April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۳۹۲۹
۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۰
0
تصویر جدیدی که از تلسکوپ فضایی جیمز وب منتشر شده، حلقه‌های عجیبی را دور یک ستاره نشان می‌دهد که منشأ آن‌ها دقیقا مشخص نیست.
حلقه‌های عجیب دور یک ستاره دانشمندان را سردرگم کرد
تلسکوپ فضایی جیمز وب چندین حلقه متحدالمرکز را پیرامون یک ستاره دوردست به نام WR۱۴۰ در فاصله ۵۶۰۰ سال نوری زمین پیدا کرده است. دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند توضیح کامل و دقیقی برای وجود حلقه‌ها در اطراف این ستاره ارائه کنند.

تصویر حاضر توسط دانشمند مستقلی به نام «جودی اشمیت» در توییتر به اشتراک گذاشته شده و در ماه ژوئیه توسط تلسکوپ جیمز وب تهیه شده است. این تصویر ستاره‌ای موسوم به WR۱۴۰ را نشان می‌دهد که با حلقه‌هایی به شکل موج احاطه شده و حلقه‌های بیرونی کم‌رنگ‌تر از حلقه‌های مرکزی هستند. البته اگر دقیق نگاه کنیم، این حلقه‌ها کاملا گرد نیستند و بیشتر حالت مربعی دارند، در نتیجه، عده‌ای باور دارند که منشأ این حلقه‌ها می‌تواند مربوط به حیات فرازمینی باشد.

خود اشمیت در این باره می‌گوید: «فکر می‌کنم صرفا خود طبیعت است که دارد یک کار ساده انجام می‌دهد، اما وقتی از یک نقطه دید خاص به آن نگاه می‌کنیم، در ابتدا غیرممکن به نظر می‌رسد که چنین پدیده‌ای طبیعی باشد. چرا چنین شکلی دارد؟ چرا این قدر منظم است؟»

حلقه‌های دور ستاره واقعا وجود دارند
«مارک مک‌کارین»، دانشمند کارگروه علمی تلسکوپ فضایی جیمز وب و مشاور علمی سازمان فضایی اروپا در رشته توییتی درباره این پدیده می‌گوید: «ساختار شش‌پر آبی نوعی آلایه تصویری است که بر اثر انکسار نور از ستاره درخشان WR۱۴۰ در این تصویر از دوربین فروسرخ میانی جیمز وب به وجود آمده است. اما پدیده‌های قرمز منحنی و در عین حال زاویه‌دار واقعی هستند و در واقع مجموعه‌ای از پوسته‌ها پیرامون WR۱۴۰ هستند. این پدیده‌ها واقعا در فضا و دور ستاره وجود دارند.»

مک‌کارین می‌گوید اخترشناسان به WR۱۴۰ ستاره «ولف-رایه» می‌گویند، ستاره‌ای که اکثر هیدروژن خود را به فضا پرتاب می‌کند. این اشیاء فضایی با غباری احاطه شده‌اند که یک ستاره همراه با تعاملاتش آن را نقش‌نگاری می‌کند و این پوسته‌های عجیب را به وجود می‌آورد. اخترشناسان در حال کار روی مقاله‌ای علمی هستند تا اطلاعات بیشتری را درباره این پدیده اسرارآمیز به دست بیاورند.

«رایان لائو»، اخترشناس آزمایشگاه ملی تحقیقات رصدی NOIRLab که روی این پروژه کار می‌کند، ضمن تایید وجود این حلقه‌ها در فضا، می‌گوید: «مقاله ما در این زمینه ارسال شده، پس لطفا منتظر گزارش کامل آن باشید.»

WR۱۴۰ در صورت فلکی ماکیان قرار گرفته و یک ستاره متغیر است که گاهی اوقات روشن و گاهی اوقات تاریک می‌شود. فعلا مشخص نیست که این تغییرات تاثیری روی موج‌های مرموز ستاره می‌گذارند یا نه.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: