April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۱۱۴۹۶
۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸
0
مجلس سنای پاکستان پیشنهاد حذف اسکناس ۵۰۰۰ روپیه‌ای را از سبد پولی این کشور مطرح کرده اما این پیشنهاد علیرغم مخالفت دولت و کارشناسان اقتصادی به تصویب رسیده است.
دومینوی اصلاحات پولی به پاکستان رسیدپول‌نیوز - دومینوی اصلاحات پولی به پاکستان رسید و مجلس سنای این کشور تصویب کرد که اسکناس ۵ هزار روپیه‌ای از سبد پولی پاکستان حذف شود.

مجلس سنای پاکستان پیشنهاد حذف اسکناس ۵۰۰۰ روپیه‌ای را از سبد پولی این کشور مطرح کرده اما این پیشنهاد علیرغم مخالفت دولت و کارشناسان اقتصادی به تصویب رسیده است؛ بی ثبات شدن اقتصاد پاکستان علت این مخالفت اعلام شده است.  

 اسکناس ۵ هزار روپیه‌ای، درشت‌ترین اسکناس پاکستان و ارزش آن معادل ۴۸ دلار است.

گفته می شود که این تصمیم در جهت کاهش حجم اسکناس های غیرقانونی پاکستان و ترغیب مردم برای استفاده از حساب های بانکی و کاهش حجم اقتصاد فاقد مدارک قانونی اتخاذ شده است.  

چندی پیش هندوستان اسکناس ۱۰۰۰ روپیه‌ای و ۵۰۰ روپیه‌ای را از سبد پولی خود حذف کرد و به دنبال آن ونزوئلا هم اسکناس ۱۰۰ بولیواری خود را؛ همچنین زمزمه های حذف اسکناس ۱۰۰ دلاری استرالیا هم به گوش می خورد و اکنون پاکستان در آستانه حذف درشت‌ترین اسکناس خود از سبد پولی این کشور است.  

گفته می شود که خروج اسکناس ۵۰۰۰ روپیه‌ای پاکستان ظرف مدت ۳ تا ۵ سال انجام خواهد گرفت.

البته پاکستان دارای حجم وسیعی از مبادلات و اقتصاد غیر رسمی است که این مبادلات اغلب به صورت نقد صورت می گیرد که علت آن،  جمعیت زیادی است که در بخش های رسمی کار نمی‌کنند.  

 پیش بینی می‌شود با جمع آوری اسکناس‌های ۵ هزار روپیه‌ای از سبد پولی این پاکستان، فعالیت های اقتصادی با اختلالاتی روبرو شود؛ ضمن اینکه سیاست مالی دولت آسیب می بیند و در نهایت به هرج و مرج در بازار منتهی می شود؛ یعنی همان اتفاقی که در هند رخ داد.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: