April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۶۴۳۸
۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۴
0
حائری گفت: تکلیف این بود که در پایان سال ۱۴۰۰ راندمان نیروگاه‌ها به ۳۹ درصد برسد که ما در سال گذشته به آن راندمان رسیدیم و تلفات کل شبکه در پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰.۵ درصد خواهد رسید و در سال گذشته تلفات شبکه برق به ۱۰.۰۲ رسید.

افزایش راندمان نیروگاهی کشور

 

به گزارش پول نیوز، همایون حائری در آخرین نشست شورای معاونان وزارت نیرو و مدیران عامل شرکت‌های استانی آب و برق که با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو برگزار شد، افزود: کارهای مطالعاتی سنکرون برق با کشور روسیه توسط یک شرکت ایرانی انجام شد.

وی ادامه داد: برق از طریق دو کشور دیگر به کشور روسیه سنکرون شد تا در شرایط سخت، تبادل انرژی وجود داشته باشد اکنون اواخر کار مطالعات سنکرون ایران و روسیه است و از شروع فصل پاییز برنامه‌های اجرایی آن آغاز خواهد شد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در ادامه عملکرد بخش تخصصی صنعت برق در چهار سال گذشته را به سه بخش تقسیم کرد و خاطرنشان ساخت: بخش اول اقدام‌های توسعه‌ای و خدمات رسانی برق از جنس ساخت و سازها است.

وی افزود: بخش دوم افزایش بهره‌وری در صنعت برق که از جنس ساز و کاری است و بخش سوم اعتبار سطح تعاملات و نگرش‌هاست که از جنس استراتژی است.

حائری گفت: در بخش اقدام‌های توسعه‌ای و خدمات‌رسانی برق، افزایش کمی و کیفی صنعت برق در ادامه فعالیت‌های دولت قبل صورت گرفته و در زمان کنونی ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور ۸۵ هزار مگاوات است.
وی افزود: ۷۰ درصد از نیروگاه‌های حرارتی و ۸۰ درصد واحدهای سیکل ترکیبی در بخش خصوصی ساخته می‌شود.

حائری گفت: اکنون یک میلیون کیلومتر شبکه فشار ضعیف، متوسط و فشار قوی در کشور وجود دارد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو با اشاره به اینکه تبدیل واحدهای گازی به سیکل ترکیبی با هدف افزایش راندمان نیروگاه‌ها، کاهش تلفات و ارتقای دیپلماسی انرژی صورت گرفته است، گفت: در طول چهار سال بیشترین میزان واحدهای گازی، تبدیل به سیکل ترکیبی شده که این امر منجر به کاهش مصرف سوخت شده است.

وی گفت: در این چهار سال به اندازه کل تاریخ صنعت برق، واحد گازی به واحد به سیکل ترکیبی تبدیل شده است.

حائری خاطرنشان ساخت: راندمان نیروگاه‌های حرارتی در پایان دولت گذشته ۳۸.۱ درصد بوده و در زمان کنونی به ۳۹ درصد رسیده است که این افزایش یک درصدی راندمان در طول چهار سال، حدود ۷.۵ میلیارد متر مکعب گاز صرفه‌جویی کرده است.

معاون وزیر نیرو کاهش تلفات کل شبکه توزیع و فوق توزیع برق در پایان سال ۹۶ را ۱۱.۳۶ درصد تلفات کل شبکه کشور عنوان کرد و گفت: با اقدام‌های انجام شده در پایان سال ۹۹ تلفات کل شبکه برق به ۱۰.۰۲ درصد رسید و در طول چهار سال بیش از ۱۷ میلیارد کیلووات ساعت صرفه‌جویی انرژی انجام شد.

افزایش راندمان نیروگاهی کشور


حائری به برنامه تکلیفی جامع انرژی کشور برای وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: تکلیف این بود که در پایان سال ۱۴۰۰ راندمان نیروگاه‌ها به ۳۹ درصد برسد که ما در سال گذشته به آن راندمان رسیدیم و تلفات کل شبکه در پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۰.۵ درصد خواهد رسید و در سال گذشته تلفات شبکه برق به ۱۰.۰۲ رسید.

حائری افزایش تاب آوری سیستم صنعت برق با ارتقای فضای همکاری و اقدام‌های یکپارچه را از دیگر کارهای مهم صنعت برق در چهار سال گذشته عنوان کرد و افزود: در سال جاری به دلیل شرایط آب و هوایی ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات تولید نیروگاه‌های آبی از دست رفت و ۲۵۰۰ مگاوات نیز به خاطر کمبود واحدهای حرارتی تحقق نیافت.


برقراری ارتباط الکتریکی با همسایگان


وی با اشاره به اینکه در موضوع دیپلماسی انرژی ارتباط‌های خوبی با کشورهای همسایه برقرار شد و همین امر باعث شد صادرات و واردات برق به خوبی انجام شد، گفت: بخشی از مشکلات صنعت برق که با نرخ تکلیفی اداره می‌شد از محل صادرات برق جبران شد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو افزود: صادرات مستقیم سالانه برق ۶ میلیارد کیلووات ساعت است.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: