April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۷۳۸۸۷
۰۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
0
این مطالعه بر اساس نمونه‌های متعدد خونی انجام گرفت که از سال 1999 تا 2013 جمع‌آوری شده بودند. محققان از 834 نمونه خونی جمع‌آوری شده از 442 شرکت‌کننده که در آن زمان نشانه‌ای از سرطان در آن‌ها مشاهده نمی‌شد، استفاده کردند.
پول‌نیوز- بر اساس یک تحقیق جدید، پیر شدن سریع می‌تواند نشانه‌ای از خطر ابتلا به سرطان باشد.

بر اساس گفته‌های دانشمندان، در افرادی که با افزایش سرعت پیر شدن روبه‌رو هستند، سن زیستی بالاتر از سن زمانی است. این اختلاف می‌تواند به عنوان ابزاری برای آزمایش زودهنگام خون و تشخیص سرطان مورد استفاده قرار بگیرد.

محققان دانشگاه نورث وسترن در شیکاگو به جای واژه سن زیستی از سن اپی‌ژنتیک استفاده می‌کنند. این موضوع بر اساس این تئوری است که سن زیستی به میزان زیادی بازتابی از تغییرات اپی‌ژنتیکی است که بدون تغییر در رمزهای DNA ژنوم افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در افراد سالم، تفاوت بین اندکی بین سن زیستی یا سن اپی‌ژنتیکی و سن زمانی وجود دارد اما در افرادی که مبتلا به سرطان هستند این تفاوت زیاد است و افرادی که بر اثر سرطان از دنیا می‌روند این تفاوت بسیار بیشتر می‌شود.

محققان در این مطالعه سن اپی‌ژنتیکی را با استفاده از فرمولی که 71 شاخص خونی را مد نظر قرار می‌داد، اندازه گرفتند. این رقم با فاکتورهایی همچون شیمی محیط زیست، چاقی، ورزش و رژیم غذایی اصلاح می‌شد. شاخص‌های خونی متیلاسیون DNA را بازتاب می‌دهند که یکی از انواع تغییرات اپی‌ژنتیکی مهم است که در آن دسته‌ای از مولکول‌ها به ژن متصل می‌شوند و سطح پذیرش پیام‌های بیوشیمیایی از بدن را تغییر می‌دهند. این آزمایش وارد مرحله تجاری نشده و هنوز در مرحله آزمایش و مطالعه قرار دارد.

این مطالعه بر اساس نمونه‌های متعدد خونی انجام گرفت که از سال 1999 تا 2013 جمع‌آوری شده بودند. محققان از 834 نمونه خونی جمع‌آوری شده از 442 شرکت‌کننده که در آن زمان نشانه‌ای از سرطان در آن‌ها مشاهده نمی‌شد، استفاده کردند.

مطالعات نشان داد که به ازای هر افزایشی در اختلاف اپی‌ژنتیک/زمانی، خطر ابتلا به سرطان در هر سه سال 6 درصد افزایش پیدا می‌کند و خطر مرگ بر اثر سرطان در هر پنج سال، 17 درصد بیشتر می‌شود. سن اپی‌ژنتیکی افرادی که طی این دوره زمانی به سرطان مبتلا شده بودند دست کم 6 ماه بیشتر از سن زمانی آن‌ها بود. افرادی که بر اثر سرطان از دنیا رفته بودند سن اپی‌ژنتیکی‌شان 2.2 سال بیشتر از سن واقعی یا سن زمانی بود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که محققان می‌توانند از این پتانسیل بالقوه برای نشان دادن تصویر دقیقی از سلامت افراد و وضعیت بیماری آن‌ها در سطح مولکولی استفاده کنند. محققان در حال حاضر مشغول مطالعه این موضوع هستند که آیا افراد می‌توانند با ارتقا سطح زندگی همچون افزایش تمرین‌های ورزشی و برخورداری از رژیم غذایی بهتر سن اپی‌ژنتیکی خود را کاهش دهند؟

این مقاله در مجله EBioMedicine به چاپ رسیده است.
منبع: ایسنا
برچسب ها: پیر شدن ، سرطان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: