April 2024 25 / پنجشنبه ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۰۱۰۹
۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
0
یک متخصص طب سنتی ایرانی گفت: مصرف گیاه بوقناق برای درمان دیابت و بیماری‌های کبدی موثر است.
کنترل دیابت با مصرف یک گیاه دارویی
محمدرضا حاجی حیدری متخصص طب سنتی ایرانی، اظهار کرد: گیاه بوقناق در طب سنتی به نام قرصعنه شناخته می‌شود و نام علمی آن Eryngium است. این گیاه دارای مزاجی گرم و خشک بوده وخواص درمانی بسیار زیادی دارد که بیشتر در مناطق استان‌های اصفهان و آذربایجان رویش دارد.

او افزود: مصرف این گیاه در درمان بیماری‌هایی از قبیل سرفه، تنگی نفس، آسم، دفع سموم و بلغم، دل درد، بیماری‌های کبد، درد‌های پهلو و کمر موثر است.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: کاهش قند خون یکی دیگر از تاثیرات مثبت و درمانی مصرف این گیاه است. اما افراد باید توجه داشته باشند که مصرف گیاهان سنتی نمی‌تواند جایگزین کامل دارو‌های شیمایی شود؛ بنابراین لازم است تا بیماران مبتلا به دیابت در صورت استفاده از گیاهان دارویی مرسوم در درمان دیابت، از قطع خودسرانه دارو‌های شیمیایی خودداری کنند.

حاجی حیدری در خصوص چگونگی مصرف این گیاه افزود: یک قاشق چای‌خوری ریشه گیاه بوقناق در یک فنجان آب که ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به صورت چای و دمنوش روزی سه تا چهار فنجان قابل استفاده است، در بعضی منابع تاثیر ضد اسپاسم و خلط آور و درمان برونشیت و التهاب مجاری ادرار و سنگ کلیه ذکر شده است.

او گفت: با توجه به اینکه گیاه بوقناق دارای گونه‌های متعددی است، مطالعات علمی در مورد تاًثیر گونه‌های مختلف این گیاه در کاهش قند خون در کشور‌های مختلف انجام شده و مقالاتی هم در این زمینه به چاپ رسیده که برخی از آن‌ها تاثیر این گیاه را در درمان دیابت مفید دانسته اند و برخی دیگر از مقالات نیز تاثیر معناداری در کاهش قند خون برای آن در نظر نگرفته اند که نیاز به بررسی و مطالعه بیشتری در مورد تاًثیر آن بر دیابت احساس می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: