۸۰
۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۸
0
یک کارشناس نظام بانکی بیان کرد: مبارزه با پولشویی به دنبال سالم سازی و شفاف سازی مراودات اقتصادی است که از طریق تراکنش‌های بانکی صورت می‌گیرد و تقریبا در تمام کشور‌ها هم این قاعده پذیرفته شده است.
ضرورت مبارزه با پولشویی در نظام بانکی چیست؟
به گزارش پول نیوز، غلامحسن تقی نتاج، مدیرعامل بانک مهر اقتصاد در خصوص ضرورت مبارزه با پولشویی در نظام بانکی و پولی کشور گفت: در کلیت مقررات، مبارزه با پولشویی به دنبال سالم سازی و شفاف سازی مراودات اقتصادی است که از طریق تراکنش‌های بانکی صورت می‌گیرد و تقریبا در تمام کشور‌ها هم این قاعده پذیرفته شده که وقتی پولی از طریق نظام بانکی مراوده می‌شود، اصل بر این است که از یک مسیر سالم عبور کرده و طبیعتا می‌تواند به سالم سازی اقتصادی کشور خیلی کمک کند. این به صورت یک قاعده کلی پذیرفته شده و بر این اساس، اقتصاد بین الملل به نوعی با این رویکرد کار خودش را انجام می‌دهد.

این کارشناس نظام بانکی افزود: طبیعتا وقتی چنین الزاماتی در نظام پولی کشور، عملیاتی می‌شود، می‌تواند در همه بخش‌های اقتصاد، کارکرد سالم سازی خود را داشته باشد که یکی از این حوزه ها، مبادلات ارزی است؛ چه در سطح خُرد و چه در سطح کلان.

تقی نتاج اظهار داشت: اگر ما بتوانیم اینگونه الزامات را در نظام بانکی خودمان توسعه بدهیم، حتما در جهت تقویت سالم سازی اقتصادمان کمک خواهد کرد.

وی در خصوص جایگاه بانک مرکزی در مبارزه با پولشویی گفت: بحث محور بودن بانک مرکزی در این حوزه، مهم است و تاکید می‌شود. طبیعتا یک سری از مقررات و قواعدی هست که در دنیا پذیرفته شده و ما هم به مرور عملیاتی خواهیم کرد.

تقی نتاج افزود: اتفاقا چنین اقداماتی خودش یک نوعی سیگنال و علامت دهی محسوب می‌شود به همه کشور‌هایی که بر خلاف تصوری که دارند و کشور ما را متاسفانه یکی از زمینه‌های پولشویی می‌دانند؛ اتفاقا بر عکس، کشور ما جز کشور‌هایی است که شدیدا مقابله می‌کند با بحث‌های پولشویی و پذیرش یک چنین اقدامات مبارزه با پولشویی کمک می‌کند به این چهره نظام بانکی کشور ما در سطح دنیا که کشور ما قویا در ارتباط با مبارزه با پولشویی ایستاده و اجازه نمی‌دهد که در حوزه‌های مختلف، بستری برای اقدامات خلاف به وجود آید.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد افزود: بعضا مشاهده می‌شود که بر خلاف نظر بانک مرکزی، یک سری تصمیماتی اتخاذ می‌شود. نمی‌خواهم آن دیدگاه‌های سیاسی در روابط بین الملل را نادیده بگیرم. ولی چون بحث مبارزه با پولشویی کاملا فنی هست و خود پولشویی هم که یک بحث بسیار پیچیده و فنی است، در نتیجه بهتر است که محوریت کار به بانک مرکزی سپرده شود و نظرات فنی بانک مرکزی در اولویت کار قرار بگیرد، طبیعتا بانک مرکزی بدون هماهنگی سایر مراجع ذیربط کاری انجام نداده و نخواهد داد. اگر محوریت این کار فنی را به بانک مرکزی بسپاریم، مطمئنا توفیق بیشتری حاصل خواهد شد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: