عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد:
کد خبر: ۳۴۲۴۰۱
۱۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
0
یک کارشناس اقتصادی عنوان کرد: نظارت بانک مرکزی بر تزارنامه بانک‌ها و کنترل رشد ترازنامه آن‌ها یکی از اقدامات کلیدی است که بانک مرکزی برای هدف گیری تورم حتما باید انجام دهد.
تولیدی///  نظارت پررنگ بانک مرکزی بر تزارنامه بانک‌ها
به گزارش پول نیوز، علی مروی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص راهکارهای نظارت بر ترازنامه بانک ها اظهار کرد: ریشه تورم به رشد پایه پولی و میزان خلق پول بانک‌ها برمی‌گردد و اصلی‌ترین عامل موثر رشد پایه پولی نیز کسری بودجه دولت است.

وی افزود: با توجه به وضعیت کسری بودجه دولت، طرح‌هایی که مجلس به تازگی تصویب کرده و اقداماتی که دولت در حال انجام آنهاست، شاهد فشار حداکثری به دولت و بانک مرکزی هستیم که کسری بودجه را نیز شدیدتر می‌کند و تبعات تورمی این اقدامات نیز گریزناپذیر است. به همین دلیل احتمال اینکه تورم سال آینده به هدفگذاری تعیین شده برسد، احتمال بسیار پایینی است.

مروی با تاکید بر اینکه با توجه به نحوه تفکر و رویکردی که سکانداران سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد با نگاه‌های بخشی دارند، طبیعی است که بانک مرکزی تحت فشار‌های شدید باشد، تصریح کرد: اقتصاد سیاسی انتخابات به تحرکات و تصمیمات برخی دوستان سایه انداخته و به بانک مرکزی فشار می‌آورند تا با دولت همراهی کند و تامین مالی طرح‌های پوپولیستی را انجام دهد که این‌ها تبعات تورم بالایی را برای سال آینده و سال‌های آینده به همراه خواهد داشت.

لزوم روشن گری‌های عمومی

به گفته این کارشناس اقتصادی، در این شرایط بانک مرکزی باید مقاومت کند که البته می‌دانیم زمانی که فشار‌ها از حدی بیشتر شود مقاومت بانک مرکزی نیز می‌شکند. به عنوان نمونه در برخی از موضوعات مانند اوراق، مقاومت بانک مرکزی تا حدی شکسته شد. در این میان، یکی از اقداماتی که می‌توان انجام داد روشن‌گری‌های عمومی است تا تقاضای خود مردم و کارشناسان از نهاد‌های تصمیم ساز، کنار گذاشتن اقدامات پوپولیستی و عدم فشار به بانک مرکزی برای انجام کار‌های غیرکارشناسی باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: از سوی دیگر متاسفانه کماکان در این شرایط تحریمی بسیاری از منابع ارزی را به بدترین شکل ممکن در قالب ارز ۴۲۰۰ تومانی هدر می‌دهیم، یا اینکه دولت مابه التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی و نیمایی را از بانک مرکزی استقراض می‌کند که این عامل نیز تورم‌زاست.

مروی در واکنش به اقدام جدید بانک مرکزی و تاثیر آن بر کنترل تورم، گفت: نظارت بانک مرکزی بر تزارنامه بانک‌ها و کنترل رشد ترازنامه آن‌ها یکی از اقدامات کلیدی است که بانک مرکزی برای هدف گیری تورم حتما باید انجام دهد. البته این مهم باید با رصد نحوه اعتباردهی و سهمیه بندی اعتباری بانک‌ها به بخش‌های مختلف اقتصادی ترکیب شود.

وی ادامه داد: اگر بانک مرکزی بتواند در کنار کنترل رشد ترازنامه، خلق پول بانک‌ها در بخش‌های مختلف را نیز هدایت کند تا به سمت بخش‌های مولد و بخش‌هایی که پیشران بهتری برای خروج از رکود و ایجاد رونق هستند، برود، به نظر من تصمیم قابل دفاع و بسیار مهمی را اجرایی خواهد کرد.

این کارشناس اقتصادی در پایان اظهار کرد: انتظارات بازیگران و فعالان اصلی بازار‌ها معمولا براساس سیاست‌هایی که دولت‌ها اتخاذ می‌کنند شکل می‌گیرد. مثلا اگر دولت در لایحه بودجه ۹۹ ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کند و اگر برنامه معقول و منطقی برای عادلانه‌سازی یارانه حامل‌های انرژی ارائه دهد به طوری که چشم انداز ۴-۳ سال آینده مثبت شود؛ به طور خودکار بر انتظارات تورمی نیز تاثیر گذار خواهد بود و ما اثر آن را به سرعت شاهد خواهیم بود.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: