April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۸۳۵۶
۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۰
0
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که مذاکرات برجام در کوتاه مدت به ضرر و در بلندمدت به نفع بازار است.
بررسی تاثیر مذاکرات برجامی بر بورس
به گزارش پول نیوز، بورس اوراق بهادار تهران امروز نیز روند کاهش خود را طی کرد و در پایان معاملات با کاهش ۱۳ هزار و ۴۱۴ واحدی شاخص کل که معادل یک درصد کاهش نسبت به روز گذشته است، به رقم یک میلیون و ۲۶۹ هزار و ۵۳۴ واحد رسید. همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۱۲ هزار و ۳ واحد به رقم ۴۳۹ هزار و ۹۱۶ واحد رسید.

امروز شاخص یک پارچه بورس قرمز بود به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۱.۰۵ درصد کاهش یافتند، اما شاخص قیمت و شاخص کل با معیار هموزن هر کدام ۲۷ صدم درصد افت کردند.

مهدی محمود رباطی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با دلایل منفی شدن امروز شاخص بورس گفت: یک سری از عواملی که بازار را منفی کرد به شرایط داخلی خود بازار و تصمیماتی که توسط مدیریت بازار گرفته میشود برمیگردد. مثل دامنه نوسان نامتقارن که باعث خارج شدن نقدینگی قابل توجهی از بازار شد و بازار را به رکود و حالت کما فرو برد.

وی افزود: در کنار این موضوع عوامل خارجی مثل چشم انداز کاهش نرخ دلار نیز تاثیرگذار بوده و باعث شد فعالین بازار سرمایه فعلا رویکرد احتیاطی در پیش بگیرند و هیجان خرید و شادابی که لازم است در بازار وجود نداشته باشد.

این کارشناس بازار سرمایه درمورد راه حل برون رفت بازار از شرایط کنونی اظهار کرد: یک سری مسائل کلی در اقتصاد وجود دارد که متاثر از واقعیت‌های اقتصادی است و نیازمند این است که در سطح کلان کشور راجع به آن تصمیم گیری شود؛ مثل تحریم‌ها، شرایط سیاسی که وجود دارد، تصمیمات اقتصادی مثل دلار ۴۲۰۰ تومانی و قیمت‌گذاری دستوری. بازار سرمایه اگر بخواهد شرایط رو به رشدی داشته باشد نیازمند این است که رشد اقتصادی بالایی را در کشور تجربه کنیم و از محل رشد واقعی اقتصاد بورس رشد بکند، نه از محل تورمی شدن اقتصاد. این یک راه حل است که در این مورد کاری از دست سازمان بورس یا سیاست‌گذار بازار برنمی‌آید و باید در سطح کلان اتفاق بیفتد.

وی افزود:، ولی در حوزه اختیارات و تصمیم گیری سازمان بورس و سیاست‌گذاران، به نظر من تصمیماتی مثل حذف دامنه نوسان که به تعادل بازار سرعت ببخشد، بسیار میتواند کمک کند به این که شادابی به بازار برگردد و نقدینگی وارد بازار شود.

وی با اشاره به تاثیرات مذاکرات برجام بر بازار سرمایه گفت: به دلیل این که بازار انتظار این را دارد که این مذاکرات باعث کاهش نرخ دلار شود و به دلیل این که بخش عمده‌ای از رشد بازار به خاطر تورم بوده است، این کاهش نرخ دلار باعث کاهش ارزش بازار خواهد شد و در کوتاه مدت تاثیر منفی بر بازار می‌گذارد. اما اگر به سمت کاهش تحریم‌ها برویم و تولید شرکت‌ها رونق بگیرد، قطعا در بلند مدت از محل بهبود رشد اقتصادی کشور شاهد یک توسعه پایداری در وضعیت اقتصادی خواهیم بود.

رباطی گفت: روند رکودی که در بازار سرمایه از بهمن ماه سال پیش شروع شده است تا پیش از انتخابات ادامه خواهد داشت.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: