April 2024 16 / سه‌شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۹۰۲۵
۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵
0
افزایش تولید نفت لیبی، نرخ آهسته بهبود اقتصادی در کشورهایی مثل هند و محدود شدن دوباره حمل و نقل در اروپا باعث افزایش عرضه و کاهش تقاضای نفت شده و اوپک را به چالش انداخته است.

تیره شدن دورنمای تقاضای نفت جهان اوپک را با مشکل مواجه می‌کند

به گزارش پول نیوز به نقل از اویل پرایس، درست در زمانی که تصور می شد ائتلاف اوپک پلاس توانسته بازار نفت را متعادل کند، لیبی همه را شگفت زده کرد. در لیبی آتش‌بس اعلام شده و برخی بنادر نفتی این کشور که مدت ها بسته بودند و همچنین میادین نفتی که این بنادر را تغذیه می کردند، بازگشایی شده اند. شرکت نفت ملی لیبی قصد دارد تا پایان ماه جاری، متوسط تولید روزانه این کشور را از کمتر از 100 هزار بشکه در روز به 260 هزار بشکه در روز برساند. در این بین، ائتلاف اوپک پلاس دو میلیون بشکه در روز از کاهش تولید خود کم کرده است. بازار نفت نمی‌تواند این مقدار افزایش تولید را تحمل کند.

 

مدیرعامل شرکت تجارت نفت مرکوریا عقیده دارد تقاضا همچنان ضعیف تر از حد انتظار است و هرگونه افزایش تولید نفت جذب بازار نخواهد شد و این به معنای افزایش ذخایر شناور در دنیاست. ذخایر نفت جهان در ماه جاری بین 500 هزار تا یک میلیون بشکه در روز افزایش یافته و هنوز افزایش تولید نفت لیبی لحاظ نشده است. پیش بینی می شود ذخایر نفت جهان در پایان سه ماهه سوم تنها یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته باشد.

 

گزارشات نشان میدهند تاجران کالا در حال اجاره نفتکش های بیشتری برای ذخیره نفت خام بر روی دریا هستند. این گزارش ها نگرانی در مورد تکرار شرایط فصل بهار را افزایش می دهد یعنی زمانی که صدها میلیون بشکه نفت فروخته نشده و به خاطر پر شدن ذخایر خشکی، بر روی دریا ذخیره می شدند.

 

یک روند نگران کننده دیگر نرخ آهسته بهبود اقتصادی در کشورهای نوظهور است که اصلی ترین پیش برنده های رشد تقاضای نفت در جهان هستند. غیر از چین، بسیاری از کشورها هنوز درگیر همه‌گیری ویروس کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد هستند. برای مثال، تقاضای نفت در هند بیشترین تاثیر را از همه گیری ویروس کرونا گرفته و این کشور رتبه دوم را در تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان دارد.

 

پیش بینی می شود تقاضای نفت در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی به طور متوسط برابر با 95 میلیون بشکه در روز باشد. این رقم کمتر از 97 تا 98 میلیون بشکه ای است که در بهار پیش بینی می شد. به نظر می رسد نرخ کاهش ذخایر نفتی هم ضعیف تر از حد انتظار باشد. ذخایر دیزل هم افزایش یافته چون پالایشگاه‌ها از سوخت هواپیما برای تولید آن استفاده می کنند. آغاز تولید نفت لیبی هم به این چالش ها افزوده و دورنمای قیمت نفت را تیره و تار می کند.

 

بسیاری از کشورهای اروپایی دوباره حمل و نقل را محدود کرده اند که باعث افزایش ذخایر سوخت مخصوص سوخت هواپیما می‌شود. در این بین، اوپک و متحدانش قرار است در مورد قدم های بعدی در کاهش تولید مذاکره کنند. قبلاً تصمیم گرفته شده بود 2 میلیون بشکه دیگر از ابتدای سال آینده میلادی از کاهش تولید این گروه کم شود ولی احتمالاً شرایط قیمت نفت و افزایش ذخایر نفتی باعث می‌شود تغییراتی در این تصمیم ایجاد شود.

منبع:تسنیم

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: