کد خبر: ۲۳۲۷۵۱
۲۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۸
0
بلایی که پُرکاری و کم کاری تیروئید بر سر بدن می آوردپول‌نیوز - هورمون تیروئید توسط غده تیروئید، غده ای پروانه ای شکل در قسمت جلویی تحتانی گردن است، تولید می شود و کاهش یا افزایش تولید آن منجر به بیماری می شود.

آیا در مورد تیروئید اطلاعات دارید و میدانید این غده پُر کاری و کم کاری این غده چقدر بر سلامت بدن تان مهم است، بنابراین مطلب پیش رو را مطالعه کنید.

پر کاری تیروئید:

این بیماری از تولید زیاد هورمون تیروئید ناشی می شود. تولید زیاد این هورمون عملکرد و اعمال بدن را تسریع می کند. شیوع این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.

در خصوص پرکاری تیروئید به نکات ذیل توجه کنید:

-فعالیت های سنگین علایم را بدتر می کند، به جای آن فعالیت های سبک تر انجام دهید و به تناوب استراحت کنید. به یاد داشته باشید که فعالیت مداوم ممکن است متابولیسم را تسریع کند.

-برای پیشگیری از کمبودهای تعذیه ای از رژیم غذایی حاوی ویتامین A و B استفاده کنید.

-در طی روز غذاهای کاملا متعادل همراه با غذاهای سبک نیمروزی مصرف کنید تا جذب کالری بدن متناسب با سرعت مصرف آن باشد.

-از دریافت آسپرین و هر داروی حاوی آسپرین بپرهیزید چرا که میزان متابولیسم پایه را افزایش دهید.

-از مصرف کافئین، غذاهایی با رنگ های قرمز و زرد مثل کلم قرمز و غذاهای حاوی نگهدارنده های مصنوعی دوری کنید.

-از موقعیت های تنش زا که تحریک پذیری را تشدید می کند، اجتناب ورزید.

-در صورت بیرون زدگی چشم ها از عینک آفتابی استفاده کنید، دریافت مایعات و نکم را محدود سازید تا احتباس مایعات کاهش یابد.

-بعد از درمان با ید رادیواکتیو تا 48 ساعت از بشقاب ها و فنجاهای یک بار مصرف استفاده کنید، مایعات زیاد بنوشید تا ید رادیواکتیو از بدن دفع شود.

تا یک هفته بعد از درمان با ید رادیواکتیو از برخورد مستقیم با نوزادان، بچه ها و زنان حامله دوری کنید، تا 48 ساعت بعد از درمان از بوسیدن و فعالیت های جنسی بپرهیزید و در صورت شیردهی به نوزاد آن را متوقف کنید. در صورت تب و بی قراری 48 ساعت پس از درمان سریعا پزشک را باخبر سازید.

-در صورت نیاز به جراحی قبل از آن، کالری دریافتی را افزایش دهید تا به وزن مطلوب برسید و پس از جراحی در صورتی که بلع مشکل دارد بلافاصله به پزشک گزارش دهید. نوشیدنی های سرد و یخ بعد از جراحی ناراحتی را تسکین می دهد و موقتا باید غذای نرم بخورید.

کم کاری تیروئید:

این اختلال مزمن در زنان بیشتر از مردان ظاهر می شود و در آن میزان ترشح هورمون تیروئید کاهش می یابد. توانای بدن برای استفاده از انرژی کاهش می یابد، در نتیجه سلولها به طور موثر عمل نمی کنند و مقدار کمی انرژی در دسترس آنها قرار می گیرد که منجر به خسته شدن بیمار می شود.

در خصوص کم کاری تیروئید به نکات ذیل توجه کنید:

-کمبود هرمون تیروئید را می توان با اندازه گیری سطوح تیروکسین و ید متصل به پروتئین مشخص کرد.

-با محدودیت غذایی و استفاده از جایگزین هورمون تیروئید می توان کمک کاری تیروئید را درمان کرد.

-به واسطه کاهش میزان هورمون تیروئید توانایی بدن در استفاده از قندها و کربوهیدرات ها به عنوان ذخایر انرژی کاهش می یابد و تجمع چربی رخ می دهد. در نتیحه تا جای که می توانید از دریافت کلسترول و افزایش ورن بکاهید.

-به علت ابتلا به یک بیماری مزمن به طور منظم نزد پزشک مراجعه کنید و علائم و نشانه های عفونت نظیر تب، ناخوشی، اسهال و درد عضله را گزارش کنید. کم کاری تیروئید می تواند شما را مستعد عفونت کند.

-استفاده از مواد فیبردار را در رژیم غذایی افزایش دهید.

-به یاد داشته باشید کم کاری تیروئید میزان متابولیسم را پایین آورده و باعث طولانی شدن اثر داروها و خطر سمیت با آنها می شود.

منبع: تسنیم
برچسب ها: تیروئید ، پول نیوز
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: