April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۳۱۵۸
۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۷
0
یک کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: بانک‌ها و بازار سرمایه هیچ زمانی رقیب یکدیگر نبودند و هرکدام از آن‌ها در دنیایی متفاوت کار می‌کنند. بانک‌ها در کشور ما، چون وابستگی فامیلی و خیلی نزدیک به مسئولان دارند به همین علت از رانت‌های بسیار قوی برای ساخت امپراتوری قوی استفاده می‌کنند.
آیا بانک‌ها و بازار سرمایه رقیب یکدیگر برای ورود نقدیگی اند؟
به گزارش پول نیوز، علی حیدری، کارشناس بازار سرمایه در خصوص حال و روز بازار سرمایه گفت: بازار سهام چندان در اقتصاد ایران اثربخش نبوده است و تا حدودی ناکارآمد محسوب می‌شود. عملکرد بانک مرکزی از زمان ریاست عبدالناصر همتی، اثربخش و مفید بوده، اما عالی نیست. عملکرد اقتصادی حاکمیت برای مردم سینگال مهمی است و مردم از این به بعد سیگنال اقتصادی حاکمیت را بررسی و برای آن‌ها حائز اهمیت است که عملکرد اقتصادی حاکمیت چگونه است.

وی افزود: نقدینگی موجود اگر به سمت رشد اقتصادی در کشور پیش برود موثرتر است. این رشد اقتصادی در صورتی تحقق پیدا می‌کند که مسئولان زیربنا‌های مهم اقتصادی را در کشور ایجاد کنند. اولین مرحله برای ایجاد این زیر بنا‌ها در کشور، تعامل با کشور‌های همسایه است، زیرا هر میزانی که در کشور تولید باشد، تا زمانی که خریداری نباشد با ورشکستگی مداوم کارخانه‌ها مواجه می‌شویم.
 
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بانک‌ها و بازار سرمایه هیچ وقت رقیب یکدیگر برای ورود نقدینگی نبودند، اظهار کرد: بانک‌ها و بازار سرمایه هیچ زمانی رقیب یکدیگر نبودند و هرکدام از آن‌ها در دنیایی متفاوت کار می‌کنند. بانک‌ها در کشور ما، چون وابستگی فامیلی و خیلی نزدیک به مسئولان دارند به همین علت از رانت‌های بسیار قوی برای ساخت امپراتوری قوی استفاده می‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که به اعتقاد شما کدام بخش در جمع‌آوری نقدینگی در کشور موفق‌تر عمل کرده است؛ سیستم بانک یا بازار سرمایه؟ عنوان کرد: در هر صورت نقدینگی که در جامعه وجود دارد در نهایت به سمت بانک‌ها سرازیر خواهد شد. طبق آمار غیر رسمی که توسط یکی از مسئولان ارائه شد ۹۵ درصد از نقدینگی موجود در کشور را با‌نک‌ها جذب کرده‌اند و تنها سه درصد از نقدینگی در اقتصاد ما متعلق به بازار سرمایه و بقیه هم دست به دست در اقتصاد کشور سرگردان است.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: