April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۶۳۶۰۹
۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۷
0
کسرایی‌پور گفت: ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا به درخواست بانک مرکزی از وزارت صنعت بوده که امروز اجابت و اجرایی شده و از این بابت از این وزارتخانه تشکر می کنیم.
تشریح علت ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکاپول‌نیوز - مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی گفت: زمانی که تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا از مکانیسم تسویه دلار محروم هستیم، چه لزومی دارد در کشورمان ثبت سفارش دلاری را مجاز بدانیم.

مهدی کسرایی‌پور گفت: ممنوعیت ثبت سفارش با دلار آمریکا به درخواست بانک مرکزی از وزارت صنعت بوده که امروز اجابت و اجرایی شده و از این بابت از این وزارتخانه تشکر می کنیم.

وی با اشاره به اینکه روش پرداخت در ثبت سفارش به دو شیوه بانکی و غیر بانکی است و نوع ارز هم بستگی به پرفرم‌های صادره دارد، تصریح کرد: از آنجایی که عدم امکان استفاده از مکانسیم تسویه دلاری برای شبکه بانکی ایران بدلیل تحریم‌های اولیه آمریکا میسر نیست بنابراین در روش بانکی هیچ ثبت سفارش دلاری در سال‌های اخیر انجام نشده است.

کسرایی پور درباره روش غیر بانکی نیز اظهار کرد: در این روش که عمدتا از طریق صرافی‌ها انجام می شود، بعضی از ثبت سفارش‌ها تا به امروز به دلار آمریکا انجام می‌شد که این ممنوعیت مشمول این روش است.

وی تاکید کرد: در حالیکه مراوده دلاری با آمریکا نداریم چه نیازی است که سیستم ثبت سفارش بر پایه دلار باشد و انجام ثبت سفارش با دلار جو کاذبی را در تحریک دلار ایجاد کند.

مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه ممنوعیت ثبت سفارش با دلار تاثیری در واردات کشور ندارد تصریح کرد: وارد کنندگان باید از طرف‌های خارجی خود بخواهند پرفرم‌های ارزی دیگری ارائه کنند و از ارزهای جایگزین نظیر یورو برای خریدهای خود استفاده کنند.

مهدی کسرایی پور ادامه داد: در حال حاضر عمده منابع صادراتی کشور به دلار دریافت نمی‌شود، بطوریکه الان شرکت ملی نفت و بسیاری از صادرکنندگان ما به ازای فروش خود یورو یا سایر ارزها را دریافت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: ثبت سفارش‌های قبل از تاریخ ممنوعیت مشکلی ندارد و از امروز به بعد سازمان توسعه تجارت درخواست ثبت سفارش دلاری را انجام نخواد داد.

مدیرکل سیاست‌ها و مقررات ارزی بانک مرکزی درباره مکانیسم تسویه دلار نیز گفت: به واسطه تحریم‌های اولیه و همزمان با تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا امکان پرداخت و دریافت دلار با آمریکا و سایر کشورها در شبکه بانکی محروم هستیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: