April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۸۹۵۳
۰۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۰
0
باید بپذیریم وضعیتی که در آن به سر می‌بریم یکی از سخت‌ترین دوران‌ها بعد از انقلاب است؛

پول نیوز - باید بپذیریم وضعیتی که در آن به سر می‌بریم یکی از سخت‌ترین دوران‌ها بعد از انقلاب است؛ فروش نفت به کمترین میزان خود رسیده، هزینه جابه‌جایی ارز بالا و کسب درآمد ارزی بسیار با مشکل روبه‌رو است، پول ملی متأسفانه برای چندمین بار کاهش پیدا کرده و ارزش آن پایین آمده که موجب گرفتاری‌های بسیاری برای کشور شده، صادرات غیرنفتی در ۵ماهه ابتدای سال، ۴۵ در صد و واردات ۶۶.۵ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته و این نشان‌دهنده مشکلات جدی اقتصادی کشور است.

نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که تورم افزایش پیدا کرده و قیمت اقلام و هزینه معاش و همچنین شاخص هزینه مصرف‌کننده ۳۴.۲ افزایش پیدا کرده. این بدان معنا است که در چند سال گذشته هزینه معاش و سایر هزینه‌های جاری خانواده‌ها چندبرابر افزایش پیدا کرده است در حالی که درآمدها افزایش پیدا نکرده است.
البته بعضی از مسئولان می‌گویند تورم نسبت به سال گذشته بهتر کنترل شده اما باید تورم را نسبت به سال ۹۷ سنجید و دید مردم دچار چه مشکلات جدی شده‌اند.

از طرف دیگر دولت یارانه را هم افزایش نداده و تنها به تخصیص بسته‌های غذایی آن هم هر چند وقت یکبار اکتفا کرده، در حالی که باید هر ماهه این بسته‌ها به اقشار ضعیف اختصاص پیدا کند. خوشبختانه مردم و خیرین تلاش خوبی در این راستا تا به حال انجام داده‌اند اما کافی نیست و نیاز است دولت بن غذا، کوپن یا کارت بدهد تا افراد ضعیف بتوانند حداقل‌های زندگی‌شان را تأمین کنند. لذا به نظر می‌رسد باید دولت تصمیمات جدی و اساسی در این راستا بگیرد خصوصاً اینکه تا پایان سال هم اقتصاد ایران، چشم‌انداز دلنوازی ندارد و پیش‌بینی نمی‌شود اتفاق عمده‌ای تا آخر سال بیفتد؛ امریکایی‌ها که درگیر انتخاباتشان هستند و اروپایی‌ها هم نشان داده‌اند مانند ۴ سال گذشته هیچ اقدامی نکرده و نمی‌کنند و در حد حرفهای پوچ مانده‌اند. مسئولان سیاسی ما هم فقط مصاحبه می‌کنند و با اروپایی‌ها جلسه می‌گذارند اما از این جلسات چیزی برای مردم و معاش آنها در نمی‌آید.

از طرف دیگر هم برخی مسئولان با حرفهای عجیب و غریبی که علیه هم می‌زنند به این آتش باد زده و موجب می‌شوند سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کند. اعتماد و سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کرده و مردم دیگر به وعده و قول مسئولان توجه ندارند لذا ترمیم این فاصله باید در برنامه مسئولان کشور قرار گیرد.

به نظر می‌رسد که در این برهه از زمان لازم است سران قوا و مسئولان کشور در کنار هم تلاش کنند تا حداقل این روزها برای مردم آسان‌تر بگذرد.

منتظر تصمیمات جدی و درست مسئولان هستیم که انشالله مردم و حکومت را به هم نزدیکتر کرده تا بتوانیم از این بحران به سلامت عبور کنیم.

نویسنده: مهدی کرباسیان – مدیرعامل سابق ایمیدرو
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: