کد خبر: ۳۵۷۴۲۹
۲۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۳
0
به گفته‌ی کارشناسان استفاده از برخی مواد غذایی در مایکروویو منجر به بروز مشکلاتی برای سلامتی یا حتی آسیب جدی می‌­شود. در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.
غذاهایی که نباید در مایکروویو قرار دهید
 
به گزارش پول نیوز یک دلیل برای محبوبیت بسیار زیاد پخت غذا در مایکروویو وجود دارد: پخت سریع، آسان و در بسیاری از موارد همراه با نتایج قابل قبول. با این حال، اگرچه ممکن است برای گرم کردن دوباره ذرت بوداده و قهوه‌­ی ولرم یا چای سرد شده به مایکروویو متکی باشید؛ اما غذا‌هایی وجود دارد که فقط در صورتی که در این دستگاه قرار بگیرند بدتر می­‌شوند. از خروج مواد مغذی آن‌ها گرفته تا تولید ترکیباتی که می‌­توانند شما را بیمار کنند. این­‌ها غذا‌هایی هستند که به گفته کارشناسان هرگز نباید در مایکروویو قرار دهید:

۱. گوشت خام

چه بخواهید سینه مرغ را بپزید و چه یک همبرگر عالی درست کنید، مایکروویو جایی برای محصولات خام گوشتی نیست.
مایکروویو غذا را به طور مساوی و یکنواخت نمی­‌پزد، بنابراین بخشی از گوشت می­­‌تواند به شدت داغ و خشک شود قبل از اینکه بخش دیگر آن گرم شده یا پخته شود. طعم چنین غذایی وحشتناک است و خوردن آن بی‌خطر نیست.

در حقیقت، حتی تلاش برای یخ‌زدایی گوشت خام در مایکروویو نیز می‌­تواند منجر به عوارض جدی در سلامتی به دلیل نوسانات ناامن دما شود، در عوض پیشنهاد می‌­شود اگر نیاز دارید که یخ گوشت را به سرعت آب کنید، آن را زیر آب سرد قرار دهید.

طبق مطالعه‌­ای که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، مایکروویو کردن انواع فرآورده‌­های گوشتی فرآوری شده، از جمله سوسیس، بیکن و ژامبون‌ها تولید محصولات اکسیداسیون کلسترول (COP) را افزایش داد، که مؤلفان این مطالعه خاطرنشان می‌کنند این ماده نه تنها سرطان­‌زاست، بلکه می‌تواند به طور قابل توجهی در تجمع پلاک‌­های شریانی نقش داشته باشد

۲. کلم بروکلی

اگر می­‌خواهید بیشترین میزان خواص تغذیه‌­ای را به دست آورید، کلم بروکلی را برای پخته شدن در مایکروویو قرار ندهید.
طبق یک مطالعه، قرار گرفتن کلم بروکلی در مایکروویو منجر به کاهش ۱۶ درصدی کلروفیل می­‌شود، در حالی که محتوای کلروفیل در کلم بروکلی بخارپز تقریبا بدون تغییر باقی می‌­ماند. اگر می­‌خواهید این مواد مغذی را تا حد زیادی دست نخورده نگه دارید، پیشنهاد می­‌شود که به جای آن، سبزیجات خود را بخارپز کنید.

۳. نان

گرچه ممکن است قرار دادن نان در مایکروویو هیچ اثر سو­ئی بر سلامتی نداشته باشد؛ اما مطمئنا از نتیجه نهایی لذت نخواهید برد. نان‌­ها در مایکروویو به خوبی گرم نمی­‌شوند، این دستگاه با برانگیختن مولکول­‌های آب و در نتیجه تولید گرما مواد غذایی را گرم می­‌کند. بدون توجه به نوع نان این فرآیند در نان­‌ها باعث می­‌شود که مولکول‌های نشاسته درون آن­‌ها به مولکول‌­های آب متصل شده و مواد را خیس کند.

۴. سیب زمینی کامل

نیاز است قبل از تلاش برای تهیه سیب زمینی پخته شده در مایکروویو، خوب فکر کنید. هنگامی که یک ماده غذایی کامل و بزرگ، مانند سیب‌زمینی را مایکروویو می‌­کنید، ممکن است در نهایت یک غذای بسیار داغ را بیرون بیاورید، و متوجه می‌­شوید که مرکز آن ولرم یا هنوز سرد است. ممکن است غذا‌های بزرگی که دوباره گرم یا پخته می­‌شوند بخش­‌های پخته شده‌­ای ­داشته باشد در حالی که نواحی دیگر آن به اندازه کافی پخته یا گرم نشده‌­اند که می‌­توانند باکتری­‌های بیماری­‌زا را درون خود نگه­ داشته و پرورش دهند.

۵. تخم مرغ

اگر می­‌خواهید در مایکروویو تخم‌مرغ خام را بپزید یا تخم‌مرغ آب‌پز درسته را دوباره گرم کنید، در نهایت ممکن است خود را در وضعیت خطرناکی قرار دهید.

گرم کردن تخم‌مرغ­‌های آب‌پز (با پوسته یا بدون آن) باعث ایجاد فشار در داخل آن‌ها می­‌شود که باعث می­‌شود تخم‌مرغ در مایکروویو یا در بشقاب شما منفجر شوند. تلاش برای پختن تخم مرغ از حالت خام در مایکروویو نیز ممکن است نتایج خوبی نداشته باشد. مطالعه‌­ای که اخیرا منتشر شده است نشان داد، باکتری­‌های خطرناک سالمونلا در طی پخت تخم‌مرغ در مایکروفر زنده باقی ماندند.

۶. گوشت‌های فرآوری شده

با این که محصولات گوشتی فرآوری شده، مانند سوسیس و کالباس و ...، ممکن است در سالم بودن شهرتی نداشته باشند، با این حال ویژگی­‌های تغذیه‌­ای‌شان بعد از قرار گرفتن در مایکروویو به طور قابل توجهی بدتر هم می‌­شود.

طبق مطالعه‌­ای که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، مایکروویو کردن انواع فرآورده‌­های گوشتی فرآوری شده، از جمله سوسیس، بیکن و ژامبون‌ها تولید محصولات اکسیداسیون کلسترول (COP) را افزایش داد، که مؤلفان این مطالعه خاطرنشان می‌کنند این ماده نه تنها سرطان­‌زاست، بلکه می‌تواند به طور قابل توجهی در تجمع پلاک‌­های شریانی نقش داشته باشد.

منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: