کد خبر: ۳۷۸۸۶۶
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
عضو انجمن انبوه‌سازان اظهار کرد: باید تک تک ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران یا تخلیه شده یا مقاوم‌سازی شوند. کار مقاوم‌سازی توسط مهندسان سازمان نظام مهندسی قابل انجام است و باید بررسی‌های لازم در قالب گزارشی که به شهرداری‌ها و دادسرا ارایه می‌شود، صورت گیرد.
تمامی ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران تخلیه یا مقاوم‌سازی شوند
اواسط تیرماه دو سال قبل ماجرای آتش‌سوزی و انفجار ساختمان مرکز «سینا مهرشمیران» که اتفاق افتاد همه نگاه‌ها به سمت ایمنی ساختمان‌های تهران رفت. برخی‌ها از ترس آنکه اتفاقی مشابه رخ دهد، پایشان را تا مدت‌ها از برخی ساختمان‌هایی که به زعم‌شان نا ایمن بود، بریده بودند، اما به چند هفته نکشیده تمام آن بی‌قراری‌ها و تب و تاب‌ها خوابید. کمی بعد لیستی از ساختمان‌های بسیار پر خطر تهران منتشر شد که نشان می‌داد ۱۲۹ ساختمان وضعیت بسیار بدی دارند و باید برای آن‌ها فوراً دست به‌کار شد. ساختمان‌هایی که در لیست‌شان هم تجاری بود، هم اداری، هم صنعتی، هم آموزشی و هم بهداشتی. حالا بعد ازگذشت دو سال دوباره با یک ویرانی تلخ، موج نگرانی‌ها بلند شده است.
 
متروپل آبادان البته ماجرایش با سازه‌های قدیمی بسیار خطرناک فرق می‌کند، اما تبعاتش و خشم مردم در اصل یک حرف دارد و آن بحث «ایمنی ساختمان‌ها» در هر کجای کشور است. چراکه حالا ساکنین پایتخت، شمال، جنوب، غرب و شرق حق دارند و باید بدانند چرا با وجود آنکه هر روز باید با نرخ جدیدی از هزینه مسکن (اجاره و خرید) مواجه شوند، کیفیت بعضی ساختمان‌ها چه سازه‌های نو و چه قدیمی همچنان بر همان پاشنه قدیم (بی کیفیت و نا ایمن) می‌چرخد؟! تیرماه سال ۹۹ رئیس سابق شورای شهر پنجم گفته بود که ۳۳ هزار ساختمان نا ایمن در تهران شناسایی شده است، اما فقط ۲۰۰ ساختمان مسیر ایمن شدن را طی کرده‌اند و بجز آن ۳ هزار ساختمانی که در مسیر ایمن شدن قرار دارند، تکلیف ۲۹ هزار ساختمان هم معلوم نیست! همان زمان البته لیست ۱۲۹ ساختمان بسیار پر خطر هم اعلام شد، با وجود این هم‌اکنون پس از گذشت دو سال از زبان مهدی عباسی، رئیس جدید کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران دوباره همین لیست تکرارمی شود! او به «ایران» می‌گوید: «بیشتر این ساختمان‌ها در منطقه ۱۲ قرار دارند وشامل بافت فرسوده، بازار و مجتمع‌های تجاری می‌شوند و حتی همین ساختمان‌ها هم می‌توانند اولویت‌بندی شده و میزان پر خطر بودنشان با یکدیگر فرق می‌کند.» اما سؤال جدی اینجاست چرا بعد از گذشت دوسال و با وجود تأکید بر اینکه این ساختمان‌ها وضعیت بسیار اسفناکی دارند، هیچ اتفاقی برای ایمن‌سازی آن‌ها صورت نگرفته است؟

عباسی این‌طور پاسخ می‌دهد: «بخشی از این ساختمان‌ها تا ۷۰ درصد و بخشی دیگر بین ۲۰ تا ۵۰ درصد ایمن شده‌اند والبته بعضی ساختمان‌ها نیز هیچ اقدامی انجام نداده‌اند؛ بنابراین اگر قرار به ارزیابی دوباره باشد ممکن است تعدادی از این لیست خارج شده باشند، اما، چون از قبل بسیار پر خطر شناخته و کدگذاری شده‌اند تا پایان عملیات ایمن‌سازی به‌صورت کامل در این لیست می‌مانند.»
تمامی ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران تخلیه یا مقاوم‌سازی شوند
تمامی ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران تخلیه یا مقاوم‌سازی شوند
 
تمامی ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران تخلیه یا مقاوم‌سازی شوند
 
عضو انجمن انبوه‌سازان اظهار کرد: باید تک تک ۱۲۹ ساختمان پرخطر تهران یا تخلیه شده یا مقاوم‌سازی شوند. کار مقاوم‌سازی توسط مهندسان سازمان نظام مهندسی قابل انجام است و باید بررسی‌های لازم در قالب گزارشی که به شهرداری‌ها و دادسرا ارایه می‌شود، صورت گیرد.

محمدعلی ربانی در مورد نحوه برخورد با ساختمان‌های پرخطر تهران که برخی از آن‌ها مکان‌های عمومی مانند بیمارستان بوده و محل رفت و آمد زیادی نیز هستند، اظهار کر‌د: پس از حادثه پلاسکو هیجان و جنجال‌هایی در مورد ساختمان‌های پرخطری مانند ساختمان آلومینوم صورت گرفت که پس از مدتی به فراموشی سپرده شد. اکنون نیز باید تک تک این ساختمان‌ها باید یا تخلیه شده یا مقاوم‌سازی شوند.

کار مقاوم‌سازی ساختمان‌های پرخطر توسط نظام مهندسی قابل انجام است

وی ادامه داد:‌کار مقاوم‌سازی توسط مهندسان سازمان نظام مهندسی قابل انجام است و باید بررسی‌های لازم در قالب گزارشی که به شهرداری‌ها و دادسرا ارایه می‌شود، صورت گیرد.

نقش مهم شهرداری در نحوه مواجهه با ساختمان‌های پرخطر

ربانی عنوان کرد: شهرداری در نحوه مواجه با ساختمان‌های پرخطر نقشی مهم برعهده دارد. باید دادخواست لازم در مورد ساختمان‌هایی که امکان بروز حادثه در آن‌ها وجود دارد ارایه شود و اگر مالکان توجهی به آن نکردند دستور تخلیه توسط دادگاه صادر شود.

اتفاق‌ها و رویداد‌های تلخ در مورد پلاسکو و متروپل قابل تکرار خواهد بود

وی درباره زمان‌بر بودن این پروسه اظهار کرد: باید کار را از یک نقطه و در یک زمان معین آغاز کرد و اگر این اقدامات انجام نشود همان اتفاق‌ها و رویداد‌های تلخ در مورد پلاسکو و متروپل قابل تکرار خواهد بود.

ساماندهی ساختمان‌های پرخطر نیاز به کار جمعی مسئولان دارد

عضو انجمن انبوه‌سازان با بیان اینکه تهران در یک وضعیت خفته خطرناک قرار دارد، تصریح کرد‌: تهران شهری مستقر بر روی گسل‌های فراوان است و بافت‌های فرسوده و غیرمقاوم بسیاری دارد. مشخص نیست چه زمانی قرار است باید کار آغاز شود بنابراین نیاز به این هست که یک حرکت جمعی توسط مسئولان انجام شود.

وی با بیان اینکه مردم که نباید آغازگر باشند، تصریح کرد: حتی در مورد ساختمان‌هایی که باید تخلیه شوند سیستم حاکم است که باید مالکان را وادار به تخلیه کند یا مقاوم‌سازی کند.

ربانی گفت: برخی از این ساختمان‌ها قابلیت مقاوم‌سازی دارند و در جریان مقاوم‌سازی ستون‌ها و سقف‌ها را تقویت کرده و در مورد رعایت موارد ایمنی میزان خطرات را کاهش داد.

راه‌اندازی سیستم اطفای حریق پیشرفته در ساختمان‌هایی که امکان ساخت پله فرار ندارند

وی در پاسخ به این پرسش که در مورد ساختمان آلومینوم یکی از ایرادات نداشتن پله‌های فرار اعلام شده آیا امکان ایجاد پله فرار برا‌ی آن وجود دارد، خاطرنشان کرد: برخی از ساختمان‌ها امکان ایجاد پله فرار را دارند و برخی خیر. در مورد ساختمان‌هایی که این امکان را ندارند باید سیستم اطفای حریق مناسب و به روز در آن‌ها تعبیه شود تا میزان ایمنی افزایش یابد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: