کد خبر: ۳۴۴۷۵۱
۲۴ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
0
ارزش دلار در معاملات امروز با ۰.۲۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۲۵۲ واحد بسته شد.

پوند انگلیس از دلار سبقت گرفت

 

به گزارش پول نیوز به نقل از رویترز، پایین باقی ماندن نرخ تورم چین فضای بیشتری را به بانک مرکزی این کشور خواهد داد تا سیاست های انبساطی بیشتری را در ماه های آینده اتخاذ کند. در ١٢ ماه منتهی به دسامبر تورم این کشور به مثبت ۰.۲ درصد رسیده که این نرخ ۰.۷ درصد بیشتر از تورم ماه قبل و ۰.۱ درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده است. هم بانک مرکزی چین و هم بانک مرکزی آمریکا کار دشواری را برای رساندن تورم به محدوده دو درصدی هدفگذاری شده دارند و این مساله تاثیر زیادی روی سیاست گذاری آن ها خواهد داشت.

روند احیای اقتصاد چین با سرعت بسیار بیشتری از آمریکا در حال انجام است و یان کشور پس از رشد ۱.۹ درصدی در سال ۲۰۲۰، به گفته صندوق بین المللی در سال جاری رشد ۷.۹ درصدی را تجربه خواهد کرد و این بدان معنا خواهد بود که تولید ناخالص داخلی این کشور به تحقق هدف ۱۵ تریلیون دلاری خود نزدیک تر خواهد شد. به گفته صندوق بین المللی پول حمایت های پر رنگ بانک مرکزی و اصلاحات ساختاری دولت کمک بسیار زیادی در رشد اقتصادی چین داشته اند و این اصلاحات می تواند الگوی سایر کشورها نیز قرار گیرد. البته به گفته این گزارش، چین هنوز به اصلاحات بیشتری به ویژه در بخش بهره وری نیروی کار نیاز دارد.


تحولات ارزی مربوط به چین و آمریکا کماکان یکی از اصلی ترین عوامل تعیین کننده در بازار ارز است. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با ۳۹ میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و ۲۱۷ میلیارد دلار رسیده است. تا پایان این ماه چین دارای ۱۱۸.۲۵ میلیارد دلار ذخایر طلا نیز بوده است که در مقایسه با ماه قبل ۸.۲۵ میلیارد دلار بیشتر شده است. از سوی دیگر کسری حساب تجاری آمریکا تا پایان ماه نوامبر به ۶۸.۱ میلیارد دلار رسیده که این رقم پنج میلیارد دلار بیشتر از ماه قبل و بزرگ ترین کسری حساب تجاری ماهانه این کشور در ۱۴ سال اخیر محسوب می شود. کسری حساب تجاری آمریکا با چین ۳۰ میلیارد دلار بوده است.


بانک جهانی در برآورد جدید خود از چشم انداز اقتصاد جهانی پیش بینی کرد متوسط رشد اقتصادی جهان در سال جاری به مثبت چهار درصد برسد. به گفته این نهاد شیوع کرونا و تاخیر در توسعه واکسن باعث شد تا اقتصاد جهانی در سال قبل به طور متوسط ۴.۳ درصد کوچک شود. به گفته این نهاد، پیامدهای منفی همه گیری کرونا بر روی اقتصاد جهانی تا سال ها ادامه خواهد داشت و در صورت آغاز مجدد قرنطینه ها به طور گسترده در جهان در پی جهش های جدید ویروس کرونا، باید انتظار وخامت اوضاع را داشت.

کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال گفت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیش از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای بسیاری از معامله گران کاهش پیدا کرده است.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۱ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۰.۲۵۲ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۱۲۴ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۷۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۶۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۳ درصد بالا رفت و باماندن در کانال ۱.۲۲ به ۱.۲۱۷ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۱۵ درصد کاهش به ۱۰۴.۰۹۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۳ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۴ یوان چین اعلام شد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: