کد خبر: ۳۱۴۸۰۵
۲۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۵
0
معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری: ۱۲۰ هزار فرصت شغلی برای روستاییان در نظر گرفته می‌شود.

پول‌نیوز - آقای محمد امید افزود: تا این لحظه و براساس آخرین آمار ۹ هزار میلیارد تومان از رقم کل ۱۸ هزار میلیارد تومانی که برای بخش توسعه و اشتغال روستایی در نظر گرفته شده بود جذب شده و ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن نیز به بانک‌ها ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: براساس آمار اعلامی بنگاه‌های اقتصادی ۲۱۰ هزار فرصت شغلی را می‌توان با ۹ هزار میلیارد تومان ایجاد کرد. البته از این رقم ۱۲۰ هزار فرصت شغلی را می‌توان قطعی دانست.

120 هزار فرصت شغلی در انتظار روستاییان

امید گفت: اگر همه مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تأمین گردد قاعدتاً امکان ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها فراهم می‌شود.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری تصریح کرد: براساس آمار سال‌های ۹۴ تا ۹۶، سهم نرخ آمار اشتغال روستایی در سبد اشتغال از پنج درصد بیشتر نبوده است و این در حالیست که سال ۹۷، ۲۵ درصد اشتغال کشور به واسطه چنین طرحی در روستا‌ها شکل گرفته است.

محمود عسگری آزاد رئیس هیأت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در سوی دیگر استودیو گفت: پول، چالش اصلی ما برای اشتغال روستایی نیست، البته پول عاملی برای حل مشکل است، اما نه به تنهایی. پس در بخش تحقیقات ستاد اجرایی فرمان امام، مدلی را برای توسعه روستایی طراحی کردیم؛ و در این مدل، روستائیان را به مسائل روستا حساس کردیم و برای رفع مشکلات از طریق روستائیان انگیزه ایجاد کردیم.

آقای عسگری ازاد افزود: این بار از طریق طرحی به نام آسمان، سعی کردیم بر عکس گذشته نگاهی از پایین به بالا داشته باشیم. در واقع این طرح را می‌توان طرح سرمایه گذاری مردمی عنوان کرد به گونه‌ای که روستائیان به شناخت ظرفیت‌ها و توانایی‌های درون روستایی می‌پردازند و برای رفع مسائل روستایی تلاش می‌کنند.

وی در ادامه برنامه گفت: سال قبل موفق به هدف گذاری سه هزار روستا و امسال حدود شش هزار روستا به منظور آموزش و ترویج اساس طرح آسمان شده ایم. در مرحله دوم تحت عنوان طرحی به نام (سحاب) یا همان سرمایه گذاری حمایتی اشتغال به منظور آموزش دهی اشتغال و سرمایه گذاری بر روی آن به سراغ روستائیان رفتیم.

عسگری آزاد افزود: در این روش به شناسایی منابع و نیازمندی‌های اشتغال و همچنین اختصاص منابع مالی بانکی به روستائیان پرداختیم و تاکنون موفق شده ایم ۹ هزار طرح با ظرفیت اشتغال ۳۰ هزار نفر راه اندازی کنیم و البته امسال برای ۳۰ هزار طرح هدف گذاری کرده ایم که در امتداد آن بتوانیم ۹۰ هزار اشتغال زایی ایجاد کنیم.

محمد خالدی مدیرکل امور اقتصادی وزارت کشور نیز در ارتباط زنده تصویری با این برنامه گفت: در آیین نامه اجرایی قانون پیش بینی شد که ۴۵ درصد منابع به طرح‌های بخش کشاورزی ۱۰ درصد برای گردشگری، ۱۰ درصد به صنایع دستی، ۱۵ درصد به خدمات مربوط به مناطق روستایی ۱۰ درصد به طرح‌های صنایع کوچک و ۱۰ درصد هم به سرمایه در گردش شهر و روستا‌های زیر ۱۰ هزار نفر اختصاص یابد.

عضو هیئت علمی موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی و اقتصاد کشور نیز گفت: بهره برداری از ظرفیت‌های موجود روستایی بهترین راه توسعه روستایی است.

آقای مهران برادران نصیری در ارتباط زنده تلفنی با استودیوی برنامه افزود: گاهی نباید به دنبال طراحی مدل‌های گوناگون و متنوع گشت و می‌توان تنها با رجوع به توانایی‌های موجود در محل بهترین بازدهی را دریافت کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۳۰ هزار روستا در سراسر کشور برای ایجاد اشتغال وام دریافت می‌کنند.

آقای عسکری آزاد رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت با اشاره به اینکه رشد جمعیت در روستا‌ها منفی است گفت: سالانه هفت دهم درصد کاهش جمعیت در روستا‌ها ثبت شده در صورتی که نرخ رشد جمعیت کشور حدود ۲ درصد است.

وی افزود: البته چنین روند منفی از حدود ۶۰ سال قبل آغاز شده و در سال ۱۳۳۵ از هر چهار نفر تنها یک نفر شهر نشین بوده، ولی حالا این روند برعکس شده و اگر با طرح‌های اشتغال زایی جلوی این روند گرفته نشود جمعیت ۲۶ درصدی روستایی کشور به حدود ۱۷ درصد می‌رسد.

آقای امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری در سوی دیگر این استودیو گفت: بخشی از کاهش جمعیت در روستا‌ها به علت تبدیل روستا به شهر بوده است و عمدتاً علت مهاجرت به شهر‌ها را نمی‌توان در این میان دخیل دانست حتی در برخی مواقع شاهد مهاجرت معکوس هم هستیم.

آقای برادران نصیری نیز گفت: آماری مبنی بر مهاجرت معکوس از شهر به روستا ثبت نشده است و می‌توان ساخت و ساز‌های روستایی را عمدتاً به ویلا سازی تشبیه کرد.

برچسب ها: اشتغال ، روستاییان ، توسعه
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: