کد خبر: ۳۶۳۴۷۳
۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۱
0
نتایج یک مطالعه نشان داد که عصاره گیاه میخک می‌تواند در مهار رشد باکتری «انتروکوکوس فیکالیس» که باعث عفونت ریشه دندان می‌شود، موثر باشد.
تاثیر عصاره میخک در مهار باکتری‌ عفونت دندان

گیاه میخک حاوی ترکیب شیمیایی به نام «اوژنول» است و به عنوان مسکن موضعی در پزشکی و به‌ویژه دندان‌پزشکی سنتی استفاده می‌شود. برگ‌های میخک، همیشه سبز و دائمی بوده و یکی از منابع مهم گیاهی ترکیبات فنلی مختلف است.

باکتری‌های موجود در کانال ریشه دندان، عامل اصلی بروز عفونت‌های ریشه دندان هستند و مشخص شده در میان باکتری‌های ایجاد کننده این نوع عفونت، باکتری‌های بی‌هوازی نسبت به سایر باکتری‌ها شایع‌تر است. از مهم‌ترین این باکتری‌ها می‌توان به «انتروکوکوس فیکالیس» اشاره کرد.

با توجه به ویژگی‌های گیاه میخک، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با انجام یک مطالعه خاصیت ضد میکروبی عصاره این گیاه را مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه؛ عصاره‌های آبی و الکلی گیاه میخک به محیط کشت باکتری انتروکوکوس فیکالیس افزود شد و تاثیر آن بر رشد این باکتری بررسی شد.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد عصاره آبی میخک در غلظت ۱۲۵ میلی‌گرم در میلی‌لیتر و بالاتر و عصاره هیدروالکلی میخک در غلظت ۶۲.۵ میلی‌گرم در میل‌لیتر و بالاتر دارای اثر بازدارنده رشد علیه انتروکوکوس فکالیس بود.

نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که این گیاه دارای فعالیت ضد میکروبی قابل قبولی علیه باکتری انتروکوکوس فکالیس است و پژوهشگران این مطالعه معتقدند که می‌توان از این عصاره گیاهی برای پروسه‌های شستشوی کانال ریشه در دندان‌پزشکی استفاده کرد.

همچنین این محققان می‌گویند که می‌توان با خالص کردن مواد موثره موجود در این گیاه، از آن جهت ساخت شستشودهنده با عوارض جانبی کمتر و طعم مطبوع‌تر استفاده کرد که از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه اثرات ضدمیکروبی عصاره گیاه میخک با هیپوکلریت سدیم بر میکروارگانیسم انترکوک فیکالیس در شرایط آزمایشگاهی» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و آسیه زهره‌ای، عبدالله بازرگانی و مریم محبی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انجام این طرح تحقیقاتی، مشارکت داشتند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: