کد خبر: ۳۸۰۳۳۶
۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۲
0
بازی‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر، این رویداد را به لحاظ سیاسی و دیپلماسی عمومی و افکار عمومی و نیز برای جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.
جام جهانی قطر و دیپلماسی ایران/ استفاده از ظرفیت کشور در راستای توسعه اقتصادی
برای بهره مندی از ظرفیت‌های ایرن در جام جهانی برنامه ریزی‌های اساسی در جزایر کیش و قشم صورت گرفته است. بررسی تقویت زیر ساخت‌های کشورمان به عنوان استفاده از ظرفیت‌های میزبانی جام جهانی قطر در جزایر نزدیک به قطر ضروری است. با تقویت بخش خصوصی و توسعه زیر ساخت‌های جزیره کیش تلاش می‌شود تا از ظرفیت اقتصادی و گردشگری جام جهانی قطر استفاده شود و این موقعیت برای ایران و معرفی جزیره کیش و دیگر جزایر به عنوان مرکز توریست خاورمیانه بسیار مهم و دارای اهمیت فروان است.

جام جهانی فوتبال قطر از ۲۱ نوامبر تا ۱۸ دسامبر ۲۰۲۲ برابر با ۳۰ آبان تا ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱ به مدت ۲۸ روز در چهار شهر شهر دوحه، الوقره، الخور و الریان برگزار می‌شود. از همان ابتدا که قطر میزبان جام جهانی ۲۰۲۲ شد، با توجه به وسعت این کشور و ظرفیت محدود اقامت در آن، همسایگان قطر برای مشارکت در میزبانی اعلام آمادگی کردند، از عربستان گرفته تا امارت، کویت و عمان و حتی ترکیه. ایران نیز از سال ۱۳۹۷ با پیشنهاد میزبانی اردوی تیم‌ها و تماشاچی‌ها در جزایر خلیج‌فارس اعلام آمادگی کرد. ارزانی هزینه‌ها، نزدیکی این جزایر به قطر و امکان سفر بدون ویزا، از جمله انگیزه‌های ایران برای طرح مشارکت در میزبانی جام جهانی ۲۰۲۲ بود. آن‌چنان که این موضوع در سفر اخیر رییس‌جمهور به قطر نیز به صورت ویژه مطرح و حتی درباره آن توافق‌هایی شد. سیدابراهیم رئیسی در دیدار امیر قطر از آمادگی ایران برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر بازی‌های جام جهانی، در جزیره کیش و سایر جزایر نزدیک به قطر سخن گفته بود که با استقبال «شیخ تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر روبه‌رو شد و سفر وزیر راه قطر به کیش هم در این راستا برنامه‌ریزی شد.

طبق آخرین اعلام، در قطر حدود ۱۷۵ هزار اتاق برای تماشاچی‌ها و شرکت‌کنندگان در بازی‌های جام جهانی وجود دارد که توازنی با آمار یک میلیون و ۵۰۰ هزار تماشاچیِ تخمن زده‌شده، ندارد. برای همین فیفا پیشنهاد داده است برای جبران کسری اقامتگاه، از خانه‌های اجاره‌ای به‌ویژه در روستاها، کشتی‌های کروز و ویلا‌های شخصی استفاده شود. یک شرکت سرمایه‌گذاری نیز مامور شده است اقامتگاه‌های پرتابلی (قابل جابه‌جایی) را تا آغاز بازی‌های جام جهانی در قطر ایجاد کند.
 
مهدی کشاورز مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص برنامه‌های توسعه کیش و استفاده از ظرفیت جام جهانی افزود: تسریع در تکمیل پروژه‌های فنی و زیرساختی، ایجاد درآمد‌های پایدار سازمان، حل مشکلات برق و آب جزیره کیش، توسعه حوزه‌های گردشگری سلامت ورزشی و علمی، چاره جویی برای کنترل قیمت اجاره و هزینه‌های زندگی و مسکن، همچنین افزایش تراز آموزشی هم از بعد فضا و هم کیفیت، ایجاد بورس بین‌اللمل و تاسیس بانک آفشور از جمله برنامه‌های بلند مدت مدنظر است.

حسین امیرعبداللهیان روز شنبه در جلسه هماهنگی بازی‌های جام جهانی قطر۲۰۲۲ با تبریک فرارسیدن عید سعید قربان و پیشاپیش عید سعید غدیر گفت: به حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان به دلیل پیگیری‌های خوب و تلاش‌های او در بحث جام جهانی فوتبال خداقوت می‌گویم و به سیدرضا صالحی امیری نیز خوشآمد می‌گویم و از زحمات و تلاش‌های هر دو بزرگوار قدردانی می‌کنم.

وزیر امور خارجه افزود: مسابقات جام جهانی قطر هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ دیپلماسی عمومی برای همه ما که امروز دور این میز تجمع کرده و حضور یافته ایم و نیز برای افکار عمومی در کشور و مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران بسیار مهم است.

امیرعبداللهیان بیان کرد: شخص آیت الله رئیسی درباره این موضوع توصیه‌های اکید دارند و از چند ماه قبل تدابیری به دستور رئیس جمهور با مدیریت معاون اول رئیس جمهور اندیشیده شده است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: وزارت نیرو به عنوان مسئول کمیسیون مشترک جمهوری اسلامی ایران و قطر، مسئولیت کلان موضوع را عهده‌دار است. در سطح وزارت امور خارجه همه بخش‌های ذیربط را برای این موضوع بسیج کرده‌ایم.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی که دارای تجربه فراوانی در این حوزه هستند و در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی و ما همواره از تجارب او بهره‌مند بوده و هستیم و در وزارت امور خارجه مسئولیت هماهنگی‌های کار را به عهده‌دار هستند.

وی افزود: ناصر کنعانی عهده‌دار حوزه سخنگویی و دیپلماسی عمومی نیز به جهت ارتباط مستقیمی که این کار در عرصه دیپلماسی عمومی دارد، ایفای مسئولیت می‌کند؛ و نیز از ظرفیت عبدالله سهرابی که سال‌ها در قطر به عنوان سفیر فعال بوده و ارتباطاتی دارند. همچنین از دستیار و مدیرکل حوزه خلیج فارس و حمیدرضا دهقانی پوده سفیرمان تقاضا کردیم که از دوحه تشریف بیاورند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: در ابتدای جلسه یکبار دیگر به همه عزیزان خوشامد می‌گویم. مادامی که از اصحاب رسانه حضور دارند تمایل دارم که حتماً از فرمایشات سجادی و صالحی امیری برخوردار باشیم و بعد جلسه را با گزارشی که صفری و فرحناکیان از وزارت نیرو دارند آغاز می‌کنیم و سپس آماده هستم که فرمایشات معاونین وزرا و استانداران و یکایک عزیزانی را که به جلسه دعوت شده‌اند را بشنویم تا ببینیم در فرصت باقی مانده چه اقداماتی را باید با دقت و سرعت لازم انجام دهیم.

امیرعبداللهیان یادآور شد: روز چهارشنبه گذشته میزبان وزیر خارجه قطر و هیاتی از این کشور در تهران بودیم از این فرصت هم استفاده کردیم تا آنچه را که به عنوان مطالبات ما می‌توانستیم با وزیر خارجه قطر مطرح کردیم و او نسبت به بخشی از درخواست‌هایی که داشتیم باید از امیر قطر مجوز بگیرند و بخشی را قرار شد با مقامات ذیربط برگزار کننده مسابقات جام جهانی در کشورشان یا در هر سطح دیگری که لازم است دنبال کنند.

وی گفت: در وزارت امور خارجه آمادگی داریم با همه ظرفیت در خدمت تحقق هرچه بهتر این پدیده مهم باشیم. از هم‌اکنون برای تیم ملی فوتبال کشور بهترین‌ها را آرزو می‌کنیم. امیدوار هستیم با یک نتیجه درخشان و شادی‌بخش برای همه مردم عزیز در جمهوری اسلامی ایران و ایرانیان در سراسر جهان این مسابقات همراه باشد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: البته صرفنظر از هرگونه نتیجه‌ای در این مسابقات برای تیم ملی جمهوری اسلامی ایران، فرصت‌های مختلفی وجود دارد که باید این فرصت‌ها را در جلسه امروز مورد احصا قرار دهیم و برای تحقق آن‌ها حداکثر تلاش خود را به عمل بیاوریم.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: وزارت امور خارجه در یک بسیج جدی همه نیرو‌ها و امکاناتش از ستاد تا صف، سفارت جمهوری اسلامی ایران در دوحه، آمادگی کامل برای رسیدن به اهدافی که مورد نظر است و توسط مسئولان ورزشی کشور مورد توجه قرار گرفته، است.

وی گفت: به این نکته هم اشاره کنم که شاید حدود سه ماه پیش با سرپرست فدراسیون فوتبال و تیمی از همکاران او با هماهنگی وزیر ورزش و جوانان جلسه‌ای داشتیم و از آن زمان آمادگی خود را اعلام کرده‌ایم و اقداماتی هم انجام شده که همکارانم در ادامه فرمایشات وزیر ورزش و جوانان و رییس کمیته ملی المپیک ارائه خواهند کرد.

بیست‌ودومین دوره جام جهانی فوتبال از سی آبان تا ۲۷ آذر ۱۴۰۱ در قطر برگزار می‌شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: