مدیرکل نظارت بر بیمه‌های زندگی بیمه مرکزی پاسخ داد:
کد خبر: ۳۴۲۶۶۹
۱۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۲
0
مدیرکل نظارت بر بیمه‌های زندگی بیمه مرکزی بیان کرد: مقدار توانگری مالی هر شرکت طی زمان ثابت نمی‌ماند. متغیر‌های بی شماری موثرند که برخی از آن‌ها در مدل آیین نامه ۶۹ گنجانیده شده است، اما برخی از متغیر‌های موثر نیز خارج از مدل قرار دارند.
توانگری مالی شرکت‌های بیمه چه اهمیتی دارد؟ ۲
به گزارش پول نیوز، در ایران، شرکت های مختلف بیمه ای وجود دارند که سالانه با تبلیغات سعی در جذب مشتریان خود و فروش خدمات بیمه ای دارند. یکی از مهمترین نکاتی که می تواند در شناساندن یک شرکت بیمه ای خوب کمک کند، توانگری مالی شرکت های بیمه است. توانگری مالی در واقع میزان توان مالی شرکت بیمه گر در انجام تعهدات مالی در قبال بیمه گذار است و هرچه این توان مالی بیشتر باشد، شرکت در جایگاه بهتری قرار خواهد گرفت.
 
در همین رابطه امیر صفری، مدیرکل نظارت بر بیمه های زندگی بیمه مرکزی گفت: ناگفته نماند که تعلیق یا توقف موقتی صدور در برخی از رشته های بیمه به عنوان ضمانت اجرای سایر آیین نامه ها نیز به کار می رود اما بیمه مرکزی عملاً از این ضمانت اجرا عمدتاً در همین خصوص استفاده کرده است. انتشار اطلاعات مقدار توانگری مالی، عملاً متغیری مهم در تصمیم گیری بیمه گذاران به خصوص بیمه گذاران حقوقی محسوب می شود. بسیاری از بیمه گذاران حقوقی بر همین مبنا شرکت بیمه گر خود را انتخاب می کنند و در نتیجه میزان توانگری مالی برای مدیران شرکت ها اهمیتی بیشتر می یابد. از سوی دیگر، اعطای برخی از امتیازات یا مجوزها از سوی بیمه مرکزی به موسسات بیمه کشور منوط به مقدار قابل قبول توانگری مالی شده است و طبق برخی ضوابط و مقررات، شرکت های توانگر تر می توانند امتیازات یا مجوزها را دریافت کنند. به عنوان مثال، دریافت مجوز قبولی اتکایی توسط موسسات بیمه مستقیم منوط به کسب حداقل توانگری مالی مورد نظر بیمه مرکزی است. از سوی شرکت ها نیز مشاهده می شود که یکی از ابعاد تبلیغاتی شرکت های بیمه کشور، بعد توانگری مالی است، شرکت هایی که وضعیت مناسبی از این بعد دارند در تبلیغات خود بر این موضوع تاکید می کنند.
 
وی افزود: رویکرد آیین نامه 69 برای مدلسازی، رویکرد مبتنی بر ریسک است. اکچوئران با نگاهی به آیین نامه 69 در می یابند که رویکرد آیین نامه رویکرد مبتنی بر ریسک است. هنگام سلسله جلسات پیرامون توانگری مالی، حتی دیدگاهی مطرح شد که یک مدل ساده و قابل فهم برای شرکت های بیمه که مبتنی بر ضریبی از یکی از شاخص های مبلغ صدور یا مبلغ خسارت مناسب تر است، لذا این امکان وجود داشت که مدلی بسیار ساده و از نظر من ناکارآمد و بی حاصل در قالب آیین نامه تصویب شود. با استدلال هایی که ارائه کردیم صاحبنظران را قانع کردیم که سیستمی پیشرفته تر و مبتنی بر ریسک می تواند منجر به آگاهی شرکت ها از ریسک و در نتیجه کنترل ریسک ها توسط خود شرکت شود. عملاً تا آنجا که از شواهد پیداست این هدف تاکنون تحقق نیافته است. گرچه مدل موجود، مدل مبتنی بر ریسک است اما در این مدل فرض شده است، مقدار ریسک تا زمانی که ضرایب ریسک جدید توسط بیمه مرکزی به هنگام و ابلاغ نشده است، ثابت است. در حالی که مقدار ریسک در ادبیات نظری متغیر و نه مقداری ثابت تصور می شود، ثابت بودن مقادیر ریسک طی زمان یکی از ایرادات مدل موجود است.
 

صفری اظهار کرد: اصولاً و طبق تئوری هنگام مدل سازی، همه ریسک ها بایستی شناسایی و لحاظ شوند، اما شناسایی و اندازه گیری همه ریسک ها عملاً مقدور و یا به صرفه نیست، لذا می توان از ریسک های ناچیز که آثار قابل توجهی ندارند، صرف نظر کرد. محاسبه و برآورد برخی از ریسک ها نیز در عمل تقریباً غیر ممکن و یا بسیار دشوار است. مثلاً برای ریسک عملیاتی که مستلزم داده های فراوان و بعضاً کیفی است داده هایی وجود ندارد. از آنجا که ریسک های عملیاتی به مواردی نظیر خطاهای انسانی مثل کلاهبرداری و اختلاس مربوط می شود، شرکت ها از ثبت چنین اطلاعاتی خودداری می کنند یا اینکه اساساً چنین خطاهایی هرگز کشف و آشکار نشده و پنهان باقی می مانند، لذا محاسبه ریسک عملیاتی با مشکل عدم وجود داده مواجه می شود. حتی در کشورهای پیشرفته نیز چنین مشکلی وجود دارد.

 

مدیرکل نظارت بر بیمه های زندگی بیمه مرکزی ادامه داد: همانند مدل توانگری مالی 2 اتحادیه اروپا، مدل توانگری مالی مندرج در آیین نامه 69، ریسک های صدور بیمه نامه به تفکیک رشته های بیمه ای، ریسک بازار که شامل ریسک سرمایه گذاری های شرکت بیمه در سهام شرکت های بورسی و غیربورسی و همچنین املاک و مستغلات است، ریسک نقدینگی، ریسک اعتبار که خود شامل مطالبات ناشی از عملیات بیمه اتکایی با خارج از کشور و مطالبات از داخل کشور است را شامل می شود. البته که ریسک حوادث طبیعی فاجعه آمیز و به طور خاص ریسک زلزله نیز در مدل مستتر است. ریسک حوادث فاجعه آمیز (زلزله) به عنوان بخشی از ریسک صدور برای شرکت هایی که احیاناً پوشش زلزله در قالب رشته های آتش سوزی، مهندسی، ثالث یا زندگی را ارائه می دهند نیز در مدل لحاظ می شود.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: