April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۲۱۲۳
۰۱ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲
0
رییس جمهوری از اقدامات جبرانی دولت به خانوارها در شرایط کرونایی خبر داد و گفت:‌ تا پایان سال به نزدیک ۳۰ میلیون نفر- ۲۹.۷ میلیون نفر-ماهانه ۱۰۰ هزارتومان بلاعوض پرداخت می‌شود و ۱۰ میلیون خانوار هم وام یک میلیون تومانی دریافت می‌کنند که بازپرداخت آن ۳۰ ماهه است.

به گزارش پول نیوز، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آغاز طرح جامع مقابله با کرونا از امروز-اول آذرماه- اظهارداشت: این طرح از امروزدر شهرهایی که وضعیت قرمز، نارنجی و زرد دارند، اجرایی و عملیاتی خواهد شد.

وی با یادآوری محدودیت‌های کرونایی در زمان‌ آغاز شیوع کرونا در اسفند ماه سال گذشته، گفت: در واقع در آغاز شیوع کرونا که مربوط به اسفند سال قبل و فروردین امسال بود که ما یک دوره‌ بسیار سخت داشتیم. مقرراتی وضع شده بود که مردم همکاری خوبی کردند و وقتی ما وارد اردیبهشت شدیم، فشار کرونایی کاملا کم شد.

روحانی افزود: از اوایل اردیبهشت که فشار کم شده بود تا امروز حدود ۶ ماه از آن زمان می‌گذرد، در این مدت متاسفانه در برخی استان‌ها با موج دوم و اخیرا هم با موج سوم کرونا مواجه شدیم که تصمیم بر تعطیلی هوشمند شهرها گرفتیم.

رییس جمهوری افزود: هدف اصلی این است که انتقال ویروس را کنترل کنیم و انتقال ویروس به کمترین حد ممکن برسد. افراد مبتلا را سریعتر شناسایی و درمان کنیم و افرادی که باید قرنطینه شوند، بدون نیاز به بستری شدن به خوبی مراقبت شوند. تجمع و تردد را کاهش دهیم.

روحانی با یادآوری اینکه بعضی جاها ناچار به تعطیلی شدیم تا تجمع و تردد کم شود، ‌ ادامه داد: قبلا می گفتیم همه پروتکل‌ها را مراعات کنند به خاطر این که خودتان و اقوامتان سالم بمانید و فشار از دوش کادر درمانی کاهش پیدا کند.

وی گفت: الان علاوه بر اینها ما تمام اصول را مراعات کنیم برای این که فشار اقتصادی بر کسب و کارها و فعالیت‌های اقتصادی هرچه سریعتر کم شود. اگر همه دستورالعمل‌ها را مراعات کنند، ممکن است این تعطیلی‌ها به ۱۰ روز برسد اما اگر مراعات نکنیم ممکن است این دو هفته به نقطه مطلوب نرسد.

رییس جمهوری با تشریح الزمات موفقیت محدودیتها و تعطیلات گفت: اولین الزام موفقیت این طرح مسوولیت پذیری آحاد مردم است. این تعطیلات برای این بود که به مردم بگوییم ویروس کرونا خیلی جدی است و همه باید مراعات کنیم. بحث سر تعطیلی نبود که مغازه ای بسته شود. بحث این بود که مردم در فاصله های اجتماعی و برنامه های دورهمی مراعات کنند و جمع نشوند.

روحانی با بیان اینکه دورهمی‌ها بیش از کسب و کارها مشکل ایجاد کرده است، ادامه داد: وقتی فردی فوت می کند، مردم در تشییع جنازه او شرکت می‌کنند می‌گویند اگر شرکت نکنیم بد است. این جمع شدن‌ها مشکلات بسیاری ایجادکرده است. قبلا می‌گفتند باید مراقب عطسه و سرفه بود. تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، نشان می‌دهد که خود حرف زدن و صحبت کردن هم افشانه‌های تنفسی را منتشر می کند که این افشانه‌ها ممکن است سنگین یا سبک باشد. در این شرایط وقتی افراد دور هم جمع می‌شوند و ماسک هم برداشته می‌شود اگر یک نفر مبتلا باشد، خود به خود باعث ابتلای بقیه می‌شود.

رییس دولت دوازدهم با یادآوری اینکه امروز بسیاری از ابتلاها، خانوادگی است، گفت: گاهی می‌بینیم یک یا دو نفر بیمار کاملا بی‌علامت یا با علامت ضعیف، همه را مبتلا کرده است. بنابراین مسئولیت پذیری آحاد افراد جامعه الزام نخست است تا این محدودیت اثربخش باشد.

وی الزام دوم را ضمانت اجرای مصوبات برشمرد و ادامه داد: مصوبات بسیاری تصویب کردیم. امروز هم مصوباتی داشتیم. اینکه مرکب روی کاغذ باشد تاثیر ندارد. مصوبات باید اجرا شود. عده‌ای زیادی از مردم مصوبات را اجرا می‌کنند اما افرادی کمی بی‌مبالات هستند بنابراین باید دستگاه‌هایی که مسئولیت ضمانت اجرا بر دوش آنان است مانند دستگاه‌های ناظر بر اجرا، قوه قضاییه، نیروی انتظامی، بسیج، تعزیرات، اتحادیه‌ها و همه کسانی که از طریق قرارگاه مصوبات به طور مرتب به آنان ابلاغ و اطلاع رسانی می‌شود، باید اقدام کنند و پایش مستمری داشته باشند.

رییس دولت دوازدهم از ارائه پیشنهادی در جلسه امروز ستاد خبر داد که قرار است قرارگاه آن را بررسی کند و گفت: بر اساس این پیشنهاد همه افراد جامعه باید کارت ملی یا کارت شناسایی معتبر با شماره ملی همراه خود داشته باشند تا به فرد مبتلا اجازه ندهیم وارد سیستم حمل و نقل، محل اجتماعات یا فضای کسب و کار شود.

روحانی الزام سوم را همکاری همه دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی ذکر کرد و گفت: اگر بنا باشد این کار را فقط قرارگاه یا فقط نیروی انتظامی اجرا کند درست نیست. همه باید دست به دست هم دهیم.

رییس جمهوری همکاری خیرین، محلات، مساجد، بسیج، سمن ها و هلال احمر را الزام چهارم عنوان و تصریح کرد: همه اینها باید یاری کنند خصوصا افرادی که در قرنطینه هستند را یاری کنند و افراد مظنون به ابتلا را یاری کنند و به مراجعی که باید تست گرفته شود هدایت کنند.

رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه در روز ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر تست انجام می شد، گفت: خوشبختانه از امروز روزانه ۱۰۰ هزار تست سریع انجام می‌شود. این البته موجب افزایش مبتلایان می شود اما با ادامه این روند، تعداد بستری ها و مرگ و میر کاهش می‌یابد. شناسایی سریع و به موقع عمل کردن تنها راه نجات از کرونا است.

وی الزام پنجم را اطلاع رسانی به موقع، شفاف و روشن ذکر کرد و گفت: تصمیماتی که اینجا یا در قرارگاه اتخاذ می شود و توصیه ها و پروتکل هایی که وزارت بهداشت دارد، باید با زبان روشن، صریح و واضح به مردم ابلاغ شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: