April 2024 18 / پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۹۶۶۳
۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۲
0
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت از طریق بورس به دنبال ورود نقدینگی‌های گسترده و سرگردان در جامعه به عرصه تولید بود تا از این طریق تهدید‌های تورمی را تبدیل به فرصت کند.
دلیل رشد غافلگیرکننده بورس چه بود؟
به گزارش پول نیوز، محمد پنجه‌شاهی به ارزیابی روند کلی معاملات بورس در ۶ ماه نخست امسال پرداخت و افزود: در نیمه نخست امسال با دو دوره رشد پرشتاب در بازار همراه بودیم، این رشد در ادامه اتفاقاتی رخ داد که از سال ۹۸ آغاز شده بود.

وی ادامه داد: از سال ۹۸ گستره خرید توسط سهامداران افزایش یافت و سهامداران خرد و حقیقی بیشتری وارد این بازار شدند.

پنجه‌شاهی به کمک دولت برای ایجاد رشد غافلگیرکننده شاخص بورس اشاره کرد و افزود: دولت با تصور وجود نقدینگی‌های گسترده در کشور، به دنبال ورود آن‌ها به عرصه تولید بود تا از این طریق تهدید‌های تورمی را تبدیل به فرصت کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: دولت با این هدف وارد بورس شد و تلاش کرد تا اقدامی را برای ورود نقدینگی‌ها به سمت بازار سرمایه انجام دهد که در این زمینه هم موفق عمل کرد.

وی با بیان اینکه هجوم نقدینگی به بورس باعث شد تا بورس رشد غافلگیرکننده‌ای را تجربه کند و این رشد تا اواسط تیر ماه ادامه داشته باشد، اظهار داشت: در نیمه نخست سال با اجرای آزادسازی سهام عدالت، عرضه شستا به بورس که یکی از اقدامات کمک‌کننده برای ورود سرمایه‌گذاران به بورس بود شاهد رشد‌های پرشتابی بودیم که تاکنون شاخص بورس چنین رشدی را در بازار تجربه نکرده بود.

پنجه‌شاهی اظهار کرد: بازار همیشه زمانی که رشد پرشتابی را تجربه می‌کند بعد از مدتی به دنبال بهانه‌ای برای اصلاح می‌گردد، به همین دلیل شاخص بورس بعد از فراهم شدن امکان فروش سهام عدالت برای مدتی کوتاه روند نزولی را در پیش گرفت.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بعد از طی شدن روند اصلاحی بازار از تیر و مرداد ماه دوباره شاخص بورس وارد مرحله جدیدی از رشد شد، افزود: در این زمان شاهد بودیم که در سر تا سر ایران حتی مردم مستقر در روستا‌ها هم علاقمند به سرمایه‌گذاری در بورس شدند.

وی خاطرنشان کرد: این عامل باعث پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه و رشد غافلگیرکننده شاخص بورس در تیر و مرداد ماه شد و با عبور ار کانال دو میلیون واحد به رکورد‌هایی بی‌سابقه دست پیدا کرد.

پنجه شاهی افزود: بعد از تجربه چنین رشدی، بازار در اواسط مرداد ماه وارد فاز درجا زدن شد، اما از آن زمان به بعد به مرور روند منفی پرشتابی را در پیش گرفت که طبیعی به نظر می‌رسید.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: برخی از سهام بدون دلیل منطقی و تحت تاثیر عوامل روانی با روند صعودی پرشتابی همراه شدند و قیمت آن‌ها حباب داشت که با افت چشمگیر این حباب ترکید.

وی اظهار کرد: مهمترین عاملی که باعث افت اخیر شاخص بورس شد مصاحبه‌های ضد و نقیض و عملکرد مسوولان در زمینه عرضه صندوق ETF پالایشی بود که تاثیر بسیار منفی را در ذهن سهامداران برحای گذاشت.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار در چند وقت اخیر در مسیر افزایش چشمگیر طلا، دلار سکه و مسکن قرار گرفت و باعث شد تا سهامداران از ترس اصلاح بازار، سرمایه‌های خود را نقد و به سمت سرمایه‌گذاری در این بازار‌ها پیش روند.

وی به تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اکنون بازار پیشاپیش به استقبال انتخابات آمریکا رفته است؛ این موضوع بر بازار، اثر روانی داشته و بر روند معاملات بازار تاثیرگذار بود و باعث شد تا بازار در مسیر نوسان قرار گیرد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: