April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۰۲۰۹۲
۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۵۲
0
پول‌نیوز - انتقال نفت و آلودگی نفتی تالاب هورالعظیم منجر به تلف شدن تعداد زیادی از پرندگان و آبزیان این تالاب شد.

سیدعادل مولا اظهار کرد: ساعت 14 روز جمعه خط لوله انتقال نفت از هورالعظیم به اهواز متعلق به شرکت نفت اروندان (میدان نفتی آزادگان جنوبی) دچار شکستگی شده و مقدار زیادی نفت از طریق یکی از کانال های فرعی وارد بخش جنوبی تالاب هورالعظیم شده است.

وی با اشاره به اینکه این خط لوله دیروز تعمیر شده است افزود: آلودگی نفتی هنوز در منطقه وجود دارد که علاوه بر آلوده کردن هورالعظیم تعداد زیادی از پرندگان و آبزیان را نیز از بین برده است.

مولا اظهار کرد: میزان نفتی که وارد هورالعظیم شده همچنین خسارتی که به تالاب و زیسمندان آن وارد شده هنوز مشخص نیست و کارشناسان محیط زیست در حال برآورد آن هستند.

وی با تاکید بر پاکسازی محیط از آلودگی توسط این شرکت نفتی گفت: بعد از برآورد خسارت، این شرکت باید خسارت وارد شده به محیط را به صورت جریمه پرداخت کند و در صورت کوتاهی این مساله پیگیری خواهد شد.

معاون محیط زیست خوزستان همچنین حساسیت های محیط های تالابی را یادآور شد و تصریح کرد: با توجه به حساسیت بالای تالاب به ویژه اهمیت و تنوع زیستی منحصربفرد هورالعظیم، ایمنی در خطوط انتقال باید چند برابر شود و پاکسازی محیط نیز با سرعت بیشتری انجام شود زیرا آلودگی نفتی علاوه بر خسارت به تالاب، زیستمندان را نیز از بین می برد.

تالاب هورالعظیم، آخرین بازمانده تالاب های بین النهرین، در جنوب غربی ترین نقطه کشور، در مرز عراق قرار دارد. یک سوم این تالاب در ایران و دو سوم آن در عراق است. 

از سال 87 بیش از هفت هزار هکتار از اراضی تالاب برای 30 سال به وزارت نفت برای انجام عملیات اکتشاف و بهره برداری نفت واگذار شد. عملیات اکتشاف و استخراج نفت اعم از جاده سازی، قطعه قطعه شدن تالاب، حفاری، انتقال، استفاده از مواد شیمیایی حین حفاری، گل حفاری، پسماندها و بقایای مواد نفتی و کنده های حفاری از جمله آلودگی هایی است که در این سال ها فعالیت های نفتی به هورالعظیم تحمیل کرده است. علاوه بر آلودگی نفتی، خشک کردن تعمدی تالاب توسط وزارت نفت نیز باعث نابودی زیستمندان تالاب و خودسوزی آن در موارد متعدد شده است. اخیرا نیز هزاران قطعه ماهی در این تالاب به صورت ناگهانی تلف شده اند که علت دقیق آن هنوز مشخص نشده است.

هورالعظیم از زمان خشک شدن یکی از کانون های اصلی پدیده گرد و غبار در خوزستان معرفی شده است.
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: