کد خبر: ۲۳۸۵۰۸
۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۲
0
موسسات مالی و اعتباری چون تحت نظارت نیستند و مقررات بانک مرکزی را رعایت نمی کنند، موجب افزایش ریسک سپرده گذاری را بالا برده اند.
رقابت  غیرمجازها علیه اقتصادی ملیپول‌نیوز- عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به مشکلات موسسات پولی غیرمجاز در اقتصاد ایران، از رقابت ناسالم در پرداخت نرخ سود در این موسسات خبر داد.

رفتار و رقابت منفی موسسات مالی غیرمجاز ، ضد اقتصادی بوده است کامران ندری در گفتگویی، گفت: یکی از مهم ترین معضلات و مشکلاتی که در حال حاضر نظام بانکی کشور را درگیر کرده، حضور موسسات مالی و اعتباری است که بدون مجوز از بانک مرکزی فعالیت می کنند.

مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی اظهارداشت: این موسسات مشکلات اساسی را برای نظام بانکی کشور ایجاد کرده اند و به دلیل اینکه تحت نظارت نیستند و مقررات بانک مرکزی را رعایت نمی کنند، باعث شده اند ریسک سپرده گذاری در این موسسات افزایش یابد.

عضو هیات علمی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی افزود: گاهی هموطنانی که در این موسسات سپرده گذاری کرده اند با مشکل مواجه شده و نتوانستند منابع و سپرده های خود را از این موسسات دریافت کنند.

ندری ادامه داد : مشکل دومی که این موسسات ایجاد کرده اند این است که رقابت ناسالمی در پرداخت سود سپرده ها و سود بانکی ایجاد شده و رقابتی که این موسسات برای جذب منابع مردم داشته اند باعث شده است تا نرخ سود سپرده ها افزایش یابد و این افزایش سبب شده است تقاضای کل در اقتصاد لطمه ببیند و مشکلاتی در این زمینه به وجود بیاید.

وی همچنین به مشکلاتی که برای تولیدکنندگان و بنگاه ها در چنین فضایی ایجاد شده است ، اشاره کرد و گفت: مشکلات مطرح شده باعث شده تا سرمایه گذاران نتوانند فعالیت مناسبی داشته باشند.

مدیر گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی افزود: حتی خانوارها نیز برای خرید کالاهای بادوام خود به سختی می توانند از منابع بانک ها با نرخ سود بالا استفاده کنند و اساسا امکان استفاده از تسهیلات بلندمدت با نرخ سودهای موجود تقریبا وجود ندارد.

به گفته ندری، این مشکلات باعث شده است اقتصاد ایران که در سال های گذشته در رکود قرار داشت ، نتواند با سرعت قابل ملاحظه ای وضعیت خود را بهبود بخشده و از رکود خارج شود.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: