پول‌نیوز- محققان توصیه می کنند با خوردن کلم بروکلی سالم بمانید و ریسک ابتلا به بیماری قلبی، دیابت، آسم و سرطان را کاهش دهید.

محققان دانشگاه ایلینوی آمریکا دریافته اند که ژن های داوطلب کنترل کننده تجمع ترکیبات فنولیک در کلم بروکلی وجود دارد. به گفته محققان، مصرف ترکیبات فنولیک، از جمله فلاوونوئیدها، با کاهش ریسک بیماری قلبی عروق کرونر، دیابت نوع۲، آسم و چندین نوع سرطان مرتبط است.

جک جاویک، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ترکیبات فنولیک دارای فعالیت آنتی اکسایشی خوبی هستند و شواهد زیادی نشان می دهد که این فعالیت ضداکسایشی بر مسیر بیوشیمیایی مرتبط با التهاب در پستانداران تاثیر دارد.»

وی در ادامه عنوان می کند: «ما به التهاب نیاز داریم چراکه التهاب و تورم، واکنش به آسیب یا صدمه به بدن است، اما در مواردی هم این التهاب مرتبط با آغاز شماری از بیماری های تخریبی است. افرادی که رژیم غذایی شان متشکل از میزان مشخصی از این ترکیبات باشد، کمتر در معرض خطر رویارویی با این بیماری ها قرار دارند.»

محققان با آزمایش بر روی کلم بروکلی، کل محتوای فنولیک آن و توانایی شان در خنثی سازی رادیکال های اکسیژن را در تحقیقات سلولی مورد بررسی قرار دادند. سپس آنها از تکنیک ژنتیکی موسوم به آنالیز مکانی ویژگی کمّی برای تحقیق در مورد ژن های دخیل در ایجاد فنولیک ها  استفاده کردند.

با شناسایی این ژن های درگیر در این ترکیبات، محققان به فواید تغذیه ای کلم بروکلی و خانواده سبزیجات این گیاه نظیر کلم پیچ و گل کلم پی بردند.

خبر خوب دیگر این است که ترکیبات فنولیک، پایدار و بی طعم هستند، و این بدین معناست که این سبزیجات را می توان پخت بدون آنکه کیفیت سلامت خود را از دست دهند.

هنگامیکه این سبزیجات مصرف می شوند، ترکیبات فنولیک جذب شده و به سوی نواحی معینی از بدن هدایت می شوند یا در کبد تجمع می یابند. فلاوونوئیدها از طریق جریان خون منتشر شده و بدین ترتیب التهاب از طریق فعالیت اکسایشی آنها کاهش می یابد.

منبع: مهر
برچسب ها: کلم بروکلی ، سرطان ، آسم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: