April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۰۱۴۱۵
۰۹ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۶
0
واردات نفت آسیا از ایران پس از این که در ماه ژانویه به دلیل خرید کمتر چین و هند و توقف واردات ژاپن، به پایین‌ترین حد در دو ماه گذشته رسید، در فوریه بهبود خواهد یافت.
پول‌نیوز - آمار رسمی و تجاری نشان داد چهار خریدار بزرگ آسیایی نفت ایران شامل چین، هند، ژاپن و کره جنوبی مجموعاً ۷۱۰ هزار و ۶۹۹ بشکه در روز نفت ایران را در ژانویه وارد کردند که ۴۹ درصد در مقایسه با ژانویه سال ۲۰۱۸ کاهش داشت.

واردات نفت آسیا از ایران 2 برابر می‌شود

تحریم‌های آمریکا علیه ایران که از نوامبر گذشته به اجرا درآمد، واردات نفت آسیا از ایران را متأثر کرد با این حال واشنگتن به هشت کشور برای ادامه واردات از ایران به میزان کمتر از سابق، به مدت شش ماه معافیت داد.

خریداران با مشکلات مربوط به حمل محموله و پرداخت پول مواجه بودند که ازسرگیری واردات نفت ایران از سوی ژاپن و کره جنوبی را به تأخیر انداخت.

ژاپن در ژانویه نخستین محموله نفت ایران را از زمان آغاز تحریم‌ها خریداری کرد و انتظار می‌رود این محموله را در فوریه دریافت کند.

کره جنوبی نیز واردات نفت ایران را در ژانویه پس از چهار ماه وقفه از سر گرفت اما آمار شرکت ملی نفت کره نشان داد وارداتش ۷۵ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت داشت. این کشور که سومین خریدار بزرگ نفت ایران در آسیا به شمار می‌رود، خرید میعانات از ایران را محدود کرده است.

با این حال واردات نفت ایران از سوی ژاپن و کره جنوبی در ماه‌های پیش رو افزایش خواهد یافت زیرا به گفته منابع بازرگانی، خریداران این دو کشور تلاش می‌کنند از فرصت موجود برای خرید نفت ایران نهایت استفاده را ببرند.

طبق آمار رفینیتو آیکان، انتظار می‌رود واردات نفت آسیا از ایران در فوریه دو برابر افزایش یافته و به ۱.۳۸ میلیون بشکه در روز بالغ شود.

چین که بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران است، در ماه ژانویه ۳۷۷ هزار و ۳۸ بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد که در مقایسه با بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز در ماه دسامبر کاهش داشت اما واردات پکن بالاتر از ۳۶۰ هزار بشکه در روز است که تحت معافیت‌های آمریکا می‌تواند از ایران وارد کند.

هند نیز خرید نفت ایران در ژانویه را به ۲۷۰ هزار و ۵۰۰ بشکه در روز محدود کرد که پایین ۳۰۰ هزار بشکه در روز بود که این کشور می‌تواند تحت معافیت از تحریم‌های آمریکا وارد کند.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: