کد خبر: ۳۴۶۸۷۷
۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
0
این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود.
تولیدی//// دلیل تدوام ریزش بازار با وجود محدودیت دامنه نوسان چیست؟
به گزارش پول نیوز، سعید کرداری کارشناس بازار سرمایه در واکنش به تدوام ریزش بازار با وجود محدودیت دامنه نوسان می‌گوید: وضعیت بنیادی بازار سرمایه تا حد زیادی خوب است و قیمت‌ها هم وضعیت مناسبی دارند. به خصوص در سهام‌های بنیادی مثل فلزات اساسی، پتروشیمی ها، شیمیایی ها. این‌ها به نظر سهم‌های بنیادی خوبی هستند که هم اکنون قیمت مناسبی دارند. اما این سوال پیش می‌آید که چرا با این وجود باز هم قیمت‌ها پایین می‌آید و ریزش داریم؟ این موضوع را از چند بعد می‌توان بررسی کرد.

او ریزش مجدد قیمت‌ها را اینگونه تشریح کرد: یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود.

کرداری ادامه داد که به طور کلی در بازار‌های مالی ترس مثل سم است و حتی اگر از لحاظ بنیادی بازار وضعیت خوبی داشته باشد به جهت وجود ترس امکان رشد بازار وجود ندارد.

این کارشناس بازار سرمایه تشریح می‌کند: مورد بعدی وضعیت نرخ بهره و سود سپرده‌های بانکی و نرخ اوراق است که با وجود شرایط این روز‌ها ثابت مانده است و حدود ۲۰، ۱۹ درصد است. این سود اکنون توسط بانک‌ها پرداخت می‌شود و شاید در آینده این اعداد بیشتر هم بشود. زیرا باتوجه به وضعیت نقدینگی بالا، بانک مرکزی فشار زیادی به بانک‌ها نمی‌آورد.

یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود

کرداری توضیح داد که این باعث می‌شود تا از جذابیت بازار سرمایه کاسته شود و درحال حاضر نرخ سود بانکی به عنوان یکی از اصلی‌ترین رقیب‌های بازار سرمایه است و نه تنها شرکت‌ها را با حاشیه سود‌های ۳۰،۴۰ درصد آنچنان انگیزه‌ای نمی‌دهد تا وام بگیرند و کار کنند و سودسازی کنند، بلکه سهم‌ها هم به طبع آن با P/E بالاتر از ۵ توجیهی برای حرکت ندارند و از همین رو می‌بینیم که بازار در همین رنج‌ها در نوسان است و سرمایه گذاران سهم‌های بالاتر از p/e ۷،۸ را برای سرمایه گذاری مناسب نمی‌بینند.
 

بیشتر بخوانبد: تحت تاثیر قرار گرفتن بازارهای مالی ایران با موضع گیری امریکا

او گفت: تا زمانی که شرایط تغییر نکند بازار در همین محدوده یک میلیون و دویست هزار درجا میزند و شاید کمی بالا برود و دوباره با ریزش بیشتری کاهشی شو ...، اما در همین محدوده باقی خواهد ماند. اما به دلیل اینکه سهم‌ها ارزندگی دارند شاهد ریزش‌های خیلی زیاد نیز نخواهیم بود.

تحلیلگر بازار سهام درواکنش به اینکه آیا مداخلات دولتمردان و رفتار‌های حقوقی‌ها در شرایط فعلی موثر است؟ تاکید کرد: به هرحال هرگونه دخالتی که در اقتصاد یا بازار‌ها باشد به نفع سرمایه گذار تمام نمی‌شود. چرا که ضرر این تصمیمات گریبان سهام داران را می‌گیرد و موضوعی که وجود دارد این است که مداخلات در بازار هم می‌تواند به عنوان یکی از دلایل جانبی ریزش‌های بازار، اما از دلایل اصلی نیست.

حس می‌شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی‌ها در این روز‌ها دستوری است وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می‌شود تا سهام دار‌های خرد هم بترسند و فروشنده باشند

کرداری افزود: حس می‌شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی‌ها در این روز‌ها دستوری است وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می‌شود تا سهام دار‌های خرد هم بترسند و فروشنده باشند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که فروش اوراق دولتی داریم و فعلا قصد حمایت از بازار وجود ندارد باوجود درخواست برای رشد بیشتر قیمت ها، رشدی را شاهد نخواهیم بود و با این فشار فروش‌ها حقوقی‌ها تا آنجایی که می‌تواندد در منفی‌ها خریدارند و در بازار مثبت فروشنده هستند و اجازه نمی‌دهند تا قیمت‌ها از یک حدی بالاتر برود.

کرداری درانت‌ها یادآورشد که این فعلا شرایط کلان بازار و هدف دولت است و واقعا نه در بالا رفتن و نه در پایین آمدن بازار هیچ مدیریتی را مشاهده نکردیم و قسمت زیادی از این بی اعتمادی‌ها و هیجان شدید بدون تردید به علت رفتار‌های دولتی‌ها بوده است.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: