کد خبر: ۳۷۱۰۱۵
۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
0
کاهش چند میلیون تومانی خودرویی که طی یکسال ۱۲۰ درصد افزایش قیمت داشته هنر نیست! این رفتار در بازار گول زدن و فریب مردم است. با این نوع سیاست‌هایی که دولت پیش گرفته انتظار ریزش ناگهانی قیمت‌ها حتی با اجرای کامل برجام و حتی دلار ۱۰ هزار تومانی نیست.
مردم را با کاهش ۵ میلیون تومانی قیمت خودرو فریب ندهید
این روز‌ها جو بازار خودرو با کمی چرخش به سمت نزول قیمت‌ها وسوسه خرید خودرو را در بین خریداران اصلی بیشتر کرده است.

کاهش ۵ تا ۱۰ میلیون تومانی برخی محصولات در بازار خودرو پس ازانتشار لغو برخی از تحریم‌های هسته‌ای نشان می‌دهد که در بازار خودرو قیمت‌ها مسیر ثبات و نوسان محدود را پشت سرگذاشت. اما این سوال مطرح می‌شود که مسیری که بازار خودرو پیش گرفته می‌تواند ثبات قیمت در بازار را به تثبیت برساند؟!

امرالله امینی کارشناس صنعت خودرو گفت: کاهش چند میلیون تومانی خودرویی که طی یکسال بیش از ۱۲۰ درصد افزایش داشته هنر نیست! بلکه گول زدن مردم است. این نوع سیاست‌ها که دولت پیش گرفته ریزش ناگهانی قیمت‌ها با اجرای کامل برجام و حتی دلار ۱۰ هزار تومانی را دور از انتظار کرده است.

وی ادامه داد:شرایط صنعت خودرو و بدنبال آن وضعیت قیمت‌ها در بازار به گونه‌ای ترسیم شده که در واکنش به سیاست‌های داخلی و خارجی خیلی انعطاف نشان نمی‌دهد.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: زیر ساخت‌ها و تصمیمات نادرست در بخش مدیریت صنعت و بازار خودرو وضعیت قیمت‌ها را به گونه بر هم ریخته که هیچ سیگنال مثبتی توانایی رفع مشکلات در بازار خودرو را ندارد.

به گفته امینی؛ خبر‌های رسیده از نشست برجام، شوک موقت و بسیار سبک به بازار خودرو وارد کرد، اما این جریان استمرار نخواهد داشت.

این کارشناس صنعت خودرو گفت: این روز‌ها بازار ارز دستخوش تغییربوده و اُفت قیمت را تجربه کرده است. 

وی تصریح داشت: زمانی کاهش یا افزایش قیمت دلار می‌تواند بر قیمت خودرو موثر باشد که خودرو ساز کاهش قیمت را در تولید لحاظ کند.
 

کارشناس صنعت خودرو در پاسخ به این سوال که وضعیت قیمت‌ها در بازار خودرو به واسطه تصویب واردات خودرو قابل تغییر است؛ گفت: همیشه خودرو‌هایی وارد کشور می‌شود که برای طبقه خاص جامعه است و این خودرو‌ها نمی‌تواند بر نظام قیمت خودرو‌های داخلی تأثیر داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تأکید داشت: واردات خودرو‌های لاکچری و گران حاصل شکاف طبقاتی در جانعه است پس این شکاف نمی‌تواند بر قیمت سایر خودرو‌ها در بازار تأثیرگذار باشد.

امینی گفت: آنقدر وضعیت صنعت و بازار خودرو بر هم ریخته شده که هیچ یک از موضوعاتی مانند خبر‌های برجامی و کاهش نسبی ارز بر قیمت نهایی خودرو در بازار تأثیر گذار نخواهد بود.

کارشناس صنعت خودرو گفت: فرمان توقف رشد قیمت در بین سیاست‌های اشتباه و غیر قابل اجرای دولت هیچ گاه صادر نمی‌شود.

به گفته استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی؛ دولت خود خواسته تصمیمی برای کاهش قیمت خودرو ندارد. بودجه ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که دولت مصمم برای افزایش قیمت هاست چراکه نرخ ۲۵ هزار تومانی دلار در بودجه گواه گرانی ها‌ی جدید در سال جدید است.

وی تأکید داشت: دولت با هر ترفندی نقدینگی را از دست مردم جمع می‌کند؛ بازار خودرو بهترین راه برای کسب درآمد بیشتر از منایع مردم است. از این رو دولت هیچ گاه این بازار را سرو سامان نمی‌دهد.

امینی گفت: ملاک تعیین همه قیمت‌ها در تمام بازار ها، نرخ دلار است. دولت به سادگی از کسب در آمد خود نمی‌گذرد و سعی دارد با ایجاد هیجان‌های کاذب و زود گذر، جو بازار خودرو را در ماه‌های آخر سال به سمت افزایش تقاضا هدایت کند تا نقدینگی بیشتری را جهت جبران کسری‌های خود کسب کند.

این کارشناس صنعت خودرو تأکید داشت: مردم باید در این شرایط از خرید خودرو خودداری کنند. خریدار اصلی و نیازمند خودرو به ناچار باید وسیله‌ای جهت تردد خود تهیه کند، اما سرمایه گذاری در این بخش آن هم در این پروسه به ضرر مردم است.

کارشناس صنعت خودرو معتقد است؛ دولت با بازار گردانی و ایجاد هیجان در بازار خودرو به هر بهانه‌ای قصد دارد نقدینگی مردم را از جیب آن‌ها به سمت کسری‌های خود هدایت کند. از این رو با کاهش صوری تنها چند میلیون تومان قیمت برخی خودرو‌ها ادای دولت موفق را در می‌آورد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: