کد خبر: ۳۹۴۱۹۶
۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
محققان برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای جایگزینی استفاده از سوخت فسیلی با انرژی خورشیدی (CST) در تولید سیمان دارند.

اجرای برنامه شتابدهی در راستای رفع نیاز‌ها و مشکلات فناوران

توسعه اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات مثل هر محیط زنده دیگری تحت تاثیر انواع متغیر‌های درونی و بیرونی افزایش یا کاهش پیدا می‌کند. مهم‌ترین متغیر بیرونی اثرگذار بر این حوزه، شرایط کلان اقتصاد ایران است که در سال‌های گذشته با افت و خیز‌های زیادی روبه‌رو بوده است.

تحریم‌ها، تورم، رکود، بهبود فضای کسب و کار، قیمت ارز، سیاست‌های صادرات و واردات، بهره‌وری نیروی کار و هر عامل اثرگذار در آن و مجموعه عوامل دیگری که محیط کلان اقتصاد بزرگ ۴۰۰ میلیارد دلاری ایران را می‌سازند، می‌توانند بر همه حوزه‌ها از جمله ICT اثرگذار باشند.

روند پرشتاب رشد در این بخش، مانند توسعه استارت‌آپ‌ها و کسب‌وکار‌های آنلاین، تفاوت کسب و کار‌های این حوزه با سایر کسب و کار‌های سنتی و مقاومت‌هایی که در برابر آن وجود دارد، مهم‌ترین چالش‌های توسعه ICT ایران در طول سال‌های اخیر به شمار می‌رود.

 برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی براساس آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سرا‌های نوآوری این دانشگاه و در راستای تحقق بند‌های ۴۲، ۴۵، ۴۹ و ۲۲ راه کنش‌ها و اقدامات کلان بسته کاری توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی سند تحول و تعالی دانشگاه تدوین و اعلام و ابلاغ شده است.

کتاب برنامه شتاب‌دهی حاصل تلاش جمعی از فعالان حوزه فناوری دانشگاه آزاد اسلامی بوده که شامل هفت فصل با عنوان‌های مکاسب و اخلاق حرفه‌ای، مباحث حقوقی در کسب و کار، مبانی کارآفرینی و آموزش خلاقیت، اصول بازاریابی و فروش، مبانی فناوری و نوآوری، اصول مدیریت کسب و کار و مبانی مالی و سرمایه گذاری است.

این برنامه شامل ۶۹ دوره شناسه‌دار از دفتر توانمندسازی و مهارت‌های کاربردی در حوزه فناوری و نوآوری بوده که وظیفه اجرای برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری واحد‌های دانشگاهی بر عهده معاون سراست. در واحد‌های دانشگاهی که سرای نوآوری ندارند، مدیران مرکز رشد مسئول اجرای برنامه شتاب‌دهی هستند. در برنامه شتاب‌دهی به بررسی نیازمندی‌های آموزشی عمومی و تخصصی توسعه تیم‌ها و شتابدهنده‌ها پرداخته شده است.

افرادی که دوره‌های لازم در برنامه شتاب‌دهی را با موفقیت سپری کنند، توانایی و مهارت لازم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان را کسب خواهند کرد و انتظار می‌رود مقدمات تجاری‌سازی محصولات فناورانه این شرکت‌ها مهیا شود. برنامه شتاب‌دهی سرا‌های نوآوری و مراکز رشد هرساله مورد بازنگری قرار می‌گیرد و دوره‌های جدید به آن اضافه خواهد شد.

 تولید ۵ محصول و استقرار ۷ هسته و واحد فناور در سرای  نوآوری علوم و فنون دریایی

تورج اسدی سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با توجه به تدوین و اعلام برنامه شتاب‌دهی در سرا‌های نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که باید برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد تا برنامه شتابدهی در راستای نیاز‌ها و رفع مشکلات هسته‌ها و واحد‌های فناور اجرا شود و متناسب با بازار فعالیت آن‌ها باشد که در این زمینه هم تاکنون اتفاقات خوبی در سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس صورت گرفته و اجرا شده است.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا شتابدهی در سرا‌های نوآوری فاز‌های مختلفی دارد؟، توضیح داد: ازآنجایی‌که خواسته و مشکلات هر کدام از واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیانی که با سرای نوآوری همکاری می‌کنند، متفاوت است، باید چارت سرا در واحد‌های دانشگاهی اجرایی شود و بتوان بر اساس آن برای نیاز هر واحد و شرکت فناور، یک بسته شتابدهی مناسب طراحی و اجرا کرد.

چابک سازی و توانمندسازی هسته‌ها و واحد‌های فناور

اسدی هدف نهایی و جامعه هدف طرح شتابدهی را چابک سازی و توانمندسازی هسته‌ها و واحد‌های فناور دانست تا بتوانند خارج از مقررات دست و پاگیر ادارات و سازمان‌ها قبل از ورود به بازار رقابت با مشکلات آشنایی پیدا کنند و کمترین آسیب را در ابتدای راه ببینند.

سرپرست سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس یادآور شد: پس از تعریف چارت به دنبال استقرار R&D شرکت‌ها و واحد‌های تخصصی متناسب با عنوان سرا هستیم که بتوانیم با قرارداد‌های تعریف شده در بخشنامه سرا به درآمدزایی برسیم.

وی در توضیح این پرسش که دلایل انتخاب واحد دانشگاهی بندرعباس برای ایجاد سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان چه بود؟ عنوان کرد که بر اساس توانمندی و ظرفیت‌های استان هرمزگان و دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در زمینه شیلات و آبزیان، باعث شد طبق برنامه آمایش، این عنوان برای سرای نوآوری دانشگاه تعریف شود.

این مسئول در تشریح فعالیت‌های سرای نوآوری علوم و فنون دریایی خلیج فارس و دریای عمان از استقرار ۷ هسته و واحد فناور، تولید ۵ محصول و دریافت یک مجوز معاونت غذا و دارو در این سرا خبر داد و به آنا گفت: پیگیری دانش‌بنیان شدن دو واحد فناور در سامانه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری از دیگر اقدامات این سرای نوآوری بوده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: