کد خبر: ۳۴۲۵۹۷
۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۱
0
یک کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: کارشناسان ما با مقوله‌ای به نام رتبه بندی بانک‌ها آشنا هستند، اما رتبه بندی‌هایی که صورت می‌گیرد قابل اعتماد و اطمینان نیست. در کشور ما دانش، شناخت و توانمندی برای رتبه بندی بانک‌ها وجود ندارد و باید از شرکت‌هایی که در خارج از کشور هستند کمک گرفته شود.
تولیدی//// منتشر نشود//// در کشور ما دانش، شناخت و توانمندی برای رتبه بندی بانک‌ها وجود ندارد
به گزارش پول نیوز، کامران ندری کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص رتبه بندی بانک‌ها گفت: تنها راه اینکه کشور ما هم بتواند مانند کشور‌های توسعه یافته، رتبه بندی دقیقی انجام دهد این است که به اقتصاد جهانی وصل شده و از طریق آن از شرکت‌ها و موسساتی که توانایی دارند کمک بگیریم و اینکه شرکت‌ها را در داخل کشور رتبه بندی کنیم.

وی افزود: توانایی رتبه بندی بانک‌ها به شکل حرفه‌ای و تخصصی در اقتصاد کشور ما وجود ندارد؛ منظور از انجام حرفه‌ای کار، این است که شکل قابل اتکایی وجود ندارد که بتوانیم رتبه بندی قابل اعتمادی را بر مبنای تصمیمات فعالان اقتصادی انجام دهیم و تخصص آن در کشور وجود ندارد.

ندری بیان کرد: کارشناسان ما با مقوله‌ای به نام رتبه بندی بانک‌ها آشنا هستند، اما رتبه بندی‌هایی که صورت می‌گیرد قابل اعتماد و اطمینان نیست. در کشور ما دانش، شناخت و توانمندی برای رتبه بندی بانک‌ها وجود ندارد و باید از شرکت‌هایی که در خارج از کشور هستند کمک گرفته شود، هرچند که شرایط تحریمی امروز اجازه چنین کاری را به شرکت‌های خارجی نمی‌دهد تا با سیستم بانکی ما در این زمینه همکاری کنند.

این کارشناس مسائل بانکی افزود: بانک مرکزی با استفاده از سنجه‌هایی مانند شاخص‌های بین المللی کملز (CAMELS) می‌تواند رتبه بندی نسبتا دقیقی انجام دهد. از آنجایی که بانک‌ها اطلاعات و صورت‌های مالی را منتشر می‌کنند که قابل اعتماد نیست و نمی‌تواند مبنای رتبه بندی بانک‌ها قرار گیرد به لحاظ اینکه یک تصویری مقدماتی از وضعیت بانک‌ها به ما ارائه دهد، خوب است، اما رتبه بندی که در داخل کشور انجام می‌شود به هیچ وجه در خارج از کشور کاربردی ندارد و مبنای تصمیم گیری‌ها قرار نمی‌گیرد. یعنی اگر بانک‌ها بخواهند با بانک‌های خارجی ارتباط برقرار کنند که البته در حال حاضر چنین امکانی وجود ندارد، بانک‌های خارج از کشور، به رتبه بندی که در داخل کشور توسط بانک مرکزی انجام می‌شود توجهی نمی‌کنند و برای آن‌ها اعتباری ندارد.

وی ادامه داد: اگر بانک‌ها بخواهند با بانک‌های خارجی ارتباط برقرار کنند این رتبه بندی ضروری است، ولی در صورتی که در داخل کشور و توسط بانک مرکزی ایران نباشد باید توسط موسساتی که در خارج از ایران وجود دارد انجام شود؛ در داخل از کشور هم محققان رتبه بندی نسبتا دقیقی را انجام می‌دهند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: