April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۸۰۱۱
۱۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹
0
معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان کفت: با توجه به اینکه تا آخر ماه انتظار وقوع سیلاب نمی‌رود، استراتژی آب‌گیری زودهنگام مخازن در دستور قرار گرفت.
به گزارش پول نیوز، فراز رابعی، معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان، با بیان اینکه "استراتژی آب‌گیری زودهنگام مخازن در دستور قرار گرفته"، اظهار داشت: برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که تا پایان اردیبهشت حداکثر آبگیری ممکن صورت گرفته و با تامین تمامی مصارف حوضه‌های کرخه، دز و کارون تابستان پرباری در این حوضه‌ها رقم بخورد.

وی با بیان اینکه در حوضه مارون به‌دلیل عدم تحقق بارش‌های مناسب، میزان آورد به سد مارون حدود 50 درصد کمتر از نرمال بوده و در شرایط تنش آبی قرار گرفته است، تصریح کرد: با اتمام فصل آبگیری و در انتهای اردیبهشت نسبت به اولویت‌بندی تامین نیازهای پایین‌دست اقدام خواهد شد و امیدواریم با تامین آب شرب، کشت‌های دائم و نخیلات از خسارات جدی جلوگیری شود.

رابعی یادآور شد: از ابتدای سال آبی جاری برنامه مخازن سدهای استان خوزستان با رویکرد تامین کامل نیازهای پایین‌دست و ایجاد حجم مناسب برای کنترل سیلاب‌های پیش رو برنامه‌ریزی شد، به‌طوری‌که تمامی نیازهای پایین‌دست بدون هیچ کمبودی تامین شود.

وی افزود: اوایل ماه‌های پرآب در بهمن 98 با حدود 8.5 میلیارد متر مکعب ظرفیت خالی مخازن که حدود 2.5 برابر حجم خالی سال قبل بود، سدها آماده مواجهه با ماه‌های پر بارش بهمن تا فروردین شدند.

معاون مطالعات پایه و طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه این استراتژی باعث شد سیلاب‌های متعدد بهمن و اسفند به خوبی در مخازن تسکین یابد، افزود: این درحالی‌است ‌که اسفند بسیار پربارشی اتفاق افتاد تا جایی که می‌توان گفت دومین اسفند پر آب سد کرخه در نیم قرن اخیر و پنجمین اسفند پرآب سد دز در 50 سال گذشته به وقوع پیوست.

رابعی اظهار کرد: با تنظیم به موقع خروجی‌ها متناسب با ظرفیت تاب‌آوری رودخانه‌های پایین‌دست، بدون اینکه کمترین آسیبی به اراضی و روستاها وارد آید، مخازن سدهای خوزستان مهیای کنترل سیلاب‌های بهاره و فروردین شد و اکنون با عبور از مرحله کنترل سیلاب وارد مرحله آبگیری می‌شوند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: