مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛
کد خبر: ۳۶۴۰۷۴
۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
0
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از افزایش صادرات محصول زعفران به کشور چین طی امسال خبر داد.
افزایش صادرات زعفران به کشور چین
حسین زینلی، گفت: طی یکی دو ماه گذشته ۱۰ تن زعفران به این کشور صادر شده و این نشان دهنده آن است که ایران همچنان جایگاه خود را برای محصول زعفران در دنیا حفظ کرده است.

وی اظهارکرد: در حال حاضر در سطح ۱۲۱ هزار هکتار در کشور زعفران کشت می‌شود که دیگر برنامه ریزی‌های دولت برای افزایش سطح مزارع زعفران نیست.

وی افزود: هم اکنون دولت به دنبال آن است تا بهره وری را در واحد سطح افزایش دهد تا با ارائه یارانه به کشاورز، تولید را به سوی ارگانیک‌تر شدن پیش ببرد.

زینلی ادامه داد: برای تولید محصول ارگانیک نیاز به سرمایه گذاری و هزینه کرد است که انجام این هزینه از توان بسیاری از کشاورزان خارج بوده در نتیجه باید دولت حمایت‌های لازم را در این صورت داشته باشد که کشاورز بعد از اینکه محصول ارگانیک به بار نشست و آن را با قیمت بالاتر فروخت، خود به سوی تولید محصول ارگانیک پیش برود، اما اگر در گام نخست حمایت‌های لازم از آن‌ها صورت نگیرد تمایل چندانی برای انجام این کار نخواهند داشت.

وی در پاسخ به این سوال که بنا به گفته صادرکنندگان ارگانیک نبودن زعفران یکی از علل برگشت خوردن این محصول به داخل کشور است؟ توضیح داد: تعدادی از افراد که در منزل گل‌های زعفران را پاک می‌کردند، اقدام به استفاده از حشره کش برای از بین بردن حشره‌ها می‌کردند که استفاده از این محصول برای زعفران در تعدادی از کشور‌ها ممنوع است و علت برگشت خوردن محصول این موضوع بوده است.

وی با تاکید بر اینکه زعفران ایران محصولی پاک و سالم است، ادامه داد: به افرادی که پاک کردن گل‌های زعفران را بر عهده دارند، اعلام شده که از حشره کش‌ها استفاده نکنند و از سوی دیگر این گل‌ها را در محل تمیزی پاک کنند.

زینلی در ارتباط با میزان تولید زعفران در سال جاری بیان کرد: به علت بروز برخی از مشکلات در سال‌های گذشته و ناامیدی تعدادی از زعفران کاران و همچنین خشکسالی، پیش بینی می‌شود میزان تولید زعفران طی سال جاری ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یابد.

وی ادامه داد: پیش بینی می‌شد تا میزان تولید زعفران طی امسال به ۵۰۰ تن برسد، اما به نظر می‌رسد که حدود ۴۰۰ تن باشد.

مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بیشتر زعفران ایران به صورت فله صادر می‌شود، تاکید کرد: بسیاری از کشور‌ها تمایل دارند تا زعفران ایران را به صورت فله خریداری کنند تا بعدا آن را بسته بندی کرده و با برند خود به فروش برسانند؛ در حقیقت سال‌های سال این کشور‌ها بر روی برندسازی کار کرده اند و ما از این امر غافل بوده ایم.
تشکیل صندوق ملی زعفران طی سال جاری

وی ادامه داد: دو راه پیش روی ما است یکی اینکه باید در سند توسعه بازار زعفران بر روی برندسازی و بسته بندی کار کنیم که البته به علت مشکلاتی همچون تحریم‌ها و ... این کار با کندی پیش خواهد رفت؛ سپس بر روی صنایع تبدیلی این محصول کار شود.

وی تصریح کرد: برای صنایع تبدیلی این محصول ورود پیدا کرده ایم و همچنین طی یکی دو سال آینده چندین دارو نیز از این گیاه دارویی باارزش در داخل تولید خواهد شد.

زینلی گفت: هم اکنون زعفران ایران با قیمت واقعی خود به فروش نمی‌رسد و باید تلاش شود تا فروش آن به قیمت واقعی برسد.

وی از تشکیل صندوق ملی زعفران نیز طی سال جاری خبر داد و افزود: این صندوق امسال ایجاد می‌شود و تمامی تشکیلات زنجیره زعفران به این صندوق واگذار می‌شود و با مشارکت سرمایه گذاران و تولیدکنندگان، بهره بیشتری از این محصول خواهیم برد.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به این محصول اهمیت زیادی داده نمی‌شد، ادامه داد:، اما اکنون بسترسازی در زمینه بسته بندی ایجاد شده و نیاز است که دولت نیز حمایت‌های لازم را در این زمینه انجام دهد و از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان نیز پای کار بیایند.

زینلی خاطرنشان کرد: حمایت‌های دولت در زمینه صنایع تبدیلی این محصول ضعیف بوده در حالیکه این صنعت نیازمند سرمایه گذاری است و باید در این زمینه دولت هم حمایت‌های لازم را انجام دهد و مدیریت نیز داشته باشد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: