شاخص‌ها اشتغال فارغ التحصیلان آموزش عالی؛
کد خبر: ۳۸۶۱۶۱
۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰
0
آمار‌ها نشان می‌دهد سهم فارغ التحصیلان آموزش عالی از کل جمعیت بیکار کشور در تابستان سال جاری نزدیک به ۴۱ درصد بوده است.

از هر ۱۰ بیکار، چند نفر مدرک دانشگاهی دارند؟

نرخ بیکاری فارغ التحصیل آموزش عالی در تابستان امسال ۱۳.۲ درصد برآورد شده، به بیان ساده‌تر بالغ بر ۱۳ درصد کسانی که مدرک دانشگاهی دارند و متقاضی کار هستند، نتوانسته اند برای خود شغلی دست و پا کنند. بر این اساس کل جمعیت بیکار فارغ التحصیل اموزش عالی در تابستان امسال ۹۵۵ هزار نفر بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ بیکاری دانشگاه رفته در تابستان سال گذشته ۱۴.۴ درصد به ثبت رسیده که گویای کاهش ۱.۲ درصدی بیکاری در تابستان سال جاری است. همچنین سهم فراغ التحصیلان اموزش عالی از کل جمعیت بیکار کشور ۴۰.۹ درصد برآورد شده، به عبارت دیگر از هر ۱۰ نفر بیکار در ایران ۴ نفر نفر دارای مدرک دانشگاهی هستند. این در حالیست این سهم در تابستان سال گذشته ۴۰.۶ درصد بوده است. اینکه نرخ بیکاری دانشگاه رفته‌ها کاهش یافته، اما سهم آن‌ها از کل بیکاران افزایش یافته نشان می‌دهد در دیگر گروه‌های جامعه کاهش بیکاری محسوس‌تر بوده است. سهم فارغ التحصیل اموزش عالی از کل جمعیت شاغل کشور نیز در تابستان سال جاری ۲۶.۵ درصد به ثبت رسسده که نسبت به فصل مشابه سال گذشته نزدیک به یک درصد افزایش داشته است، بر این مبنا می‌توان گفت که از ۴ ایرانی شاغل، یک نفر دارای مدرک دانشگاهی است.

نرخ بیکاری در ایران از ۹.۶ درصد در تابستان سال گذشته به ۸.۹ درصد در تابستان جاری رسیده که نشان از کاشه نرخ بیکاری در کشور دارد. بر این اساس کل جمعیت بیکار کشور در تابستان امسال ۲ میلیون و ۳۳۳ هزار بوده است. اما با توجه به اینکه همزمان نرخ مشارکت اقتصادی نیز کاهش یافته، نمی‌توان لزوما بیان کرد که وضعیت اشتغال در کشور بهبود یافته است. به جمعیت حاضر در سن کار که مایل به کار کردن هستند یا به عبارت دقیق‌تر در چند هفته گذشته جویای شغل بوده اند نسبت به کل جمعیت کار، نرخ مشارکت اقتصادی اقتصادی می‌گویند، افراد حاضر در این جمعیت می‌توانند بیکار یا شاغل باشند، مهم تمایل به کار کردن است. به نسبتی از جمعیت فعال اقتصادی که نتوانسته اند شغلی پیدا کنند، نرخ بیکاری گفته می‌شود. پس بر این اساس نرخ بیکاری بر مبنای کل جمعیت بیکار محاسبه نمی‌شود، بلکه کسانی که جویای یافتن شغل هستند مورد محاسبه قرار می‌گیرند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: