بسیاری از غذاها سرشار از
ویتامین A هستند؛ بنابراین، میتوان نیاز روزانۀ خود را به این ویتامین از رژیم غذایی تأمین کرد و نیازی به مصرف مکملها نیست. این هشت مادۀ غذایی که در زیر آورده شدهاند برخی از بهترین مواد غذایی حاوی ویتامین A در رژیم غذایی هستند.
جگرجگر غنیترین منبع غذایی ویتامین A است. یک وعده به اندازۀ سه اونس جگر پختهشده حاوی ۶۶۰۰ میکروگرم ویتامین A یا بیش از ۷۰۰ درصد از نیاز روزانۀ شما است. جگر آنقدر منبع خوبی از ویتامین A است که برخی منابع توصیه میکنند برای جلوگیری از مصرف بیشازحد این ویتامین، جگر را بیش از یک بار در هفته نخورید.
لبنیاتلبنیات نیز منبعی عالی برای ویتامین A هستند. با این حال، در ایالاتمتحده بسیاری از انواع شیر و لبنیات با ویتامین A اضافی غنی شدهاند. باتوجهبه منبع لبنی، یک وعده میتواند بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ میکروگرم ویتامین A داشته باشد.
سیبزمینی شیرینیک سیبزمینی شیرین کامل حاوی ۱۴۰۰ میکروگرم ویتامین A در پوست خود است. این میزان بیش از ۱۵۰ درصد نیاز روزانۀ شما در یک وعده است. برای افرادی که از رژیمهای گیاهی پیروی میکنند، سیبزمینی شیرین منبع ارزشمندی از ویتامین A است.
اسفناجاسفناج به دلایل مختلفی یک نیروگاه از مواد مغذی شناخته شده است. یک وعده، به اندازۀ نصف فنجان، اسفناج حاوی بیش از ۵۷۰ میکروگرم ویتامین A است؛ چه آن را خام بخورید، چه در اسموتی یا پختهشده مصرف کنید. اسفناج یک راه عالی برای دریافت فیبر و ویتامین A بهطور همزمان است..
هویجهویج مانند بسیاری از غذاهایی که رنگ نارنجی دارند منبعی عالی از بتاکاروتن است. نصف فنجان هویج خام حاوی بیش از ۴۵۰ میکروگرم ویتامین A است. این بخشی از دلایلی است که هویج را به یک مادۀ غذایی مفید برای بینایی شما تبدیل کرده است.
کدوهمۀ اشکال کدو زرد حاوی مقداری ویتامین A هستند؛ اما، کدوتنبل از این مادۀ مغذی غنیتر است. یک تکه پای کدوتنبل میتواند ۴۸۰ میکروگرم ویتامین A داشته باشد که بیش از نیمی از نیاز روزانۀ شما است.
فلفلوقتی صحبت از ویتامین A میشود، رنگ فلفل شما اهمیت دارد. فلفل دلمۀ قرمز حاوی مقدار قابلتوجهی ویتامین A است؛ تقریباً ۱۲۰ میکروگرم در یک وعدۀ نصف فنجان. از طرف دیگر، فلفل سبز تنها ۱۸ میکروگرم دارد که یک تفاوت بزرگ است.
طالبیویتامین A با گرمشدن میتواند تجزیه شود؛ بنابراین، منابع خام این مادۀ مغذی مهم هستند. طالبی تقریباً همیشه بهصورت خام مصرف میشود؛ بنابراین، افزودن مقداری از این میوه به رژیم غذایی میتواند مصرف ویتامین A شما را افزایش دهد. نصف فنجان طالبی در هر وعده ۱۳۵ میکروگرم ویتامین A دارد.
چه میوههایی ویتامین A دارند؟میوهها نیز میتوانند منابع خوبی از ویتامین A باشند. برای پاسخ به این سؤال که چه میوههایی ویتامین a دارند، میتوانید به لیست زیر مراجعه کنید. لیست زیر حاوی ۱۰ میوهای است که بیشترین میزان ویتامین a را دارند:
انبه: در هر ۱۰۰ گرم، ۵۴ میکروگرم
طالبی: در هر ۱۰۰ گرم، ۱۶۹ میکروگرم
گریپفروت: در هر ۱۰۰ گرم، ۵۸ میکروگرم
هندوانه: در هر ۱۰۰ گرم، ۵۸ میکروگرم
پاپایا: در هر ۱۰۰ گرم، ۴۷ میکروگرم
زردآلو: در هر ۱۰۰ گرم، ۹۶ میکروگرم
نارنگی: در هر ۱۰۰ گرم، ۳۴ میکروگرم
شلیل: در هر ۱۰۰ گرم، ۱۷ میکروگرم
گواوا: در هر ۱۰۰ گرم، ۳۱ میکروگرم
پشن فروت: در هر ۱۰۰ گرم، ۶۴ میکروگرم