April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۵۸۹۵
۲۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
0
گزارش آخرین رویداد‌ها و خبر‌های بورس‌ها و نهاد‌های مالی بین‌المللی در نیمه دوم ماه ژانویه ۲۰۲۱ منتشر شد.
انتشار مهمترین رویداد‌های بورس‌های جهانی در نیمه دوم ماه ژانویه ۲۰۲۱
به گزارش پول نیوز، شرکت بورس تهران با انتشار گزارشی، آخرین رویداد‌ها و خبر‌های بورس‌ها و نهاد‌های مالی بین‌المللی را در نیمه دوم ماه ژانویه ۲۰۲۱ به شرح زیر تشریح کرد:

بورس اوراق بهادار تایلند (SET) برنامه‌ی راهبردی ۳ ساله‌ای با هدف حرکت به سمت جنبش موسوم به Next Normal، با نوآوری‌های بیشتر برای ایجاد تأثیرات مثبت بر جامعه و محیط زیست ارائه کرده است. موضوع این طرح «تعریف مجدد مقاومت در بازار سرمایه تایلند» با هدف تلفیق نوآوری و به حداکثر رساندن بازده همه‌ی شرکت کنندگان در بازار سرمایه تایلند است.

این طرح شامل ۸ استراتژی اصلی در چارچوب پایداری است که شامل ۴ حوزه می‌شود:

رشد بازار از طریق تقویت فرصت‌های طرف عرضه و گسترش سریع سرمایه گذاران

توسعه زیرساخت‌ها از طریق تعامل مولد و ایجاد مرز‌های جدید

توسعه زیست محیطی و اجتماعی از طریق معرفی شاخص ESG و توانمند سازی اجتماعی

بهبود و توانمند سازی مستمر استعداد‌ها از طریق مقیاس پذیری کسب و کار و تعالی عملیاتی

صنعت جهانی صندوق‌ها و ابزار‌های قابل معامله در بورس (ETFs & ETPs) در پایان دسامبر ۲۰۲۰ با ۲۵/۶ درصد افزایش، از ۶/۳۶ تریلیون دلار به نقطه عطفی جدید به ارزش ۷/۹۹ تریلیون دلار دست یافت. درآمد خالص ETF‌ها و ETP‌های درج شده در طول ماه دسامبر در سطح جهانی برابر با ۹۲/۳۰ میلیارد دلار بوده است و درآمد خالص سالانه را به رکورد ۷۶۲/۸۷ میلیارد دلار رسانده است که این مبلغ بیشتر از ۵۶۸/۹۸ میلیارد دلار تأمین مالی سال ۲۰۱۹ و همینطور بیشتر از رکورد سالانه‌ی قبلی به ارزش ۶۵۳/۲۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ می‌باشد.

گروه بورس اوراق بهادار لندن (LSEG) پس از تحقیقات دقیق و کامل در مورد ادغام بزرگ (mega-merger)، توانست مجوز خرید ۲۷ میلیار دلاری سهام Refinitiv را از کمیسیون اروپا دریافت کند. پیش بینی می‌شود این معامله در سه ماهه اول سال جاری به اتمام برسد. در پاسخ به نگرانی‌های کمیسیون، گروه بورس اوراق بهادار لندن موافقت کرد که کسب و کار بورس ایتالیا، از جمله محل معاملات اوراق قرضه‌ی خود را در ماه اکتبر و به ارزش ۴/۳ میلیارد یورو به یورونکست، بورس رقیب بفروشد.

بازار رو به رشد کارگزاران آنلاین یک سال بسیار موفق را پشت سر گذاشته است، سالی که ظاهرا شاهد تبدیل افراد مختلف، از دانشجو گرفته تا بازنشستگان، به معامله گران بورس بوده است. جذب بیش از پیش بانوان به این پلتفرم ها، از عوامل رشد بیشتر خواهد بود؛ خصوصا که هدف آن‌ها تکامل به سطوحی فراتر از انجام معاملات خرد است.

قدرت رو به رشد چین موجب نگرانی و خروج پس انداز کنندگان عادی از هنگ کنگ شده است. بانک آمریکا تخمین می‌زند در صورتی که ساکنان هنگ کنگ گزینه‌های خود را مجداداً ارزیابی کنند، خروجی سرمایه کشور در سال جاری به ۳۶ میلیارد دلار خواهد رسید. قوانین امنیتی، توقیف دارایی‌هایی که امنیت ملی را به خطر می‌اندازند، مجاز ذکر کرده، هرچند مشخصا به این موضوعات اشاره نشده است. به مرور تعداد بیشتری از شهروندان هنگ کنگ پس انداز خود را به ارز‌های دیگر تبدیل می‌کنند، حتی اگر هنوز تصمیمی درباره‌ی جابجایی پول نگرفته باشند.

بورس مادرید خدمات نوآورانه مشاور رباتیک (Roboadvisor) مجهز به هوش مصنوعی ارائه کرده است که سرمایه گذاری‌ها را بر اساس ترجیحات و دانش سرمایه گذار و مطابق با مقررات تجاری هر شرکت بهینه سازی می‌کند. این سرویس به سیستم این امکان را می‌دهد تا نه تنها دانش، وضعیت مالی و اهداف هر سرمایه گذار را درک کند، بلکه ترجیحات، ریسک گریزی و تکرار آن‌ها را نیز در نظر بگیرد، بدین ترتیب امکان تولید پرتفو‌های بهینه و شخصی سازی شده را فراهم می‌کند. این مشاور رباتیک مبتنی بر هوش مصنوعی به طور کامل توسط آزمایشگاه نوآوری بورس مادرید - سازمانی که در آن قابلیت‌های بالقوه‌ی فن آوری‌های جدید و راه حل‌های نرم افزاری برای بازار‌های مالی کاوش می‌شود- طراحی شده است.

طبق آمار کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، سرمایه گذاری خارجی در ایالات متحده در سال ۲۰۲۰ تقریبا نصف شده (کاهش ۴۹ درصدی) و به ۱۳۴ میلیارد دلار رسیده است. این افت در ایالات متحده بیشتر به تجارت، خدمات مالی و ادغام و تملک‌ها مربوط می‌شود.

چین برای اولین بار از ایالات متحده به عنوان کشور برتر در سرمایه گذاری مستقیم خارجی پیشی گرفته و با رشد ۴ درصدی به جذب ۱۶۳ میلیارد دلار سرمایه نایل شده است. طی سال ها، دستورالعمل‌های سخت گیرانه‌ی چین در رابطه با مالکیت خارجی شرکت‌های داخلی و قوانین اجرایی نامشخص آن، سرمایه گذاری‌های خارجی را بسیار پیچیده کرده است. اما نادیده گرفتن رشد روز افزون مصرف کنندگان برای شرکت‌های چند ملیتی دشوار بوده است. همزمان با دست به کار شدن سرمایه گذاران خارجی، شهروندان چینی خرید‌های گسترده داشته و ثروت عظیمی ایجاد کرده اند. این واحد وابسته به سازمان ملل متحد پیش بینی می‌کند که سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سراسر جهان در سال ۲۰۲۱ همچنان ضعیف باقی بماند.

شرکت WeWork، که فضای کار اشتراکی ارائه می‌کند و سعی داشت در سال ۲۰۱۹ به سهامی عام تبدیل شود و البته موفق نشد، به زودی می‌تواند از طریق یک شرکت واسط تأمن مالی (SPAC) به این مهم دست یابد. شرکت‌های واسط جایگزین بسیار سریع تری برای فرآیند متداول عرضه‌های اولیه هستندکه به شرکت‌ها امکان دسترسی سریعتر به سرمایه و توانایی حذف ماه‌ها نظارت موشکافانه سرمایه گذاران بالقوه در مسیر عرضه اولیه را می‌دهند.
 
دفتر سفارشات بین المللی بور س اوراق بهادار لندن (IOB) به سرمایه گذاران این دسترسی را می‌دهد تا پتانسیل برخی از بازار‌های جهانی با رشد سریع را از طریق یک واحد سفارش الکترونیکی مرکزی به دست آورند. این سیستم دسترسی آسان، مقرون به صرفه و مستقیم به اوراق بهادار از طریق رسید سپرده جهانی از بیش از ۳۰ کشور از جمله بازار‌های اروپای مرکزی و شرقی، آسیا و خاورمیانه را فراهم می‌کند. این بازار از زمان تاسیس خود در سال ۲۰۰۱ به سرعت رشد کرده است. رسید‌های سپرده جهانی در پیوند معاملاتی شانگهای-لندن نیز در IOB داد و ستد می‌شوند. سال گذشته ۸۵/۸ میلیارد دلار در دفتر سفارشات بین المللی لندن معامله شد که نسبت به سال ۲۰۱۹ با حضور قدرتمند شرکت‌های قزاقستان و کره، تقریبا ۱۷ درصد رشد داشته است.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: