کد خبر: ۳۴۵۰۶۲
۰۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۴
0
یک کارشناس اقتصادی بیان کرد: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌توان حمایت و کمکی که به صورت غیرمستقیم به افراد اعطا می‌شد را به صورت مستقیم از طریق یارانه یا روش‌های دیگر ارائه کرد که نتیجه بهتری هم خواهد داشت چرا که به نحوه مناسب تری در اختیار جامعه هدفی که دولت مد نظر دارد، قرار می‌گیرد.
تولیدی/// میزان دستیابی به اهداف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تا چه حد بوده است؟
به گزارش پول نیوز، عباس آرگون کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه با حذف ارز یارانه‌ای ۴۲۰۰ تومانی موافق هستم، تصریح کرد: ارز باید تک نرخی و با نرخ شناور مدیریت شده براساس مکانیزم بازار مشخص شود.

وی ادامه داد: ارز یارانه‌ای و همچنین چند نرخی بودن ارز منشا فساد و رانت است و به هدف اصلی خود مبنی بر اینکه کالا با قیمت مناسب و ارزان تری به دست مصرف کننده برسد، نخواهد رسید بنابراین اگر حذف شود بهتر است. باید این سوال را پرسید که میزان دستیابی به اهداف تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی تا چه حد بوده و به عبارت دیگر طرحی که تا این حد هزینه و حاشیه داشته، چه دستاوردی داشته است؟

به گفته آرگون، بخش عمده‌ای از کالا‌ها که ارز ۴۲۰۰ تومان می‌گرفتند از این فهرست حذف شده اند و در حال حاضر تعداد محدودی از کالا‌ها این ارز را دریافت می‌کنند. همانطور که رئیس جمهور اعلام کردند به مرور این ارز دولتی از کالا‌ها حذف شد.
 

بیشتر بخوانید: روش بهبود چالش نرخ تورم و کاهش ارزش ریال چیست؟

این کارشناس با تاکید بر داشتن ارز تک نرخی گفت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌توان حمایت و کمکی که به صورت غیرمستقیم به افراد اعطا می‌شد را به صورت مستقیم از طریق یارانه یا روش‌های دیگر ارائه کرد که نتیجه بهتری هم خواهد داشت چرا که به نحوه مناسب تری در اختیار جامعه هدفی که دولت مد نظر دارد، قرار می‌گیرد.

وی افزود: با توجه به کاهش شدید قدرت خرید مردم و کوچک شدن سفره مردم و همچنین افزایش فشار اقتصادی ناشی از کرونا به نظر می‌رسد که مجلس باید بتواند مصوبه‌ای ارائه دهد که به طور مستقیم به قشر آسیب پذیر کمک کند.

آرگون با تاکید بر اینکه نرخ خاصی مد نظر ما نیست، تصریح کرد: مهم ثبات نرخ و تک نرخی بودن ارز است. با توجه به نرخ‌های ۱۱ هزار و ۵۰۰ و ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان که در بودجه مطرح شده است، باید بررسی و کار کارشناسی انجام شود تا مشخص شود چه نرخی می‌تواند به ثبات برسد و بر آن مدیریت داشت.

وی خاطر نشان کرد: تک نرخی شدن ارز را باعث شفافیت دانست و گفت: باید اجازه دهیم خود مکانیزم بازار، قیمت را تعیین کند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: