April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۱۱۲۵
۰۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
0
فصل سرما در هر سال گاهی دو موج و گاهی سه موج آنفولانزا را با خود به همراه می آورد و درصد ابتلاء به آنفولانزا در افرادی که ضعف ایمنی دارند، بیش از دیگران است.
پول‌نیوز- فصل سرما در هر سال گاهی دو موج و گاهی سه موج آنفولانزا را با خود به همراه می آورد و درصد ابتلاء به آنفولانزا در افرادی که ضعف ایمنی دارند، بیش از دیگران است.

مدیرمرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه «مردم سلامت» گروه سلامت اجتماعی شبکه رادیویی سلامت گفت: حدود 15 نوع ویروس عفونت های تنفسی وجود دارد که از علائم بالینی هم نمی شود آنها را تفکیک و متمایز کرد.

دکتر« سید محمود نبوی»افزود: در اوایل پاییز نیز افراد به سرماخوردگی مبتلا می شوند که علت آن ویروس های پاییزی است البته وسعت مبتلا کردن این ویروس ها کمتر می باشد. مثلاً از یک خانواده چهار و یا پنج نفره ممکن است یک نفر مبتلا شود.

وی افزود: آنفولانزا در فصول سرد نمایان می شود و معمولاً وسعت ابتلای آن نیز بیشتر است. مثلاً در یک خانواده پنج نفره ممکن است سه نفر به آن مبتلا شوند.

مدیر مرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که شدت حملات آنفولانزا می تواند خفیف تا شدید باشد، تصریح کرد: پرسنل پزشکی، بیمارانی که ضعف سیستم ایمنی دارند مانند بیماران پیوند اعضا، بیماران دیالیزی و تالاسمی ، افراد هموفیلی و اشخاصی که نارسایی ارگان های بدن مانند نارسایی قلب، کلیه و کبد دارند و بخصوص در بیماران مزمن ریوی (برونشیت های مزمن و آسم) بسیار به زدن واکسن آنفولانزا توصیه می شوند.

دکتر نبوی افزود: خانم های باردار که در سه ماهه سوم بارداری هستند، افرادی که داروهای شیمی درمانی یا کورتون با دوز بالا (بیش از سه بار در روز) مصرف می کنند، دیابتی ها بخصوص کسانی که انسولین تزریق می کنند، گروه سنی 65 سال به بالا به علت ضعف عمومی و سیستم ایمنی نیز اگر واکسن آنفولانزا تزریق کنند، بهتر است.

مدیرمرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: برای گروه پزشکی و بیماران خاص، واکسن توسط دولت تهیه می شود، ولی بقیه بیماران می توانند با مراجعه به پزشک و گرفتن نسخه، واکسن آنفولانزا تزریق کنند.

دکتر نبوی ادامه داد: عوارض این واکسن بسیار کم است، اما در دو مورد مربوط به کسانی که به تخم مرغ آلرژی دارند (به علت اینکه این واکسن از تخم مرغ تهیه می شود) و کسانی که عوارض عصبی به تزریق واکسن قبلی پیدا کردند، منع تزریق وجود دارد.

وی اضافه کرد: بهتر است افراد قبل از استفاده از واکسن آنفولانزا به پزشک مراجعه کنند تا توسط پزشک تعیین ریسک شوند.

نبوی اظهار کرد: به علت اینکه واکسن یخچالی است و باید در فضای سرد نگهداری شود، این آمپول باید حداکثر یک ساعت بعد از خروج از یخچال تزریق شود.

مدیرمرکز بیماری های واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: افراد می توانند واکسن آنفولانزا را به خانه ببرند و دو تا سه هفته آن را در یخچال خانه نگهداری کنند.

دکتر نبوی افزود: واکسن در کودکان در عضله ران و در بقیه افراد در عضله بازو تزریق می شود که جذب آن بهتر است.

وی تصریح کرد: تاکنون برای ورود سه نوع واکسن مجوز داده شده که هر سه نوع نیز مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است و هر سه نوع نیز از تخم مرغ تهیه شده اند و قدرت و کیفیت آنها نیز سالانه مورد ارزیابی قرار می گیرد بنابر این فرقی در استفاده از انواع آنها وجود ندارد.

دکتر نبوی با تاکید بر این که بهترین زمان تزریق واکسن آنفولانزا اواخر تابستان یا اوایل پاییز است، افزود: هر بار تزریق واکسن فقط برای یکسال است و سال بعد به علت تغییر نوع ویروس آنفولانزا باید واکسن جدید زده شود.

وی تصریح کرد: این واکسن تا 80 درصد از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری می کند بنابراین ممکن است افراد بعد از تزریق واکسن بازهم به ویروس آنفولانزا مبتلا شوند، اما در صورت ابتلاء شدت آن کمتر است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: