April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کارشناس اقتصاد پولی و بانکی در گفتگو با پول نیوز:
کد خبر: ۳۳۷۷۱۰
۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۵
0
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت در کالاهای اساسی تا به حال موفق عمل کرده عنوان کرد: ثبات قیمت محصولاتی مانند نان و برنج خارجی و همچنین کثرت کالا در بازار نشانه عملکرد مثبت دولت است.

سیاوش غیبی پور کارشناس اقتصاد پولی و بانکی در گفتگو با پول نیوز درمورد اهمیت تامین ارز برای کالاهای اساسی و ضرورت بازگشت ارز توسط صادرکنندگان عنوان کرد: در مدل تجارت خارجی ورود ارز به هر کشوری چه بابت فعالیت های دولتی و چه غیر دولتی  یک موازنه ای ایجاد می کند که در مقابلش هزینه های ارزی را باید متعادل کند.

وی ادامه داد: ما در شرایط تحریم با توجه به آماری که به صورت رسمی و غیررسمی اعلام می شود شرایطمان منفی شده به این معنی که ورود ارز  که بابت نفت در شرایط جاری داشتیم کمتر از هزینه های ارزی است و برای اینکه بتوانیم به این تعادل برسیم دو راه پیش رو داریم یا از ذخایر ارزی بانک مرکزی استفاده کنیم که در بلند مدت کشور را دچار مشکل خواهد کرد و یا  دولت ارز مختص به شرکت های بخش خصوصی را به چزخه اقتصاد بانکی برگرداند.

این کارشناس معتقد است: آسان ترین راه برای نجات از بحران کنونی این است که به جرایم بانکی و مسائل قضایی پرداخته شود تا ارز به سیستم برگردد.

وی با اشاره به اینکه دولت در مورد کالاهای اساسی و دارو که جزو مواردی است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود با مشکل روبروست اضافه کرد: تا این ارز به سیستم برنگردد مشکل حل نخواهد شد.

غیبی پور پیشنهاد داد: بانک مرکزی باید برنامه ریزی دقیقی انجام دهد و جدولی ارائه دهد و افراد در آن چارچوب ارز گرفته شده را برگردانند و اگر نتیجه ای نداشت در آخر دستگاه قضا و فوریت های قضایی دست به کار شده و ارز را استرداد کنند.

وی با بیان اینکه دولت در کالاهای اساسی تا به حال موفق عمل کرده عنوان کرد: در مورد کالاهای دست دوم خانوار مانند لوازم خودرو و ... افزایش قیمت ناشی از ارز اثر خود را بر بازار گذاشته ولی حفظ قیمت محصولاتی مانند نان و برنج خارجی و همچنین کثرت کالا در بازار نشانه عملکرد مثبت دولت است.

این کارشناس ادامه داد: بسیاری از کشورها در مورد کالاهای اساسی صف خرید تشکیل دادند و موجودی انبار نداشتند اما در ایران صف خرید نداشتیم فقط گرانی داشتیم که این یعنی دولت موفق عمل کرده است.

غیبی پور در پایان خاطرنشان کرد: اگر بعد از این نیز دولت بتواند ارزهای فعالین اقتصادی که سررسید آنها فرا رسیده را به طور منظم بازگرداند مشکلات تا حدودی حل خواهد شد. اما مردم با بازگشت ارز انتظار نداشته باشند گرانی صورت نگیرد چرا که کالاهایی که اولویت اول نیستند با ارز نیمایی یا آزاد تامین می شوند و افزایش قیمت را انتظار خواهیم داشت.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: