کد خبر: ۳۳۹۲۲۴
۰۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۵
0
یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که اجبار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی شرکت ها، می‌تواند تاثیر زیادی روی تعادل بخشی به این بازار داشته باشد.
اجبار شرکت‌ها به افزایش سرمایه؛ راه‌حل برون‌رفت از شرایط فعلی بورس
به گزارش پول نیوز، روزبه شریعتی کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی همه شرکت‌های بازار به صورت قاجباری از محل زمین و ساختمان می‌تواند شرایط بازار را بدون خرج هیچ هزینه‌ای تغییر دهد، اظهار کرد: تقریبا ۶۰ درصد بازار این پتانسیل را دارد، زیرا ارزش دفتری دارایی‌های شرکت‌ها اعم از زیرمجموعه‌های ایمیدرو، تامین اجتماعی، پتروشیمی‌ها و... بسیار قدیمی است.

وی با بیان اینکه اگر شرکت‌ها بخواهند دارایی‌های خود را به روز کنند، شرایط بازار کاملا تغییر می‌کند، گفت: بسیاری از سهم‌ها طی یک تا دوماه اخیر اصلاح‌های قابل توجهی داشتند و ارزش آن‌ها برگشته به ابتدای سال که دلار ۱۵ هزار تومان بود. افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی سریع‌ترین حالتی است که می‌تواند شرایط بازار را تغییر دهد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هدف این نیست که گفته شود قیمت‌ها بالاتر از ارزش یا پایین‌تر از ارزش واقی خود هستند. بلکه هر سهمی باید به قیمت خودش معامله شود. افزایش قیمت دلار به صورتی است که روی شرکت‌هایی که دلاری میفروشند تاثیر قابل توجه دارد؛ بنابراین نباید وضعیت سهام این شرکت‌ها به این صورت باشد.

بر اساس این گزارش، افزایش سرمایه یکی از روش‌های تامین مالی شرکت‌ها محسوب می‌شود. درواقع برای اینکه شرکت‌ها بتوانند فعالیت‌های خود را توسعه دهند و قدرت رقابت خود را حفظ کنند و افزایش دهند اقدام به افزایش سرمایه می‌کنند. در برخی مواقع نیز این کار به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت صورت می‌گیرد. این تامین منابع مالی جدید می‌تواند به شکل‌های مختلفی صورت پذیرد.

در روش افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها شرکت دارایی‌های ثابت مشهود خود مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات و... را مورد تجدید ارزیابی قرار می‌دهند. با این کار ارزش دارایی‌های شرکت در ترازنامه به روز می‌شود. در نتیجه از آنجایی که معادله حسابداری در ترازنامه باید برقرار باقی بماند و بدهی‌های شرکت نیز تغییری نکرده، سرمایه شرکت باید افزایش پیدا بکند تا این معادله برقرار بماند. در این روش پولی به شرکت وارد نمی‌شود و فقط یک عملیات حسابداری در صورت‌های مالی شرکت رخ می‌دهد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: