April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۵۹۱۲۳
۲۰ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۰
0
در جریان واردات صورت گرفته در سال جاری گوشی تلفن همراه با بیش از ۱.۴ میلیارد دلار همواره پیش از هر کالای اساسی در صدر واردات قرار گرفت.
تلفن همراه؛ صدرنشین واردات ایران در سال جاری
طبق آمار تایید شده گمرک و روند واردات، مشاهده می‌شود که در چند ماه ابتدایی سال جاری مجموع تجارت خارجی ایران در صادرات و واردات حدود ۲۹ میلیارد دلار بوده، حدود ۱۴ میلیارد دلار آن واردات است و از این میزان ۱.۱۵۶ میلیارد دلار به واردات گوشی تلفن همراه اختصاص داشته است که در مقایسه با مدت سال قبل ۱۰۲ درصد از نظر ارزش و ۵۰ درصد از لحاظ وزنی رشد دارد.

در ماه‌های ابتدایی سال تلفن‌همراه در صدر میزان واردات کشور قرار داشته است و بعد از آن ذرت دامی، روغن، جو، کنجاله سویا، گندم، شکر و برنج که عمدتا کالا‌های ضروری وارداتی و اغلب دریافت کننده ارز ۴۲۰۰ تومان بنا بر ضرورت واردات و اساسی بودند در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

در این خصوص، بررسی آمار جدیدتر تجارت خارجی در مرداد امسال نیز از این حکایت دارد که در این ماه مجموع تجارت خارجی حدود ۵.۳ میلیارد دلار بوده که ۲.۵ میلیارد دلار آن به واردات اختصاص دارد و به دنبال آن باز هم گوشی تلفن همراه نسبت به سایر اقلام بیشتر وارد شده و در رتبه اول قرار گرفته است. طبق آمار ۲۳۹ میلیون دلار واردات گوشی تلفن همراه صورت گرفته است که اقلام اساسی پس از آن با اختلاف زیادی نسبت به آن قرار دارند. در این ماه بعد از گوشی موبایل، دانه سویا با ۱۴۷ میلیون دلار، ذرت دامی ۱۱۲ میلیون دلار، گندم ۷۲ میلیون دلار و جو با ۴۰ میلیون دلار واردات در مرداد ماه وارد شده است.

به همین منظور، مجموع ارزش واردات گوشی موبایل در ماه‌های ابتدایی سال به بیش از ۱.۴ میلیارد دلار می‌رسد که رقم قابل توجهی در واردات ایران که عمدتا محدود به کالا‌های اساسی و مواد تولیدی است به شمار می‌رود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: