کد خبر: ۳۵۴۹۱۰
۲۷ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۸
0
"تحریم‌ها تجاوز به حقوق ایران است، ولی اتکا به توانمندی‌های داخلی در دیپلماسی بعدی باید اصل قرار بگیرد، یعنی دیپلماسی فعال برای نقد کردن این توانمندی"
دندان لق برجام را بکنیم، ولی مذاکره ادامه داشته باشد
به گزارش پول نیوز، جواد لاریجانی گفت: در برجام دو هدف مهم داشتیم، فروش آسان نفت و بهره‌برداری از پول آن در عرصه جهانی که محقق نشد به خاطر همین این دندان لق را باید بکنیم و با راهکار‌های دیگر تحریم‌ها را خنثی کنیم، ولی معتقدم مذاکرات ادامه داشته باشد اشکالی ندارد.

مهمترین اظهارات محمد جواد لاریجانی، معاون پیشین وزارت امور خارجه در برنامه جهان آرا به شرح زیر است:
 
ما از برجام انتظاری نداریم، یعنی در عین اینکه از آن خارج نمی‌شویم، خودمان دنبال حوزه‌های جدید روابط اقتصادی با دنیا، جهش تولید و راهکار‌های دیگر خواهیم بود. دولتی که با این روحیه وارد کار می‌شود با دولت مستاصل فرق دارد و غربی‌ها هم این را می‌فهمند.

عزت آن نیست که برای اروپا ویزا بگیریم، عزت آن است که آمریکا را در منطقه زمین‌گیر کنیم، ولی عزت منطقه‌ای و جهانی ما از طریق دیپلماسی به دست نیامده بلکه ناشی از قدرت واقعی ماست.

برخی منظورشان از واقع‌نگری این است که تحت فشاریم و نمی‌توانیم مسافرت خارجی برویم!

اما واقعیت، توانمندی‌های ماست. تحریم‌ها تجاوز به حقوق ایران است، ولی اتکا به توانمندی‌های داخلی در دیپلماسی بعدی باید اصل قرار بگیرد، یعنی دیپلماسی فعال برای نقد کردن این توانمندی

در برجام دو هدف مهم داشتیم، فروش آسان نفت و بهره‌برداری از پول آن در عرصه جهانی که محقق نشد به خاطر همین این دندان لق را باید بکنیم و با راهکار‌های دیگر تحریم‌ها را خنثی کنیم، ولی معتقدم مذاکرات ادامه داشته باشد اشکالی ندارد.

طالبان گذشته داعشی داشته، به قول‌هایش عمل نکرده و لینک‌های بدی با پاکستان دارد. همه افغانستان طالبان نیست و نمی‌توانند همه این کشور را بگیرند و نگه دارند چه اینکه قبلا هم نتوانستند.

نمی‌خواهیم با طالبان وارد جنگ شویم، استراتژی ما تشکیل حکومت مرکزی افغانستان با حضور همه اقوام است

باید برای منافع خود، تعریف‌های جدید داشته باشیم. مثال این قضیه چین است، البته هم ما اشکالاتی داریم هم چینی‌ها، ولی می‌توانیم همکاری معناداری با هم داشته باشیم، زیرا برای چینی‌ها، ارتباط تنگاتنگ با ایران بسیار استراتژیک است.

در تعاملات جهانی خود فقط قدرت‌ها را نباید ببینیم، هند، پاکستان و بنگلادش در آسیا، در قاره آمریکا و در آفریقا، ظرفیت‌های وسیعی داریم. باید دنیا را وسیع ببینیم البته باید این را هم ببینیم که آمریکا و اروپایی‌ها هم هستند که بدترین‌ها برای تعاملند.
 
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: