کد خبر: ۳۱۲۸۸۳
۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۵
0
بررسی روند تغییرات نرخ کالاها و خدمات در تیر ماه نسبت به ماه مشابه پارسال نشان می‌دهد که نرخ خوراکی ها ۷۱.۹ درصد، دخانیات ۶۸.۴ درصد، مسکن ۲۴.۷ و حمل و نقل ۵۶.۶ درصد با رشد مواجه بوده است.

پول‌نیوز - گزارش مرکز آمار از تورم منتهی به تیرماه ۹۸ نشان می‌دهد، نرخ گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها، نسبت به خردادماه ۱.۳ درصد و نسبت به تیر ماه سال قبل رشد ۷۱.۹ درصدی یافته است.

در این گروه، رشد نرخ کالاها نسبت به خرداد ماه برای نان و غلات ۱.۶ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آنها ۱.۸ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۱.۶ درصد، ماهی‌ها و صدف داران ۳.۴ درصدی، شیر، پنیر و تخم مرغ ۱۰ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۲.۲ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۵.۵ و محصولات طبقه بندی نشده در جای دیگر ۲.۵ درصد بود.

همچنین نرخ میوه و خشکبار ۱.۱ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۴.۵ درصد و سبزیجات ۲.۵ درصد با کاهش مواجه شده است.

البته نرخ کالاهای این گروه نسبت به تیر ماه سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) با رشد چشم گیری مواجه بوده است؛ به گونه‌ای که به ترتیب برای خوراکی‌ها ۵۹.۷ درصد، نان و غلات ۲۸.۹ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آنها ۷۷ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۷۶.۴ درصد، ماهی‌ها و صدف داران ۸۱.۳ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۴۵.۲ درصد، روغن‌ها و چربی‌ها ۴۵.۶ درصد، میوه و خشکبار ۸۲.۵ درصد، سبزیجات ۷۵.۷ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۴۸.۹ درصد، چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۵۸.۱ درصد و محصولات طبقه بندی نشده در جای دیگر ۹۷ درصد رشد را شاهد بودیم.

قیمت خوراکی ها 71 درصد گران شد

از سوی دیگر، نرخ دخانیات نیز نسبت به خرداد ماه ۰.۲ درصد و نسبت به تیر ماه سال گذشته، ۶۸.۴ درصد رشد داشته است. همچنین بخش پوشاک و کفش نیز با رشد ۲.۴ درصدی نسبت به خرداد ماه سال جاری و رشد ۶۰ درصدی نسبت به تیر ماه سال گذشته مواجه بوده است.

گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها به طور کلی رشد ۴.۴ درصدی نسبت به ماه قبل و رشد ۲۴.۷ درصدی نسبت به تیر ماه سال گذشته داشته است؛ در این گروه، بخش مسکن ۴.۱ درصد نسبت به خرداد ماه و ۲۳.۶ درصد نسبت به تیر ماه سال گذشته با رشد قیمت مواجه شده است. نرخ آب، برق و سوخت نیز نسبت به خردادماه ۶.۴ درصد و نسبت به تیر ماه پارسال ۳۴.۴ درصد رشد داشته است.

قیمت مبلمان و لوازم خانگی نیز نسبت به خرداد ماه سال جاری و تیر ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۲.۷ درصدی و ۸۰.۲ درصدی رو به رو بوده است. در عین حال، بخش مربوط به بهداشت و درمان و حمل و نقل نیز به ترتیب ۵.۹ و۲ درصد نسبت به خرداد ماه و ۲۹.۷ و ۵۶.۶ درصد نسبت به تیر ماه سال گذشته رشد داشته است.

همچنین گروه تفریح و فرهنگ و ارتباطات به ترتیب با رشد ۴ درصد و ۰.۶ درصد نسبت به خرداد ماه و ۷۳.۸ درصد و ۳۲.۷ درصد نسبت به تیر ماه سال گذشته مواجه بوده است.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: