نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که فعالیتهای مرتبط با تولید و عرضه
مواد غذایی و نوشیدنیهای ناسالم مانند کیکهای آماده، خوراکیهای شیرین و مواد الکلی تقریبا یک چهارم از میزان انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با رژیم غذایی را تشکیل میدهند.
یک تیم از کارشناسان انگلیسی به بررسی تأثیر رژیم غذایی نامناسب، فراتر از پیامدهای آن بر سلامت افراد پرداختند. در این تحقیق بیش از ۴۰ هزار کالای برند و ۳۰۰۰ محصول غذایی دیگر مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد که با انتخاب گزینههای غذایی ناسالم، نشانههای انتشار کربن نیز افزایش پیدا میکند.
کارشناسان انگلیسی تاکید کردند: مقابله با بحران آب وهوایی مستلزم اعمال تغییرات بزرگ فرهنگی است. این موضوع صادق است که ما به تغییرات فرهنگی بزرگی نیاز داریم؛ مانند کاهش قابل توجه مصرف گوشت و محصولات لبنی که روی هم حدود ۴۶ درصد از انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با رژیم غذایی بشر را تشکیل میدهند.
محققان تاکید کردند: با این حال، یافتههای ما نشان میدهد که تغییرات کوچک نیز میتواند دستاوردهای بزرگی داشته باشد. میتوان با حذف شیرینیها و نوشیدن قهوه کمتر، از زندگی پایدارتر به لحاظ محیط زیستی برخوردار بود.
به گزارش روزنامه نیوزیلند هرالد، در این مطالعه انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با تولید و حمل و نقل برخی مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت و سپس بر اساس دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت با ارزش غذایی آنها مقایسه شد. یافتهها نشان داد که شیرینیها، کیکها و بیسکویتها عامل حدود ۸.۵ درصد از تولید گازهای گلخانهای مرتبط با مواد غذایی هستند، در حالی که فعالیتهای مرتبط با تولید و عرضه نوشیدنیهایی مانند چای، قهوه و الکل ۱۵.۱ درصد انتشار این آلایندهها را افزایش میدهند.
منبع: ایسنا