April 2024 24 / چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۶۰۰۰
۲۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۳
0
امسال صادرات ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر از کشور پیش بینی شده است.

پیش بینی صادرات ۲.۵ میلیون اصله نهال مثمر در سال جاری// فردا

 

به گزارش پول نیوز، معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: در سنوات اخیر سالانه ۳.۵ میلیون اصله نهال مثمر یا میوه صادر می شد، اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا و سختگیری توسط کشورهای وارد کننده، پیش بینی می کنیم رقم صادرات به ۲.۵ میلیون اصله برسد.

عبدالرضا کاوند افزود: اغلب صادرات نهال های مثمر به کشورهای عراق، آذربایجان، قرقیزستان، ازبکستان و افغانستان انجام می شود.

وی با بیان این که نهال های مثمر صادراتی بومی نیستند، اظهار داشت: فقط ارقام وارداتی که در کشور تکثیر می شوند، اجازه صادرات از ایران را دارند.

کاوند افزود: اروپاییان به دنبال ارقام بومی ایران هستند در حالی که صادرات این ارقام ممنوع است.

وی ادامه داد: نهال هایی که بر اساس استاندارد و در نهالستان های مجاز تولید می شوند و دارای شناسه هستند، اجازه صادرات دارند و چنین فرصتی برای نهال های غیر مجاز نیست.

معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: تقریبا ارقام دانه دار و هسته دار مانند گیلاس، هلو، شلیل، سیب، گلابی و زردآلو جزو نهال های صادراتی هستند.

وی درباره واردات نهال های مثمر نیز اذعان داشت: در طول سال های گذشته ارقام سیب، گلابی، آلو و شلیل به صورت محدود و برای تکثیر وارد کشور شده اند.

کاوند درباره نهال های غیر مثمر گفت: برای نهال های غیر مثمر از گونه های سوزنی برگ ها و پهن برگ ها مانند افرا، زبان گنجشک، اقاقیا، کاج تهران و سرو نقره ای درخواست صادرات وجود دارد.

وی درباره تاثیر شیوع کرونا بر جابجایی نهال های شناسه دار نیز اظهار داشت: شیوع کرونا علاوه بر صادرات نهال های شناسه دار بر جابجایی آنها در داخل کشور نیز تاثیر گذاشت به طوری که در اسفند سال ۹۸ و فروردین امسال حدود ۵ میلیون اصله نهال شناسه دار به علت جابجا نشدن و عدم خرید در نهالستان های مجاز رسوب کرد.

کاوند افزود: ماندگاری این نهال های مثمر در نهالستان ها موجب شد سن آنان بالا برود و هزینه های تولیدکنندگان افزایش یابد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: