April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۱۰۲۷
۳۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۶
0
مشکل عمده در تامین گاز مورد نیاز، مصرف بیش از حد این سوخت در بخش خانگی است، چرا که در منازل از برخی لوازم گرمایشی مانند شومینه استفاده می کنند که نسبت به میزان گازی که مصرف می کنند راندمان بسیار پایینی دارد و بیشتر حرارت و سوخت هدر می رود و پرت می شود.
پول‌نیوز- معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: طبق هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست و وزارت نفت، از سال آینده ١٠٠ درصد نیروگاهها از سوخت گاز استفاده خواهند کرد که فاکتور اصلی برای رسیدن به این هدف صرفه جویی در مصرف گاز بخش خانگی است.

به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، سعید متصدی، افزود: با تدابیری که امسال اتخاذ شده میزان مصرف مازوت در نیروگاهها کاهش یافته و بیشتر این مراکز از گاز استفاده می کنند، به طوری که میزان مصرف گاز در نیروگاه ها، امسال در مدت مشابه سال گذشته از ٨٠ میلیون مترمکعب به حدود ١٠٠ تا ١١٠ میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

وی اظهار داشت: از ١٦٠ میلیون مترمکعب نیاز روزانه سوخت در نیروگاهها، ٤٠ میلیون متر مکعب مازوت و١٠ تا ١٥ میلیون مترمکعب با گازوئیل تامین می شود.

متصدی تصریح کرد: استفاده از مازوت نه تنها برای محیط زیست، بلکه برای صنایع نیز قابل قبول نیست، زیرا مصرف آن موجب افزایش گوگرد و آلودگی هوا، همچنین بالا رفتن استهلاک در نیروگاهها می شود که مقرون به صرفه نیست.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یکی از مهمترین برنامه های این سازمان حذف سوختهای سنگین و آلاینده از نیروگاهها و صنایع است که در این زمینه هماهنگی هایی را با وزارت نفت و نیرو داشته ایم، همچنین با هماهنگی که با وزارت نفت انجام شده از سال آینده پیش بینی شده ١٠٠ درصد نیروگاهها از سوخت گاز استفاده کنند که فاکتور اصلی برای رسیدن به این هدف صرفه جویی در مصارف خانگی است.

وی گفت: متاسفانه به علت برنامه ریزی ناصحیح در سالهای گذشته، امسال برای تامین گاز به عنوان سوخت برای نیروگاهها در زمستان با مشکل مواجه هستیم که این مشکل سال آینده برطرف خواهد شد.

متصدی افزود: سازمان محیط زیست با سازمانهای مرتبط در زمینه فعالیت صنایع تدابیری را اتخاذ کرده که زمستان امسال با کمترین میزان مصرف مازوت سپری شود، براین اساس از برخی صنایع خواسته شد تا میزان تولید خود را تا حد مقدور کاهش دهند و هم اینکه تعمیرات خود را در فصل زمستان انجام دهند تا میزان مصرف سوخت برای تولید کاهش یابد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با تمام هماهنگی های انجام شده، سازمان محیط زیست به ادارات کل دستور داده تا با صنایعی که مطابق با استانداردهای مورد نظر این سازمان فعالیت نمی کنند و موجب آلودگی می شوند، برخورد کند.

وی ادامه داد: مشکل عمده در تامین گاز مورد نیاز، مصرف بیش از حد این سوخت در بخش خانگی است، چرا که در منازل از برخی لوازم گرمایشی مانند شومینه استفاده می کنند که نسبت به میزان گازی که مصرف می کنند راندمان بسیار پایینی دارد و بیشتر حرارت و سوخت هدر می رود و پرت می شود.

متصدی افزود: با محاسبات انجام شده ٩٠ تا ٩٥ درصد انرژی از طریق شومینه هدر می رود و راندمان آن بین ٥ تا ١٠ درصد است که این موضوع موجب افزایش مصرف گاز در منابع خانگی می شود، در حالی که اگر بین ١٠ تا ٢٠ درصد از مصارف خانگی کاهش یابد گاز تمام نیروگاههای کشور تامین خواهد شد و دیگر نیازی به مصرف مازوت و گازوئیل نیست.

به گفته وی در بخش خانگی روزانه حدود ٤٠٠ تا ٥٠٠ میلیون متر مکعب گاز مصرف می شود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با بیان این که اولویت شرکت ملی نفت و گاز تامین گاز منازل است، گفت: تامین سوخت نیروگاهها و صنایع به ترتیب در اولویتهای بعدی قرار دارد.

وی افزود: یکی از اصلی ترین راهها که می تواند کمک کند تا سوخت نیروگاهها و صنایع در فصل سرد سال نیز با گاز تامین شود، صرفه جویی در بخش خانگی است.
منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: