کد خبر: ۲۵۳۹۰۷
۲۰ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۸
0
پول‌نیوز - لایحه بودجه 97 به مجلس رسید و در میان دخل و خرج‌های پیش بینی شده برای سال آتی، تبصره‌ای عجیب که شاید بیش از سایر پیشنهادها به چشم آمد. تبصره ای است که مسافرانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند، نقره داغ کرد و موجب افزایش 3 تا 6 برابری عوارض خروج از کشور شد. افزایش تعرفه ای که شاید در بررسی لوایح بودجه در سالیان متمادی، به نوعی رکوردشکنی باشد.
تنبیه دولت برای متقاضیان سفر به خارج
بر پایه لایحه بودجه سال 97 که دیروز رئیس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد، عوارض خروج از کشور طی رشدی بی سابقه، از 75 هزار تومان به 220 هزار تومان رسید که افزایش سه برابری را نشان می‌دهد.

بر اساس یکی از ردیف‌های جداول مربوط به هزینه‌های خدمات مجموعه نیروی انتظامی و در بخش درآمدها آمده است، عوارض خروج مسافر از مرزهای کشور برای زائرین حج (عمره و تمتع) و عتبات عالیات به ازای هر تن، 110 هزار تومان و برای سفرهای دیگر، 220 هزار تومان در نظر گرفته شده اما این تنها بخشی از تغییر بزرگی ا‌ست که دولتمردان به دنبالش هستند!

آن گونه که در توضیحات پیوست شده به ردیف سوم «جدول شماره 16- تعرفه درآمدهای موضوع جدول شماره (5)» آمده، این تعرفه های گران شده، برای بار نخست خروج از کشور است و عوارض خروج از کشور در بار دوم 50 درصد افزایش خواهد یافت و در نوبت سوم به بعد، افزایش 100 درصدی خواهد یافت. تبصره‌ای عجیب که عوارض خروج از کشور را به 440 هزار تومان افزایش می‌دهد؛ یعنی رشد 6 برابری این تعرفه به نسبت کنونی که احتمالا در بررسی لوایح بودجه در سالیان متمادی، به نوعی رکوردشکنی باشد، رکوردشکنی‌ که از هم اکنون نشانه های نارضایتی عموم از آن را می‌توان با رصد شبکه های اجتماعی و بازتاب این افزایش چشمگیر عوارض خروج از کشور دید.

براستی چرا چنین عوارض گزافی باید از مسافران ایرانی دریافت شود و منطق افزایش 3 تا 6 برابری آن چیست؟ آیا غیر از این است که دولتمردان قصد دارند از استقبال مردم به انجام سفرهای خارجی برای خود درآمد هنگفتی کسب کنند؟

به گزارش تابناک؛ این پرسش زمانی تقویت می‌شود که می‌بینیم ذیل توضیحات مندرج در این ردیف خاص درآمدی، از اختصاص 40 هزار تومان از مبلغ دریافت شده از هر فرد به توسعه زیرساخت‌ها و تإسیسات گردشگری و حمایت از بخش میراث فرهنگی و صنایع دستی سخن به میان آمده تا این گونه به نظر برسد که هدف از افزایش چندین برابری این عوارض، نگاه حمایتی به گردشگری کشورمان هم بوده است. موضوعی که بعید است مورد پذیرش مردم قرار گیرد، به ویژه آنکه می‌بینیم محل هزینه کرد این 40 هزار تومان ها مشخص نشده و به کلیاتی مثل «توسعه زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری» اشاره شده و بس. انگار نه انگار که می‌توان زیرساخت ها را مشخص کرد و مثلا گفت، این پول قرار است صرف احداث سرویس های بهداشتی شود که از کمبودهای بزرگ بخش گردشگری در کشورمان است!

همه اینها در حالی است که می‌دانیم در صورت رقم خوردن چنین افزایشی، هزینه چند میلیون تن از هموطنانمان که سالانه به مقصد زیارت از کشور خارج می‌شوند (و به دلیل مسائل به وجود آمده در حج عمره و تمتع، اغلب مقصدشان عتبات عالیات و به طور اخص، حضور در مراسم باشکوه اربعین حسینی است) را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد و به جهاتی، دردناک به نظر می‌رسد.

به این دسته از ایرانیانی که باید پیه عوارض خروج از کشور را به تنشان بمالند، مشکلاتی که در مسیر راه دانشجویان ایرانی که در دیگر کشورها به تحصیل مشغولند، پژوهشگرانی که در سمینارهای بین المللی حضور می‌یابند و... را هم می‌توان افزود تا این افزایش چندین برابری مهم تر جلوه کند.

در همین رابطه و در ساعات ابتدایی امروز برخی از نمایندگان به این پیشنهاد واکنش منفی نشان دادند به طوری که سعید باستانی در گفتگو با ایسنا گفت: پیشنهاد دولت برای افزایش عوارض خروج از کشور از ۷۵ به ۲۲۰، ۳۳۰ و ۴۴۰ هزار تومان به ازاء تعداد سفرها مورد مخالفت نمایندگان مجلس قرار می‌گیرد.

در این برهه، واکنش نمایندگان مجلس به این بخش از لایحه بودجه، کلیدی به نظر می رسد بطوری که چشم متقاضیان سفرهای خارجی به مجلس شورای اسلامی دوخته شده تا ببینند قانونگذاران چه واکنشیخواهند داشت و بنظر می رسد نمایندگان مجلس باید با نگاهی کارشناسانه مساله را مورد بررسی قرار دهند.




منبع:آخرین خبر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: