کد خبر: ۳۸۳۹۳۱
۱۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰
0
اطلاعات نشان می‌دهد جعبه کوچکی که در کاوشگر استقامت تعبیه و به مریخ فرستاده شده قادر است در سیاره سرخ به اندازه یک درخت روی زمین، اکسیژن تولید کند.
جعبه‌ای که به اندازه یک درخت در مریخ اکسیژن تولید می‌کند
محققان دانشگاه MIT مشغول توسعه ابزاری هستند که روی مریخ اکسیژن در مقیاس بالا می‌سازد.

سال گذشته هنگامیکه ناسا کاوشگر رباتیک استقامت را به سیاره سرخ فرستاد، یک ابزار یک جعبه کوچک و طلایی رنگ به نام MOXIE را برای «آزمایش استفاده از منابع اکسیژن در مریخ» در آن تعبیه کردند.

اکنون محققان این پروژه اعلام کرده اند MOXIE در حال فعالیت است و میزان اکسیژن تولیدی آن با بازده یک درخت روی زمین قابل مقایسه است.

در پایان ۲۰۲۱ میلادی داده‌های وسیع نشان داد ابزار مذکور در ۷ آزمایش جداگانه و طی شرایط جوی مختلف به هدف تولید ۶ گرم اکسیژن در هر ساعت دست یافته است. این شرایط جوی شامل شب و روز، فصل‌های مختلف مریخ و موارد مشابه است.

مایکل هشت محقق ارشد ماموریت MOXIE در MIT می‌گوید: تنها چیزی که نشان نداده ایم عملکرد این ابزار هنگام غروب یا طلوع خورشید است. در این مواقع دما به میزان قابل توجهی تغییر می‌کند.

MOXIE یک ابزار بسیار کوچک و در حقیقت به اندازه یک تستر است که کارآیی زیادی دارد. این بدان معنا است که اگر محققان بتوانند اندازه این ابزار را بزرگتر کنند، MOXIE می‌تواند اکسیژنی بسیار بیشتر از ۶ گرم به ازای هر ساعت تولید کند.

محققان امیدوارند در آینده بتوانند به اندازه صد‌ها درخت در مریخ اکسیژن تولید کنند و به این ترتیب پس از رسیدن فضانوردان به سیاره از حیات آن‌ها و همچنین تامین سوخت موشک برای بازگرداندن آن‌ها به زمین پشتیبانی کنند.

ابزار مذکور به طور مرتب دی اکسید کربن موجود در اتمسفر مریخ را به اکسیژن قابل تنفس تبدیل می‌کند. این درحالی است که ماده مذکور ۹۶ درصد اتمسفر سیاره را تشکیل می‌دهد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: