April 2024 23 / سه‌شنبه ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۴۴۲۴
۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۴
0
مطابق با ابلاغیه مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، از تاریخ ۳/۵/۱۴۰۰ ثبت فروش سیگار توسط عوامل زنجیره توزیع به خرده فروش، الزامی شده است. کارشناسان می‌گوید که این اقدام، گام مهمی در جهت مبارزه با قاچاق دخانیات خواهد بود.

ثبت اطلاعات توسط خرده‌فروشان سیگار در سامانه جامع تجارت الزامی شد

به گزارش پول نیوز، طرح رهگیری سیگار با هدف مبارزه با قاچاق سیگار و ساماندهی زنجیره تامین و توزیع آن از سال ۹۴ در کشور در دستور کار قرار گرفته است. این طرح با محوریت وزارت صنعت، معدن و تجارت و همکاری سایر نهاد‌ها از جمله ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از سال گذشته رسما آغاز شد.

در طرح رهگیری سیگار، کلیه فرآیند‌های تجارت (تولید، فروش و حمل و نقل)، از کارخانه تولید سیگار تا فروش به خرده فروشی، به طور سیستمی در سامانه‌های الکترونیکی ثبت می‌شود، تا از این طریق قانونی بودن کالا در تمامی طول زنجیره، قابل شناسایی باشد.

در راستای اجرای طرح از بهمن ماه سال ۹۶ تا کنون، در ابتدا تولیدکنندگان سیگار، به صورت روزانه تولیدات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت می‌نمایند. سپس نقل و انتقالات سیگار توسط آن‌ها به توزیع‌کنندگان سراسری و همچنین استانی ثبت می‌شود. البته کامل شدن زنجیره توزیع سیگار تنها نیازمند یک گام مهم مانده است که آن نیز مربوط به ساماندهی خرده فروشان سیگار و ثبت نقل و انتقالات سیگار تا سطح خرده فروشی در سامانه جامع تجارت است.

مطابق با ابلاغیه مرکز برنامه ریزی و نظارت بر دخانیات کشور، از تاریخ ۳/۵/۱۴۰۰ ثبت فروش سیگار توسط عوامل زنجیره توزیع به خرده فروش، الزامی شده است.

گفتنی است که اجرای کامل این طرح، باعث ساماندهی و شفاف شدن زنجیره تأمین و توزیع سیگار خواهد شد. در نتیجه، تولید، فروش و جابجایی سیگار در کشور (به صورت سیستماتیک) مورد رصد قرار می‌گیرد که این امر در نهایت به شناسایی سیگار قانونی از سیگار غیرقانونی (قاچاق) منجر می‌شود.

بنابر نظر کارشناسان صنعت دخانیات، در صورتی که این طرح به صورت کامل اجرا نشود و همه گام‌های آن به موقع به هم متصل نشوند، تلاش‌های صورت‌گرفته در این سال‌ها ناکام مانده و به هیچ عنوان اهداف تعیین شده این طرح حاصل نخواهد شد.
 
منبع: تسنیم
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: